Skip to main content
  • Communities

Communities

Bouw- & vastgoedcommunity 2022

Bouw- & vastgoedcommunity 2022

Voka West-Vlaanderen start in 2022 met een nieuwe community voor de bouw- en vastgoedsector. We brengen projectontwikkelaars, investeerders, architecten, aannemers, vastgoedmakelaars, toeleveranciers, studiebureaus en innovatieve starters uit de sector samen om elkaar te inspireren en te versterken.

Innovatie Digitalisering West-Vlaanderen

Innovatie & Digitalisering

In een wereld continu in verandering kan je er als bedrijf niet meer onderuit: de toekomst is digitaal. Van interne bedrijfsprocessen over e-commerce tot klantbeleving en hr-beleid: innovatie en digitalisering zijn sleutelfactoren om duurzaam en toekomstgericht te ondernemen. Wees klaar voor morgen, begin vandaag. Bij Voka West-Vlaanderen helpen we jou graag op weg.

Leren van en met elkaar!

Leren van en met elkaar!

Wij geloven rotsvast in het uitwisselen van ervaringen tussen gelijkgezinde ondernemers en leidinggevenden. Leren van en met elkaar is dan ook de missie waarmee we jouw kennis als ondernemer, maar ook als manager of expert willen verrijken. En dit met één doel voor ogen: “samen met het volledige Limburgse ondernemerschap blijven groeien!”

Digichange - Voka KvK Limburg

Digichange - Voka KvK Limburg

Slechts een minderheid (3/10) van de Vlaamse ondernemingen is op dit moment bezig met het uitwerken van een plan om digitaal te transformeren en zo te kunnen groeien. Bovendien zet 6 op de 10 ondernemingen niet in op training en opleiding van hun medewerkers rond digitale vaardigheden (bron: digiscan). Nog heel wat werk voor de boeg om onze bedrijvige Limburgse provincie digitaal op de kaart te zetten!

Masterclass Circulaire Strategie

Masterclass Circulaire Strategie

Ontwikkel je circulaire vaardigheden

Partnerships Limburg

Partnerships Limburg

Zichtbaarheid van je bedrijf is belangrijker dan ooit. Dankzij de verschillende initiatieven biedt Voka - Kamer van Koophandel Limburg zeer efficiënte kanalen aan om je onderneming, je product of dienst in de kijker te zetten. Hoe maak je daar optimaal gebruik van?

Food & Beverage community

Food & Beverage community

Deze community brengt bedrijven uit de voedingsindustrie, gaande van producenten tot distributeurs, dichter bij elkaar om op een respectvolle en open manier te streven naar nieuwe inzichten en vernieuwing.

business clubs voka kamer van koophandel limburg

Business Clubs

Stoom je bedrijf klaar voor future-proof ondernemen! Ben jij als ondernemer klaar voor de toekomst? Door de laatste economische en maatschappelijke ontwikkelingen werden er heel wat pijnpunten blootgelegd, maar ook nieuwe uitdagingen gecreëerd. Zij die inzetten op innovatie en hun businessmodel onder de loep nemen, zullen concurrentieel blijven. En net daarom organiseren we jaarlijks maar liefst vijf business clubs waarin inspiratie en kennisdeling centraal staan.

Tech Community

Tech Community

Voor elke groeifase waarin jouw techbedrijf zich bevindt, hebben we inspiratiesessies, workshops of evenementen op maat. Krijg toegang tot een uniek netwerk van zeer succesvolle ondernemers, financierders en technologiespecialisten. 

Events planning'22 Voka - KvK Limburg

Events planning'22 Voka - KvK Limburg

In 2022 heeft Voka - KvK Limburg op vlak van events heel wat te bieden. Een overzicht van onze aankomende events kan je hier terugvinden.

Kameracademie 22-23

Opleidingen Kameracademie

Ben jij echt klaar voor een veranderende wereld? Een wereld waarin alles razendsnel evolueert en leidinggevenden niet alleen boven maar vooral tussen de mensen staan. Een wereld waarin data en artificiële intelligentie geen abstracte begrippen meer zijn, maar eerder gamechangers.  Misschien besef je wel dat de wereld continu verandert, maar weet je niet goed hoe je hierop moet reageren? Voka - KvK Limburg adviseert je graag en biedt een uitgebreide waaier van opleidingen aan.

Vokawards

Vokawards

Voka - Kamer van Koophandel Limburg reikt jaarlijks tal van awards uit in verschillende categorieën. Dit om haar leden die de 'extra mile' gaan in de kijker te zetten en te belonen met hun geleverde prestaties van het afgelopen jaar. Een bekroning tot Vokaward winnaar wordt door de (Limburgse) ondernemingswereld gekoesterd omwille van de regionale bekendheid. 

Podcast 'Aan het woord'

Podcast 'Aan het woord'

Hosts Lisa Lemmens en Laura Michielsen nemen jou mee tijdens een bezoek bij Limburgse ondernemers en laten hen aan het woord. Samen brengen we een boeiend ondernemersverhaal dat jou inspireert en informeert. Zo blijf je helemaal up-to-date met de Limburgse ondernemerswereld.

Voka Limburg - Chamber of Commerce and Industry

International enterprise

Voka Limburg - Chamber of Commerce and Industry offers first-line advice to entrepreneurs who want to export, and also provides training to prepare you for the international market. For any questions about certificates of origin or the ATA carnet, please contact our export desk. 

Internationaal Ondernemen met Voka - KvK Limburg

Internationaal Ondernemen met Voka - KvK Limburg

Met een wereldwijd netwerk én expertise op maat ondersteunen en begeleiden wij Limburgse bedrijven met internationale ambitie. 

Innoveren met Voka - KvK Limburg

Innoveren met Voka - KvK Limburg

Onze expertise en ons netwerk helpen jouw onderneming om succesvol te innoveren. 

Onderneming en Politiek

Zomerstages

Tijdens een Voka zomerstage draait een politicus een dag mee op de werkvloer van een bedrijf. Op die manier versterken we de band tussen de politieke wereld en onze ondernemingen. De zomerperiode is ideaal om in alle rust elkaar beter te leren kennen. 

Family Business Center Voka - KvK Limburg

Family Business Center

Ongeveer 80% van de ondernemingen in Limburg zijn familiebedrijven. Zij vormen de spil van het bedrijfsleven en zijn een belangrijke motor voor onze economie. Ze zijn veerkrachtig, betrokken en laten zich graag omringen door een sterk netwerk. Een familiebedrijf runnen gaat gepaard met specifieke gevoeligheden. Dat vraagt dus om een andere en een unieke aanpak.

Eigenaar Ondernemers Voka - KvK Limburg

Kompas voor eigenaars-ondernemers

Als ondernemer durf jij risico's te nemen, blaak je van het doorzettingsvermogen en heb je steeds een duidelijk doel voor ogen. Maar als eigenaar moet je stevig met je voeten op de grond staan en sta je in voor het reilen en zeilen van je onderneming. Dat brengt specifieke uitdagingen met zich mee en vraagt dus om een bijzondere aanpak.

Duurzaam ondernemen Mechelen-Kempen

Duurzaam ondernemen Mechelen-Kempen

Ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen zijn weerbaarder, efficiënter en weten meer talent te behouden.

Family Hub Mechelen-Kempen

Family Hub Mechelen-Kempen

Voka Mechelen-Kempen heeft binnen de Family Hub een uniek dienstenaanbod voor je klaar op maat van familiale eigenaars-ondernemers en hun eventuele opvolgers.

SDG Roadmap

SDG Roadmap

SDG Roadmap: workshop voor een efficiënt en duurzaam beleid

SDG poster

Tool Stakeholdermanagement

Workshop stakeholdermanagement in functie van een doelgericht duurzaamheidsbeleid

Voka Tech@venture

Voka Tech@venture

Schaal internationaal  

ING
SD  Worx