Skip to main content
Kompas Duitsland
  • Online

Kompas Duitsland (GRATIS)

Succesvol zakendoen bij onze oosterburen

Ondanks de economische teruggang door Covid-19, blijft Duitsland een fantastische exportmarkt: groot, aantrekkelijk en dichtbij. Voor Vlaamse ondernemers is het zelfs dé eerste exportbestemming bij uitstek. Voldoende argumenten dus om met Kompas Duitsland te focussen op zakendoen bij onze oosterburen.

Opportuniteiten zijn te vinden in de digitale economie (e-overheid, digitaal onderwijs, e-gezondheid, privacy en gegevensbeveiliging), onderzoek & ontwikkeling, onroerende goederen zoals de bouw van residentiële (energiezuinige) woningen, farmaceutische industrie & gezondheid, transport (e-mobiliteit, investeringen in spoorweginfrastructuur), telecommunicatie (uitbouw van het glasvezelnetwerk; 5G, ...) en hernieuwbare energie.
 
Maar de Duitse markt is qua concurrentie en prijs-kwaliteitverhouding van producten en diensten buitengewoon veeleisend. Welke Duitse regio’s en sectoren trekken de sterkste economie van Europa? Hoe innovatief is Duitsland? Hoe moet u de Duitse markt aanpakken? Hoe legt u een eerste contact, als u geen Duits spreekt? Welke distributiestrategie hanteert u het best?

Op bovenstaande vragen krijgt u tijdens dit gratis webinar een duidelijk antwoord van twee Vlaamse economische vertegenwoordigers van Flanders Investment & Trade in Duitsland. Katharina Desmet (vanuit Keulen) en Dirk Smolders (vanuit Stuttgart) geven u een overzicht van de laatste trends en kansrijke sectoren. Nadien volgen handige praktijkgetuigenissen.
 
Zo bieden we u al enkele basisinzichten om met kennis van de markt aan de slag te gaan in Duitsland, uw zakelijke opportuniteiten er te consolideren of te verruimen en uw exportplan te finetunen.

 

In nauwe samenwerking met Flanders Investment and Trade en medegefinancierd door de Stad Antwerpen, organiseert Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland seminaries en coachingsessies om internationaal actieve ondernemers extra te ondersteunen in deze uitdagende periode. Uiteenlopende interessante regio’s met elk een aantal specifieke opportuniteiten staan hierbij centraal. Interesse in meer? We starten ook met een coachingtraject rond Duitsland.

Stad Antwerpen en FIT

Contactpersoon

Jill Suetens

Manager Internationaal Departement

Wanneer

Prijs

Gratis deelname mits vooraf inschrijven.

Na uw inschrijving ontvangt u een bevestigingsmail met daarin een Zoom-link en meer praktische informatie.

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Indien u na eerdere aanmelding toch niet kan deelnemen, vragen wij u ons uiterlijk de dag voor de activiteit nog te verwittigen via mail naar pr.aw@voka.be.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Gosselin
Welt white paper
CapitalAtWork
Deloitte
De Ridder
facilicom
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
Tormans