Skip to main content
Map

Lab: Groeien door overnames

Kiezen voor overname, is kiezen voor groei. Maar een overname doe je niet van vandaag op morgen. Hoe steekt een overnameproces in elkaar? Wanneer moet je op welke zaken letten? Wat zijn de meest gebruikte waarderingstechnieken? In dit lab krijg je alle bagage mee om je optimaal voor te bereiden op een toekomstige overname.

Een onderneming die wil groeien heeft twee keuzes: organische groei of groeien door overname van een ander bedrijf. Kiezen voor het laatste biedt meteen heel wat voordelen: je beschikt over cashflow en ervaren werknemers, je krijgt een uitbreiding van het productengamma of een opstap naar het buitenland,…

Maar een bedrijfsovername is geen beslissing die je van vandaag op morgen neemt. Het blijft een strategische overweging die heel wat voorbereiding vraagt. Dankzij dit lab kun je je optimaal voorbereiden op een overname, kan je anticiperen op mogelijke hindernissen en versterk je jouw onderhandelingsbasis.

Programma

Deze onderwerpen komen alvast aan bod: 

  • Het overdrachtsproces
  • Waarderingstechnieken
  • Due diligence + financiering van de overdracht
  • Overnamestrategie 

Spreker

Francis Gevaert is Managing Partner bij Aquis, een corporate finance kantoor uit Brugge dat focust op overnamebegeleiding van zowel kandidaat-verkopers als kandidaat-kopers.

Doelgroep

Bedrijfsleiders, managers en aandeelhouders die strategisch bezig zijn met de toekomst van hun zaak en vertrouwd wensen te geraken met het proces van een overname.

 

Contactpersoon

Tine Degryse

Member Services - (Snelle) groei en familiale opvolging

Adres

Voka West-Vlaanderen
Pres. Kennedylaan 9A
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

Leden en niet-leden: 550 euro

VLAIO

Meer starters, meer blijvers en meer groeiers: daar gaan we voor! Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) wil ondernemers daarbij ondersteunen samen met Voka. Dit lab maakt deel uit van een netwerk van initiatieven waar ondernemers gebruik van kunnen maken. Samen voor #sterkondernemen.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in de vorm van foto en/of film - dat nadien op Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Kosteloos annuleren kan enkel per mail naar Tine Degryse uiterlijk tot 7 werkdagen voor de eerste sessie. Bij laattijdig annuleren blijft het volledige bedrag verschuldigd. Je kan je wel laten vervangen door een collega die aan de doelgroep voldoet.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier jouw vraag