Skip to main content
co2 voetafdruk
  • Online

Workshop: Meet de CO2-voetafdruk van je bedrijf

Weet jij hoeveel CO² jouw bedrijf uitstoot? Het kan nochtans helpen om
efficiënter aan de slag te gaan én financieel te besparen. Maar hoe pak je dat
aan? Deze workshop helpt je om zelf je CO²-voetafdruk te leren berekenen en
een actieplan op te stellen voor de reductie ervan.

Duurzaamheidsinitiatieven worden steeds belangrijker. Niet alleen klanten vragen ernaar, het helpt ook om je financiën te drukken, heeft een goede invloed op jouw reputatie en geloofwaardigheid en helpt zelfs bij het aantrekken van nieuwe medewerkers.

Maar soms zie je door de bomen het bos niet meer. Deze workshop helpt je om met behulp van een expert zelf de CO²-voetafdruk van jouw onderneming berekenen. Want meten is weten. Zo leer je waar de pijnpunten zich bevinden, maar ook waar het meeste vooruitgang te boeken is. En dat niet alleen voor het klimaat, maar ook voor de eigen financiën.

Programma

Dinsdag 02/03/2021: online opleidingsessie (van 9.00u tot 14.00u)

De workshop begint met een algemene inleiding over de energievoorziening en de klimaatproblematiek. Daarna leer je wat de berekening en reductie van de CO²-voetafdruk precies inhouden. Verder krijg je mee welke gegevens nodig zijn om die berekening voor jouw organisatie uit te voeren. Op het einde van de sessie beschik je over een vereenvoudigde rekentool waarmee je de koolstofvoetafdruk van jouw organisatie zelf kan berekenen.

Woensdag 05/05/2021: individuele terugkomsessie (fysiek)

Tijdens de terugkomsessie krijg je persoonlijke begeleiding bij de berekening en het opstellen van de plannen om de CO²-voetafdruk te reduceren. Een uur persoonlijke begeleiding per deelnemer laat toe om de resultaten en plannen in detail te bespreken. Bij een ruimer aantal deelnemers is het mogelijk om een tweede datum vast te leggen, zodat iedereen voldoende tijd met de expert heeft. 

Jouw expert

Dirk Van den Broecke - Adviesbureau DVdb
Als zaakvoerder van adviesbureau DVdB Consulting heeft Jan ruime ervaring in ‘lean manufacturing’, energie-advies en ecologische voetafdruk. DVdB Consulting is officieel licentiehouder bij de Association Bilan Carbone voor het gebruik van de methode Bilan Carbone®.
 

Meer info

Melissa Dubois - melissa.dubois@voka.be
Guido Evens - guido.evens@voka.be

Contactpersonen

Melissa Dubois

Projectverantwoordelijke internationaal ondernemen & duurzaam ondernemen

Guido Evens

Senior adviseur duurzaam ondernemen

Adres

Kamer van Koophandel Mechelen-Kempen (Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€500 Excl. BTW

Niet-leden:
€675 Excl. BTW

Inschrijven tot en met 1 maart 2021.

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €500/leden en €675/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka €450. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 10,5 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl