Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Voka ambassadeurs

Wie verdedigt jouw belangen? Ondernemers zijn plantrekkers. Voor ieder probleem zoeken ze een oplossing, maar sommige obstakels zijn te groot om alleen te overwinnen. Een goed contact tussen ondernemers en politieke overheden ligt aan de basis hiervan, meer bepaald op gemeentelijk niveau. Daarom stelde Voka - Kamer van Koophandel Limburg één ondernemer per gemeente/stad aan als gemeentelijke Voka-ambassadeur. 

voka ambassadeurs voka limburg kamer van koophandel

Samen sterk in ondernemen 

Een ambassadeur is een charismatische en maatschappelijk geëngageerde ondernemer, die op de hoogte is van de politieke en bedrijfseconomische ontwikkelingen in zijn gemeente. Hij/zij tracht samen met Voka – Kamer van Koophandel Limburg en de lokale beleidsverantwoordelijken een bedrijfsvriendelijk klimaat te creëren, en vormt een kritisch klankbord voor het gemeentebestuur. Zij vormen het aanspreekpunt voor collega-ondernemers. En signaleren actief mogelijke problematieken of opportuniteiten aan Voka - Kamer van Koophandel Limburg. 

Johann Leten, gedelegeerd bestuurder Voka - KvK Limburg: “We waarderen het enorm dat deze ondernemers zich engageren om hun gemeente een stukje bedrijfsvriendelijker proberen te maken. Nelson Mandela vatte het mooi samen: het sterkste wapen ter wereld is dialoog. Wij zijn ervan overtuigd dat ondernemers en gemeentes gezamenlijke doelen hebben en samen veel kunnen realiseren."

Hét Voka ambassadeurschap

De Voka-ambassadeurs komen tweejaarlijks samen voor een inhoudelijk overleg op onze Limburgse Kamer. Afgelopen jaar bracht Voka - Kamer van Koophandel Limburg hen in contact met hun lokale beleidsmakers om een economische stand van zaken op te maken. In voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 werden deze ambassadeurs verder ingeschakeld om samen met Voka - Kamer van Koophandel Limburg een visie voor de gemeente van de toekomst te formuleren.

Jouw aanspreekpunt

Heb je vragen voor één van onze ambassadeurs of over het Voka ambassadeurschap bij Voka - Kamer van Koophandel Limburg? Neem dan contact op met Philippe Reyners, adviseur belangenbehartiging

voka ambassadeurs voka kamer van koophandel limburg