Skip to main content
Business Club Legal

Business Club Legal 2019

Business Club Legal

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen start in juni 2019 opnieuw de Business Club Legal op. Deze Business Club is een uniek, praktijkgericht platform dat zich specifiek richt op legal counsels. Tijdens deze vijfde jaargang van de Business Club Legal wordt ingezet op een mix van praktijkuitwisselingen, coachingsessies en een community building event. Met deze aanpak willen we u als legal counsel in contact brengen met uw collega's uit andere bedrijven die dezelfde uitdagingen kennen en hun best practices met u kunnen delen.

Programma

 • Sessie 1: Dawn raids: hoe kan ik mij hierop voorbereiden? En wat met de crisiscommunicatie tijdens en na? Maandag 17 juni 2019 (11u30 – 14u30) bij Voka West-Vlaanderen te Kortrijk
 • Sessie 2: Toepasbaar financieel jargon voor juristen Dinsdag 17 september (12u30 – 17u00) bij Laga te Gent
 • Sessie 3: Alternative Dispute Resolution Vrijdag 11 oktober (11u30 – 14u30) bij TBC
 • Sessie 4: Relevante verzekeringen voor legal counsels Dinsdag 19 november (11u30 – 14u30) bij TBC
 • Sessie 5: Community event ‘Hoe omgaan met verschillende jurisdicties (China, VS, Rusland, Japan en Brazilië)?’ Eerste helft december (17u – 23u) bij Ardo te Ardooie
 • Sessie 6: Outside Counsel Management Dinsdag 14 januari (11u30 – 14u30) bij Hostellerie Klokhof te Marke

Doelgroep

Deze Business Club is geschikt voor legal counsels van grotere KMO’s en multinationale bedrijven. Om de groepsinteractie werkbaar te houden kunnen maximaal 25 bedrijven deelnemen.

Praktisch

Er zijn zes sessies - startend op 17 juni 2019 - en een collectieve sessie met de deelnemers van de andere Business Clubs en de verschillende Voka-trajecten op 29 augustus 2019. De exacte datum en timing per sessie wordt eind april bekend gemaakt.

Er is telkens een verzorgde ontvangst en catering voorzien. De sessies hebben plaats op verschillende locaties in West- en Oost-Vlaanderen.

Enkele weken voor de start van elke sessie sturen wij u een uitnodiging met het specifieke programma en de locatie. Wij vragen u dan telkens uw aan- of afwezigheid te bevestigen. Indien u er zelf niet bij kunt zijn, mag u altijd een collega afvaardigen.

Praktisch

De Business Club Legal wordt gemodereerd door:

 • Emmanuel Leroux, Partner - Laga
 • Yves T'Jampens, Group Legal Counsel - Ardo

Contactpersoon

Voor meer info kunt u contact opnemen met Tom Vermeersch via tom.vermeersch@voka.be of 056 26 13 92.

Deloitte


Annulatievoorwaarden:

U bent ingeschreven vanaf het moment dat u van Voka via e-mail een bevestiging van inschrijving ontvangt. Dat geldt meteen als officieel inschrijvingsbewijs. Vanaf het moment van inschrijving gelden de volgende annulatievoorwaarden:

 • Annuleren kan enkel schriftelijk (per e-mail of aangetekend schrijven)
 • Bij annulatie tot 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, wordt een administratieve kost van 125 euro aangerekend. 
 • Bij annulatie minder dan 30 werkdagen voor opstart van de respectievelijke groep, blijft het volledige inschrijvingsbedrag verschuldigd. 
 • Indien u verhinderd bent het traject te volgen, kunt u zich, in plaats van te annuleren, wel laten vervangen door een collega. U meldt dit via e-mail vóór de start van het traject.

Onze Business Clubs stimuleren onderlinge kennis- en ervaringsuitwisseling. Dat kan enkel gebeuren in een open context en vertrouwelijke sfeer met voldoende deelnemers. Voka behoudt zich dan ook het recht om een Business Club te annuleren wegens te weinig deelnemers. Als er zich binnen de groep concurrentie aandient, wordt de deelname van het concurrerende bedrijf voorgelegd aan de reeds ingeschreven deelnemer, die het recht heeft om een deelname omwille van concurrentiebeding en vertrouwelijke informatie te weigeren. 

Wanneer

Prijs

 • Voka-leden: 1200 euro
 • Niet-leden: 1800 euro
 • Ambassadors: gratis

KMO

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Vraag het @ Voka
CRM Group
DHL
ING
Proximus
SD Worx