Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Seminarie: Klimaattransitie Fit for 55-pakket - hervorming van het ETS-systeem

Seminarie: Klimaattransitie Fit for 55-pakket - hervorming van het ETS-systeem

In dit seminarie krijg je duidelijkheid over het Fit for 55-pakket, en in het bijzonder over de hervorming van het Emissions Trading System (ETS) in Europa. 
 

Net voor de zomer van 2021 werd de Europese klimaatwet goedgekeurd. Dit houdt in dat de klimaatneutraliteit van de Europese Unie tegen 2050 wettelijk werd vastgelegd. Om die te behalen moet er tegen 2030 een bijkomende netto CO2-vermindering zijn van 55% (ten opzichte van 1990). 

Daartoe werd in juni 2022 een akkoord bereikt over de hervorming van het ETS. Niet alleen verlaagt het ETS-plafond sneller, maar breidt het ook uit met maritiem vervoer. Daarnaast komt er een afzonderlijk ETS voor gebouwen en wegtransport. Er komen ook fondsen en financieringsopportuniteiten vrij. 

Programma

In dit seminarie gaan we in op het Fit for 55-pakket. We zoomen daarbij in op de hervorming van het Emissions Trading System in Europa. Op het einde van deze opleiding weet je meer over: 

  • De uitwerking van het Fit for 55-pakket 
  • De betekenis van de hervorming van het ETS
  • Financiële ondersteuningsmogelijkheden voor innovatie- en moderniseringsfondsen 

Sprekers

Dit seminarie wordt inhoudelijk verzorgd door een afgevaardigde van de Europese Commissie, DG CLIMA en door VLAIO, expert in de financieringsmogelijkheden voor bedrijven. 

Doelgroep

Energiemanagers, duurzaamheidsmanagers, algemeen directeurs van havenbedrijven die een vinger aan de pols willen houden van de (nieuwe) Europese wetgeving

Apzi-Voka West-Vlaanderen

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Voka | Brugge (Bedrijvencampus O-Forty)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

Voka-leden: 220 euro
Niet-leden: 330 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits jouw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Jouw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag