Skip to main content
Map
Voka Infosessie

Webinar: De industriële strategie van Europa

Internationaal Ondernemen
  • Online

De EU geeft industrie nieuwe kansen. Welke kansen voor jouw bedrijf?

De Verenigde Staten gaan voluit in de ondersteuning van de eigen (groene) economie. De EU timmert aan een eigen strategie om de toekomst van zijn industrie te verzekeren, met focus op duurzaamheid, digitalisering en strategische autonomie. Daartoe worden miljardenfondsen in stelling gezet. Welke kansen biedt het Europese industriebeleid voor jouw bedrijf, industrieel of dienstenbedrijf? Op dit webinar krijgt u heet van de naald inzichten mee van experten en getuigenissen van bedrijven.

De EU had al in 2020 de basis gelegd voor een industriestrategie, die de overgang naar een groene en digitale economie ondersteunt, waarna in 2021 reeds een actualisatie volgde na de covidcrisis. In deze Voka-VLEVA sessie behandelen we de drie voornaamste assen van deze nieuwe industriële strategie:

  • de versterking van de veerkracht van de interne markt;
  • de strategische autonomie van de EU;
  • de versnelling van de groene en digitale transitie.

We zoomen hierbij ook in op een aantal op til staande EU-initiatieven, waarbij de EU een antwoord wil bieden op wat in de VS gebeurt.  Ook vanuit een ondernemersstandpunt kijken we naar de sterktes en zwaktes van het EU-industriebeleid. Vooral met zicht op het Belgische Raadsvoorzitterschap in 2024, biedt dit seminarie een uitgelezen kans om vragen te stellen en opmerkingen te formuleren. 

Programma

10.30 – 10.35 uur: Inleiding door Jan Van Doren, Voka
10.35 – 11.00 uur: Situering industriële actualiteit door Maarten Libeer, Adviseur Internationaal Ondernemen, Voka 
11.00 – 11.30 uur: De strategie bekeken door de Vlaamse Overheid door Johan Hanssens, Secretaris-Generaal, Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Vlaamse Overheid
11.30 – 12.00 uur: Cases bedrijven door Jan Tytgat, Director Government Affairs EU-Benelux, Umicore
en Geert Maesmans, Director Research and Development, Cargill R&D Centre Europe

VLAIO-VOKA

 

Contactpersoon

Inya Synhaeve

Groeitrajecten - Internationaal Ondernemen

Wanneer

Prijs

Gratis deelname.

Graag vooraf inschrijven.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.