Skip to main content

Communities

Accelero logo

Accelero

Uw bedrijf klaarstomen voor een sterke, duurzame groei? Daarvoor stapt u toch mee in Accelero? Accelero is een exclusief traject, afgestemd op de specifieke noden van snelle groeibedrijven.

Community Vastgoed

Community Vastgoed

Ben jij een professional uit de Limburgse vastgoedsector? Dan mag je niet ontbreken in onze gloednieuwe community! 

Bryo

Bryo

Springplank voor uitbundig ondernemerstalent Welkom bij Bryo, het netwerk van Voka voor startende ondernemers

Familio

Familio

Familio maakt de uitdagingen van beide generaties - overlaters & overnemers - bespreekbaar en bereidt hen voor op de overdracht van het familiebedrijf.

Health Community

Health Community

Platform voor zorgondernemingen, bedrijven, kenniscentra en patiëntengroepen Welkom bij Health Community, het netwerk van Voka voor de witte economie

Logo Jong Voka

Jong Voka

Jong Voka verenigt jonge ondernemers en high potentials in Vlaanderen. Het biedt een dynamisch netwerk om ervaringen uit te wisselen, open discussies te voeren en contacten te leggen die helpen in de uitbouw van hun persoonlijk ondernemersnetwerk. Daarbij wordt het nuttige altijd aan het aangename gekoppeld. De basis wordt gevormd in de negen lokale Jong Voka-werkingen.

Plato logo

Plato

Samen sterker ondernemen Welkom bij Plato, hét lerend netwerk van Voka, waar kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking centraal staan.

Logo Transitio

Transitio

Transitio is een begeleidingstraject voor bedrijfsleiders die zich willen voorbereiden op een mogelijke verkoop (intern/extern) van hun bedrijf.

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) biedt uw onderneming de mogelijkheid om via een actieplan op maat resultaatgericht en continu optimaliserend aan duurzaam ondernemen te werken. De Duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties vormen hiervoor het universeel kader. U legt op het einde van het jaar uw realisaties voor aan een team van onafhankelijke deskundigen en ontvangt na een positieve evaluatie het VCDO. Bekijk de regionale infopagina's voor het aanbod in jouw regio.

Welt logo

Welt

Mensen maken het bedrijf Welkom bij Welt, het traject van Voka dat uw talent- en opleidingsbeleid helpt te ontwikkelen

Voka Onderneming en Politiek

Onderneming en Politiek

Het Voka-programma Onderneming & Politiek organiseert ontmoetingen tussen ondernemers en politici. Politici leren er het bedrijfsleven kennen. Als ondernemer doorgrondt u de werking van het politieke bedrijf. Het programma slaat op verschillende manieren een brug tussen ondernemers en politici.

Brexit

Brexit

U doet zaken met het Verenigd Koninkrijk? Dan bent u allicht ook in de ban van de Brexit... In deze rubriek informeren we u over alle evoluties in het Brexit dossier en over de opleidingen en info-sessies die we hierover organiseren.

Devise

Devise Interreg Europe

DIGITAL TECH SMEs AT THE SERVICE OF REGIONAL SMART SPECIALISATION STRATEGIES Met het Interreg Europe-project DEVISE willen we digitale technologiebedrijven beter matchen met de sterke industriële sectoren in onze regio: mechatronica, textiel & nieuwe materialen, agrovoeding,… Want digitale technologie biedt een wereld aan kansen en kan de sterkhouders in onze regio nog competitiever maken. 

Voka One West-Vlaanderen

Voka One West-Vlaanderen

Als ondernemer zonder medewerkers kent u het belang van een netwerk. U wilt een onafhankelijk klankbord en uw netwerk een boost geven? U bent op zoek naar een community van gelijkgestemden om ervaringen uit te wisselen? Dan is Voka One iets voor u. Via het Voka-netwerk kunt u deel uitmaken van de nieuwe Voka One-community op maat van u als ondernemer. Via vier collectieve sessies krijgt u inzicht in het ondernemerschap.

Innovative Sector Exchange

Innovative Sector Exchange

Innovative Sector Exchange (ISE) zal de West-Vlaamse bedrijven uit verschillende belangrijke sectoren ondersteunen om te innoveren en te internationaliseren door partners te vinden en samen te werken met bedrijven uit Frankrijk, Verenigd Koninkrijk & Nederland.

Start&GO

Start&GO

West-Vlaanderen wordt traditioneel gekenmerkt door een sterk ondernemerschap. Het heeft onze regio economisch op de kaart gezet. Veelal familiaal gegroeide kmo’s vormen nog steeds het hart van de West-Vlaamse economie, een hart dat tot ver buiten onze grenzen klopt. Om dit in de toekomst te blijven verzekeren, werd Start&GO (voorheen Actie voor Starters) opgezet. Het starters- en ondernemerslandschap is in tien jaar tijd grondig veranderd. Nieuwe technologieën, disruptie, global challenges: de wereld verandert snel en als ondernemer moet je mee-, en liefst zelfs vooroplopen. Om hen daarin te ondersteunen, is het aanbod van Start&GO dan ook een stuk uitgebreider en future-proof geworden.

Voka Connect

Voka Connect

Het belang van een netwerk is niet te onderschatten, daarover is iedereen het eens. Als u op zoek bent naar een community van gelijkgestemden om ervaringen uit te wisselen, is onze Voka Connect zeker iets voor u!

Voka Ladies

Voka Ladies

Dit jaar pakken we uit met een vernieuwde Voka Ladies. De community, een professioneel netwerk met focus op ondernemerschap, brengt vrouwelijke ondernemers en kaderleden samen met als doel te adviseren, te inspireren en verbinding te creëren.

internationaal ondernemen

Internationaal Ondernemen

Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij Limburgse bedrijven met internationale ambitie. 

Jump

Jump

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen zet met JUMP sterk in op het inspireren van studenten en het boosten van jong ondernemerstalent in de regio.

SMeART

SMeART

Knowledge Alliance for Upskilling Europe‘s SMEs to meet the challenges of Smart Engineering

Interreg GrowIn Project

GrowIn 4.0

Het globale doel van het GrowIn 4.0 project is om het niveau van innovatie te doen stijgen en om meer groei te creëren binnen de kmo-productiebedrijven die Industrie 4.0 willen implementeren.

iTCH!

iTCH!

iTCH! is een online, gratis en internationaal platform rond gezondheidszorg en staat voor interaction, technology, co-creation en health. Hebt u een innovatieve toepassing voor de zorgsector? Deel het dan op www.letsitch.eu!

Progres project Interreg

Progres begeleiding op maat

Heeft u plannen met de Noord-Franse of Waalse markt? Dan bent u ongetwijfeld geholpen met advies over marketing, sales, juridische aspecten, bedrijfscontacten … Heeft u andere groei- of internationalisatieplannen of hebben uw plannen nog wat bijschaving nodig? Dan bieden wij u een uitgelezen kans om een strategische oefening te maken.

ING
SD Worx