Skip to main content
  • Activiteiten
  • Voorstelling Voka Paper "De arbeidsmarkt is ziek - Van preventie tot re-integratie van (langdurig) zieken"

Voorstelling Voka Paper "De arbeidsmarkt is ziek - Van preventie tot re-integratie van (langdurig) zieken"

Het kenniscentrum van Voka en Voka Health Community stellen de nieuwste Voka Paper "De arbeidsmarkt is ziek - Van preventie tot re-integratie van (langdurig) zieken" voor op donderdag 16 juni om 14u bij Voka te Brussel.

Om onze welvaart en welzijn te blijven garanderen mikt het Voka Plan Samen Groeien  op een werkzaamheidsgraad van 85% tegen 2030. Om dat niveau te bereiken moeten we inzetten op het voorkomen van uitval door ziekte en een snelle en effectieve re-integratie van zieke medewerkers.

Vanuit het kenniscentrum van Voka en Voka Health Community stellen we op donderdag 16 juni om 14u de nieuwste Voka Paper “De arbeidsmarkt is ziek – Van preventie tot re-integratie (langdurig) zieken” voor. 

In deze paper willen we meer positief en genuanceerd naar arbeidsongeschiktheid en de re-integratie van zieke medewerkers kijken. We beschrijven de uitdagingen en best practices om (langdurige) uitval door ziekte te voorkomen én geven een voorstel tot optimale integratie van zieke medewerkers. Deze paper concludeert met 10 beleidsaanbevelingen om de preventie en de re-integratie van (langdurig) zieken te versterken.
 
We duiden onze paper en reflecteren kritisch tijdens de voorstelling op donderdag 16 juni om 14u bij Voka te Brussel. 

 

Programma

13u30 Ontvangst
14u00 Welkom - Hans Maertens (Voka)
14u15 Voorstelling paper "De arbeidsmarkt is ziek - Van preventie tot re-integratie (langdurig) zieken" - Daan Aeyels (Voka)
15u00

Reflecties op de paper van o.a. Gert Braeken (auteur van 'Het burn-outvaccin'), Lode Godderis (idewe) en
Luc Henau (GTB)

16u15 Q&A
16u30 Slotwoord - Sonja Teughels (Voka)
16u45 Netwerkreceptie

 

Adres

Voka
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op maandag 13 juni 2022.

Annulatievoorwaarden: Kosteloos annuleren kan tot en met 10 juni 2022. Een no show fee van 65 euro (excl. btw) wordt aangerekend indien geannuleerd wordt na 10 juni en bij afwezigheid op het event. Een collega mag steeds uw plaats innemen.

 

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

IMU - vzw - De Tijd
IMU - vzw - Altez
IMU - vzw Remant