Skip to main content
Logo duurzaam ondernemen

Op naar een duurzaam verpakkingsbeleid

Beter voor het milieu én de portemonnee

Verpakkingen zijn het zorgenkindje in de wereld van duurzaamheid. De alsmaar groeiende vraag naar consumptiegoederen heeft in het afgelopen decennium voor een ongekende groei van de verpakkingsindustrie gezorgd. De milieuschade door afval van plastic weggooiverpakkingen (‘single use’) is enorm geworden en de industrie en maatschappij zijn op zoek naar oplossingen. De uitdaging daarbij is het verkrijgen van de juiste, op feiten gebaseerde inzichten. Via deze opleiding in samenwerking met Valipac leer je welke stappen je kan zetten naar een duurzaam verpakkingsbeleid. 
We volgen met een bedrijfscase gebracht door Wim Ariens  van Wienerberger, een van de grootste baksteenproducenten ter wereld met een sterke positie in de productie van keramische bouwproducten zoals kleidakpannen, kleiklinkers en binnenmuurstenen. 

Programma
09u00   Toelichting door Valipac 

  • Wetgeving en wettelijke verplichtingen
  • Handige tools en advies voor verpakkingsafval
  • Uitdagingen voor de circulaire economie
  • Inspirerende voorbeelden

10u15:  Q&A
10u30:  Pauze
10u45:  Bedrijfscase Wienerberger
11u45:   Q&A
12u00:   Einde

Jouw experts
Filip Vangeel - Valipac
Wim Ariens - Wienerberger

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Geel)
Kleinhoefstraat 9
2440 Geel

Wanneer

Prijs

Leden:
€180 Excl. BTW

Niet-leden:
€270 Excl. BTW

Klik hier voor meer info over jouw ledenvoordelen

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 30% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is €180/leden en €270/niet-leden. Indien je inschreef t.e.m. 22 januari is het projectbedrag als lid van Voka € 162. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons registratienummer is DV.O104982. Je kan hiervoor 3 opleidingsuren ingeven.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden:
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf  10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel 014/56 30 30

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl