Skip to main content

Infosessie - Duurzaam ondernemen in welzijn en zorg

De zoekterm duurzaamheid levert op Google zo'n 29 miljoen resultaten op. Ooit werd duurzaamheid nog bestempeld als een modewoord, maar intussen is het klaar en duidelijk dat het niet meer van het toneel zal verdwijnen. Meer nog, het wordt steeds belangrijker!

Klanten, bewoners en patiënten vragen naar inspanningen op vlak van duurzaamheid en medewerkers verwachten meer van jou als werkgever. Op financieel vlak kan het bovendien mooie besparingen opleveren. Maar hoe ga je ermee aan de slag? Tijdens deze infosessie getuigen enkele organisaties over de impact die duurzaam ondernemen op hun (zorg)onderneming hebben en waarom zij er dus blijvend op inzetten. Daarnaast maak je kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties, hoe Voka die heeft vertaald in het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en wat die voor jouw organisatie kunnen betekenen. 

Voka Health Community en Voka Charter Duurzaam Ondernemen leggen tijdens deze infosessie “Duurzaam ondernemen in welzijn en zorg” op woensdag 7 september (10u) bij Voka te Brussel de brug tussen welzijn, zorg en duurzaam ondernemen. Wil je weten wat duurzaam ondernemen kan betekenen voor jouw (zorg)organisatie en hoe je hier zelf mee aan de slag kan gaan? Schrijf je dan snel in voor deze infosessie! 

Programma

10u00 Welkom door Ria Binst (Voka Health Community)
 
10u05 Toelichting “Voka Charter Duurzaam Ondernemen” door Helen Jacobs (VCDO)
10u30 Best practices 
  - AZ Maria Middelares – Eveline Van Poucke
  - Premed – Sven Stevens
  - PXL Hogeschool – Dirk Franco 
11u15 Q&A
11u25 Next steps door Daan Aeyels (Voka)
11u30 Netwerkmoment

 

Contactpersoon

Ann D'hollander

Assistente Health Community

Adres

Voka
Koningsstraat 154-158
1000 Brussel

Wanneer

Prijs

Deelname is gratis, maar inschrijven verplicht en dat ten laatste op maandag 5 september 2022.

Voorwaarden

Deze activiteit is enkel toegankelijk voor leden van:

HC logo nieuw

 

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

IMU - vzw - De belegger