Skip to main content
Map
  • Netwerkevents
  • Bouw jouw bedrijf uit met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Bouw jouw bedrijf uit met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

Sinds 2015 hanteren de Verenigde Naties de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen als leidraad voor een verdere duurzame ontwikkeling van de wereld. Aangezien aandacht voor duurzaamheid in de bedrijfswereld vooropstaat, kunnen die ook jouw onderneming veel opleveren. Ontdek in deze gratis sessie hoe je ermee aan de slag gaat.

Zowel klanten als medewerkers verwachten van bedrijven vandaag inspanningen op vlak van duurzaamheid. Daarop slim inspelen, kan je niet alleen financieel gezien flinke besparingen opleveren. Het kan je bedrijf bovendien helpen bij het aantrekken van zowel talent als nieuwe klanten. Met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen biedt de Verenigde Naties ook al een goed kader waarop je jouw duurzame initiatieven kan afstemmen. Maar hoe pak je dat aan in de praktijk?

 Tijdens deze gratis sessie maak je kennis met de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (SDG’s) en wat die voor jouw organisatie kunnen betekenen. Je verneemt meer over gevoerde onderzoeken hiernaar en de uitdagingen en opportuniteiten waarmee bedrijven met een duurzame reflex te maken krijgen.

PROGRAMMA

  • Wat zijn de SDG’s?

  • Hoe ziet het onderzoek rond SDG’s eruit van duurzaamheid expert Björn Mestdagh?

  • Hoe gaan verschillende organisaties ermee aan de slag? Hoe kan jij hiermee starten?

  • Wat zijn mogelijke moeilijkheden, opportuniteiten, kritieken?

SPREKER

Björn Mestdagh is doctoraatsonderzoeker aan de Universiteit Antwerpen. Zijn onderzoeksinteresse bestrijkt een breed scala aan onderwerpen met betrekking tot Duurzame Ontwikkeling en de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs), waarbij hij zich in het bijzonder richt op organisatorische en persoonlijke effecten ten gevolge van SDG-engagement en -implementatie. Daarnaast begeleidt Björn bestuursorganisaties bij de implementatie van de SDG's, en evalueert hij duurzaamheidsinspanningen bij ondernemingen.

Contactpersoon

Laura Govaerts

adviseur innovatie & digitale transformatie

Adres

Zetel Antwerpen
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Wanneer

Prijs

Gratis

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende
AW_Welt_6stappenplan
AW_Digitalisering