Skip to main content
Map
wicreations
Mechelen-Kempen
Nieuws

WICREATIONS bouwt spectaculaire effecten voor de groten der aarde

Het is niet zeker dat de naam WICREATIONS bij iedereen direct een belletje doet rinkelen. Toch is de kans zeer groot dat je de jongste tijd genoten hebt van een creatie van het bedrijf uit Heist-op-den-berg. Als experts op het gebied van geautomatiseerde entertainmenttechniek zijn ze een wereldspeler die werkt voor grote namen zoals The Rolling Stones, Rammstein, Ed Sheeran en Genesis. Maar ook DJ’s sets, theaters en zaalshows zowel internationaal als lokaal behoren tot de klanten. In eigen land ken je ze ongetwijfeld via de producties van Studio 100 en Clouseau. “Kort gezegd ontwerpen en bouwen wij alles wat beweegt op een podium”, zegt oprichter en zaakvoerder Hans Willems. “Wereldwijd bezoeken miljoenen mensen events en shows waarin onze creaties een belangrijke rol spelen. In Vlaanderen alleen al hebben sinds de oprichting van het pop-up theater in Puurs bijna een miljoen mensen op onze rijdende tribunes plaatsgenomen.”

Boost
Mechelen-Kempen
Nieuws

Ontdek samen met anderen de meerwaarde van duurzaam ondernemen

Bij bedrijven is er een grote bewustwording rond duurzaam ondernemen. Steeds meer wordt de zorg voor onze planeet gelinkt aan de core business. Dat stellen we effectief vast bij de bedrijven die deelnemen aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Duurzaam ondernemen is efficiënt produceren.

2022 VCDO Laureaten Mechelen-Kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Voka Mechelen-Kempen bekroont 34 'groenste' bedrijven in regio

34 bedrijven uit de regio Mechelen en Kempen ontvingen het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. De laureaten hebben samen 510 acties ondernomen, zoals het vergroenen van hun transport, het verminderen van hun CO²-uitstoot of het opzetten van een duurzaam proces om producten te ontwikkelen. "We zitten op een groene golf. Want het ene bedrijf inspireert het andere. En het gaat hard", zegt Tom Laveren van Voka Mechelen-Kempen.

Pendelfonds subsidieert duurzaam woon-werkverkeer
Mechelen-Kempen
Nieuws

Subsidies woon-werkverkeer met het Pendelfonds

Komen je medewerkers naar kantoor met een step, een plooifiets of een andere nieuwe vorm van woon-werkverkeer? Vraag dan zeker tijdig je dossiernummer aan bij het Pendelfonds van de Vlaamse overheid. Bedrijven die een duurzaam woon-werkverkeer willen stimuleren, komen in aanmerking voor een subsidie.

Wet vergroening bedrijfswagenpark goedgekeurd
Mechelen-Kempen
Nieuws

Wet vergroening bedrijfswagenpark goedgekeurd

In navolging van het akkoord dat de federale regering in mei vorig jaar na een nachtelijke marathonvergadering sloot, is op woensdag 10 november de wet over de vergroening van het bedrijfswagenpark en de bedrijfsmobiliteit in de Kamer van Volksvertegenwoordigers gestemd.

electricity
Mechelen-Kempen
Nieuws

3 stappen die de energiefactuur voor bedrijven onder controle houden

In de Voka-paper van november 2020 gaf Voka drie suggesties aan de regering: operationaliseer de energienorm, reken de CRM-kost doordacht door en hervorm de financiering van het energiebeleid. We zijn dan ook verheugd dat de regering met deze aanbevelingen aan de slag is gegaan.