Skip to main content
 • Activiteiten
 • CO₂-voetafdruk van uw organisatie bepalen en resultaten interpreteren i.s.m. Carbon+Alt+Delete

CO₂-voetafdruk van uw organisatie bepalen en resultaten interpreteren i.s.m. Carbon+Alt+Delete

Geen chemische verbinding zo fel besproken als 'CO2', geen restproduct zo geviseerd door menig wetgeving, reductiedoelstelling of klimaatactivist. Met de ‘Green Deal’ wil Europa tegen 2050 het eerste CO2-neutrale continent zijn. Wat betekent dit allemaal voor uw bedrijfsvoering en waar kunt u zich aan verwachten?

De reductiedoelstelling op de klimaatconferentie (COP) in Parijs (in 2015) werd globaal gesteld op een beperking van de opwarming van de aarde tot maximaal 2 graden Celsius, bij voorkeur onder de 1.5 graad. Intussen zijn we een aantal jaar verder en zet Europees Commissie-voorzitster von der Leyen de koers met de Green Deal verder om tegen 2050 met Europa het eerste CO2-neutrale continent te worden.

Deze opleiding vormt een kennismaking en geeft duiding over welke implicaties de CO2-doelstellingen hebben op bedrijfsniveau.

Wilt u zich nog verder verdiepen in de materie? Dan kunt u zich inschrijven voor het Lab: CO2: Hoe een reductiepad op te stellen voor uw kmo richting CO2-neutraliteit, dat van start gaat in het voorjaar van 2022. Daarbij gaan we gefaseerd in op de verschillende aspecten van een koolstofneutrale economie en bekijken we hoe dit verwezenlijkt kan worden tegen horizon 2030 en 2050.

Programma

In dit seminarie

 • Krijgt u een overzicht van de positie van Vlaanderen op vlak van uitstoot en behalen van de reductiedoelstellingen.
 • Maakt u kennis met de grondbeginselen van CO₂--meting op bedrijfsniveau.
 • Kunt u de CO₂- voetafdruk voor uw organisatie bepalen en leert u de resultaten te interpreteren. 
 • Krijgt u een toelichting over de mogelijkheden om CO₂ te compenseren door Inagro met het ‘carbon farming’ project. 

Voor verdere verdieping is de CO₂ -voetafdruk van uw onderneming kunt u de handen in elkaar slaan met Carbon+Alt+Delete, de expert in deze opleiding.

Sprekers

 • Felix Hoornaert staat mee aan de wieg van Carbon-Alt-Delete, een start-up die softwareoplossingen biedt voor bedrijven die zich focussen op de transitie naar klimaatneutraliteit.  Eerder werkte hij als duurzaamheids-consultant en -coach in binnen en buitenland. Felix heeft een master in de ingenieurswetenschappen van de Universiteit Gent
 • Evelien Lambrecht studeerde af als handelsingenieur en werkte vervolgens als onderzoeker op de divisie agrifoodmarketing en ketenbeheer (Bio-ingenieurswetenschappen) van de Universiteit van Gent, waar ze ook haar doctoraat behaalde. Sinds 2019 is ze werkzaam als business developer binnen Inagro, waarbij gestreefd wordt naar de vertaling van innovaties (gewassen, producten, technieken,…) naar economisch interessante initiatieven, zodat het landbouwsysteem en de handelsketen er mee aan de slag kunnen. Er wordt gewerkt op heel verschillende niveaus, bijvoorbeeld de introductie van carbon farming, een duurzamere kip die zich situeert tussen standaardkip en biokip, technieken rond nitraatreductie, introductie van digitale adviestools, etc.

Doelgroep

Dit seminarie is uitermate geschikt voor operationele managers, milieucoördinatoren, HSQ-managers en plantmanagers die belast zijn met CO2-mapping en reductie van diensten en producten. 

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Sarah Spenninck.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

VORK
Doorniksestraat 60
8500 Kortrijk

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 190 euro
 • Niet-leden: 290 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126. 

Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD Worx
CRM Group