Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Haven Gent Voka | VeGHO

Voka|VeGHO: een hele lading diensten voor havenbedrijven in North Sea Port.
North Sea Port Flanders is het Gentse deel van de Belgisch-Nederlandse fusiehaven. Voka-VeGHO vertegenwoordigt het havenbedrijfsleven in deze regio.

 

Een baken van bedrijvigheid

North Sea Port Flanders is het belangrijkste economische knooppunt van de provincie Oost-Vlaanderen. Er werken direct en indirect 65.000 mensen in de zeehaven. Zo’n 300 bedrijven garanderen een toegevoegde waarde van meer dan 9 miljard euro. Jaarlijks wordt er, via zeevaart en binnenvaart, 70 miljoen ton aan goederen overgeslagen.
 
Om dit economisch centrum te vertegenwoordigen sloeg Voka Oost-Vlaanderen in 2013 de handen in elkaar met VeGHO (Vereniging voor Gentse Havengebonden Ondernemingen).  Een organisatie voor en van de havengerelateerde bedrijven in Gent. VeGHO biedt de Gentse Havenbedrijven een specifieke werking en ondersteuning aan. Om zo een toegankelijk en economisch duurzaam speelveld te ondersteunen in de haven. Met een focus op een stabiele tewerkstelling en duurzame creatie van toegevoegde waarde. 

3 ankerpunten voor een gestroomlijnde maritieme service

We ondersteunen onze havenleden op drie terreinen: 

 • Netwerking
  We organiseren evenementen om de leden dichter bij elkaar te brengen:  portlunches, bedrijfsbezoeken en B2B meetings met binnenlandse en buitenlandse bedrijven.
   

 • Versterking
  We brengen onze leden bijeen rond verschillende topics zoals HR, milieu, digitalisering en mobiliteit en stimuleren zo succesvol ondernemerschap en professionele solidariteit in de havenregio.
   

 • Belangenbehartiging
  We verdedigen uw belangen voor een gunstig fiscaal en bedrijfsvriendelijk klimaat (mobiliteit, infrastructuur, arbeidsmarkt…). Daartoe onderhouden nauwe contacten met de lokale en regionale overheden. 

 

Infographic VeGHO

Infographic

Met steun van, volgende partner:

G4S

 

Ons team

Ons team

Stefan Derluyn

Directeur regio Haven - Manager Internationaal Ondernemen & Innovatie - Chief Digital Officer

Full bio of Stefan Derluyn

Jan Geers

Manager Belangenbehartiging - Manager Communicatie

Full bio of Jan Geers

Simon Lefèvre

Belangenbehartiging - Haven - Persverantwoordelijke

Full bio of Simon Lefèvre