Skip to main content

Lab Duurzaamheidsverslag

  • On- en offline

Steeds vaker publiceren bedrijven een duurzaamheidsverslag naast hun traditionele jaarverslag. Grote multinationals waren er al langer mee bezig, maar stilaan beginnen ook meer kmo's te rapporteren over hun duurzaamheidsinspanningen. En terecht: een duurzaamheidsverslag is een ideaal instrument om verwezenlijkingen te communiceren, ambities te formuleren en de balans op te maken. Dat is immers niet alleen interessant voor uw organisatie, maar ook voor uw medewerkers en stakeholders.

Maar er komen ook verschillende uitdagingen kijken bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag. Ook als je al ervaring hebt met een jaarverslag, komen er standaard enkele vragen naar boven. Waar moet je rekening mee houden bij het opstellen van een duurzaamheidsverslag? Volgens welke standaarden kan je best rapporteren en welke categorieën moet je incorporeren?

Het antwoord op deze vragen ontdek je in deze opleiding. Je krijgt inzicht in de principes van duurzaamheidsverslaggeving en ontdekt de waarde die het kan opleveren voor jouw organisatie.

Programma

Tijdens dit lab krijgt u verschillende tools aangereikt om meteen aan de start te gaan met de opmaak van een duurzaamheidsverslag.

Volgende onderwerpen komen aan bod:

•    Internationale rapporteringskaders
•    Rapporteringsprincipes
•    Stappenplan
•    Voorbeelden
•    Take home messages

Trainers

Voor deze opleiding kan Voka Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland beroep doen op Katelijne Norga, oprichter Pantarein Publishing, en Liesbeth Voets, sustainability consultant Pantarein Publishing.

Katelijne Norga, bio-ingenieur van opleiding, heeft jarenlange ervaring in duurzaamheidscommunicatie en richtte Pantarein Publishing op, het enige contentbureau in Vlaanderen met een exclusieve focus op duurzaamheid. Daarnaast is Katelijne actief als hoofdredacteur van Susanova, een mediaplatform van Pantarein Publishing met alle relevante updates en nieuwsberichten rond duurzaam ondernemen en duurzame technologische toepassingen.

Met eveneens een achtergrond in de bio-ingenieurswetenschappen en heel wat jaren ervaring, neemt Liesbeth Voets als content expert de leiding binnen Pantarein Publishing in het verzorgen van duurzaamheidsverslaggeving en -communicatie.

Partners

kmo portefeuille
Pantarein

Contactpersoon

Helen Jacobs

Coördinator Duurzaam Ondernemen

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

€150 (excl. BTW)

U kan gebruik maken van de kmo portefeuille.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Gelieve uw aanvraag bij kmo-portefeuille pas in te dienen nadat u de factuur heeft ontvangen.
 
Recupereer een deel van uw opleidingskosten via de kmo-portefeuille. De aanvraag moet ten laatste twee weken na de start van de opleiding gebeuren op www.kmo-portefeuille.be. Indien u beroep doet op de kmo-portefeuille, dient u nog btw op de volledige opleidingskost te betalen.
 
Benodigde informatie kmo-portefeuille:
Het registratienummer van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland: DV.O104083.
Type dienstverlening: opleiding
Datum inschrijving: factuurdatum
Projectbedrag: €150 (btw dient rechtstreeks aan ons betaald te worden)

Heeft u nog vragen? Aarzel dan zeker niet om ons te contacteren: 03 232 22 19 of helen.jacobs@voka.be

Welt white paper
Gosselin
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans