Skip to main content
Map
Voka Opleiding

Mercurio Beyond Borders Japan

Internationaal Ondernemen

Wist jij dat de eerste kennismaking met een Japanse handelspartner begint met het uitwisselen van visitekaartjes? Naast culturele verschillen, zijn er nog tal van aspecten waar je rekening mee moet houden wanneer je zaken doet in Japan. Tijdens deze opleiding Mercurio Beyond Borders Japan, word je helemaal wegwijs gemaakt in de Japanse markt.  

Japan is naast de derde grootste economie in de wereld, ook de zevende grootste exportmarkt voor de Europese Unie. In 2019 treed de economische partnerschapsovereenkomst tussen Japan en de Europese Unie in werking. Dat maakt dat de handelsbarrières met Japan fors verminderd zijn en de mogelijkheden in het land enorm zijn. 

Tijdens deze twee-delige opleiding krijg je aan de hand van praktische tools en informatie, leerrijke businesscases en tips en tricks van experten alle informatie om jouw bedrijf er naadloos op te starten en te laten groeien.

PROGRAMMA
Het concrete programma wordt nog bekend gemaakt, maar volgende onderwerpen komen zeker aan bod:

  • Bedrijfsgetuigenissen
  • Culturele verschillen 
  • Juridische aandachtspunten
  • E-commerce en marketing
  • Financiële en fiscale aandachtspunten

DOELGROEP
Dit traject richt zich op ondernemers en managers in sales of business development die Japan, op korte tijd,  willen inpassen in hun exportstrategie. Ook voor ondernemers die er al actief zijn en hun positie in deze markt willen consolideren of uitbreiden, is dit programma een echte aanrader.

Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 10 personen.

Contactpersoon

Sofie Engelen

Coördinator internationale dienstverlening

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€550 (excl. 21% btw) 

Deze prijs is mogelijk dankzij de financiële steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende