Skip to main content
  • Home
  • Samen voor sterk ondernemen

Samen voor sterk ondernemen

Ondernemerschap is elke dag opnieuw durven, vernieuwen en veroveren.
Samen met Vlaio zet Voka in op meer durvers, meer groeiers en meer blijvers.

Vlaio logo

 

Voka is er voor alle ondernemers: ambitieuze starters met groeipotentieel, ondernemingen die willen professionaliseren en continueren, en bedrijven die willen groeien. Voka werkt samen met Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen en hun partners aan een optimaal kader om vrij en succesvol te kunnen ondernemen in Vlaanderen. Zo zorgen we samen voor gezonde tewerkstelling en duurzame welvaart. 

Samen met Vlaio zetten we volop in op:

  • meer durvers = meer innovatieve en ambitieuze startups met groeipotentieel
  • meer blijvers = meer ondernemingen die professionaliseren en continueren, met focus op duurzame innovatie en digitalisering 
  • meer groeiers = meer groeibedrijven, met focus op toegang tot kapitaal, talent en internationale markten

Welkom bij het grootste ondernemersnetwerk van Vlaanderen

Voka staat dicht bij de ondernemer: we bieden expertise, lokale verankering, internationale connecties en werken samen met sterke partners. Op zoek naar info of advies, een begeleidingstraject, community, matchmaking of tool voor je onderneming? Bij Voka kun je terecht.

Meer weten over Voka?

Voka begeleidt de ondernemer tijdens de volledige levenscyclus

Voka biedt trajecten voor elke levensfase van een onderneming. Van pre-start en starten, naar professionaliseren, schalen, snel groeien, internationaal ondernemen en overdragen. We geloven in de kracht van lerende netwerken én individuele begeleiding. Met ons geïntegreerde aanbod begeleiden we zo'n 8000 ondernemers per jaar. 

Bryo - voor startende ondernemers

Bryo biedt begeleiding bij alle uitdagingen van het starten en groeien van een startup. Naast de bijeenkomsten met andere starters kom je ook in contact met ervaren ondernemers, experten en potentiële investeerders die jouw project naar het volgende niveau kunnen helpen. Met individuele vragen kan je steeds terecht bij jouw Bryo coach.

Ontdek onze verschillende trajecten StandUpStartUp en ScaleUp

Accelero - voor (snelle) groeibedrijven

Accelero is een traject afgestemd op de specifieke noden van groeibedrijven. Via individuele coaching, ondersteund door 10 bijeenkomsten met andere snelle groeiers, maak je jouw bedrijf groeiklaar. We focussen zowel op growth readiness (zijn alle aspecten om duurzaam te groeien aanwezig?) als business development (welke opportuniteiten liggen er voor jouw bedrijf?). 

Plato - lerend ondernemersnetwerk voor groeibedrijven

Plato is het lerend netwerk van Voka, waar kennisoverdracht, ervaringsuitwisseling en netwerking centraal staan. Via interactieve sessies met andere ondernemers krijg je de mogelijkheid om jouw bedrijfsvoering onder de loep te nemen met de bedoeling te professionaliseren. Je kan daarbij rekenen op de coaching van ervaren peters en meters, enthousiaste kaderleden uit grote bedrijven en doorgewinterde kmo-bedrijfsleiders. 

Mercurio - internationaal ondernemen

Mercurio focust op ondernemingen in alle levensfasen met internationale ambities. Met Mercurio Go International stel je een exportstrategie op en zet je je eerste internationale stappen. In Mercurio Beyond Borders krijg je inzichten in hoe je internationale positie te versterken en/of nieuwe markten te veroveren. In Mercurio Global Ambassadors ontmoet je andere internationaal actieve ondernemers en kun je kennis uitwisselen met topprofielen uit verschillende sectoren wereldwijd. 

Transitio - voorbereiding op bedrijfsverkoop

Transitio is een begeleidingstraject voor bedrijfsleiders die zich willen voorbereiden op een mogelijke verkoop (intern/extern) van hun bedrijf. Tijdens dit traject krijg je inzicht in de verschillende factoren die invloed hebben op de waarde en de continuïteit van je onderneming. Samen met een ervaren mentor en een vaste kleine groep deelnemers ga je in alle discretie werken aan de juiste vertaalslag van deze factoren.

Familio - voor overdracht van familiebedrijven

Familio maakt de uitdagingen van beide generaties - overlaters & overnemers - bespreekbaar en bereidt hen voor op de overdracht van het familiebedrijf. De doelstelling is om je kijk en kennis te verbreden rond de uitdagingen eigen aan de familiale overdracht in een open sfeer. Je verzamelt niet alleen kennis en praktische tips en tricks, maar ook kwaliteitsvolle contacten met gastexperts en collega-ondernemers.

Innovatie & digitalisering

Vanaf 2020 zet Voka extra in op de digitale transitie binnen bedrijven en innovatie in de industriële sector. 

Digitale quickscan - Hoe ver staat jouw bedrijf op het vlak van digitale ontwikkeling?

Digitaliseren is een noodzaak én een enorme opportuniteit. Voka, heeft daarom samen met Deloitte Private een digitale quickscan ontwikkeld. Hiermee willen we elke Vlaamse onderneming op de digitale snelweg krijgen. Deze unieke tool helpt in kaart te brengen hoe sterk je bedrijf gedigitaliseerd is en hoe het nog beter kan. We bieden verschillende mogelijkheden en trajecten om de digitalisering van jouw bedrijf te optimaliseren.

Voka Digitaal Transformatie Traject

Het Voka Digitaal Transformatietraject is een leidraad en actieplan om gestructureerd en systematisch het digitaal transformatieproces te doorlopen. Op basis van een opleidingstraject ondersteunt en coacht Voka ondernemers die bereid zijn om nu de stap te nemen naar een digitale toekomst.

DigiHub

Elk regionaal Voka-kantoor heeft zijn eigen DigiHub waar je als ondernemer terecht kan met al jouw vragen over digitalisering en in het bijzonder over nieuwe datagedreven digitale technologieën.

Scouting Industrie 4.0

Het netwerk Scouting Industrie 4.0 richt zich tot bedrijfsleiders, CEO's, productiemanagers, transitiemanagers, innovatiemanagers en R&D-managers die zich willen laten inspireren over de wereld van Industrie 4.0. Innovatie in de industriële sector is niet evident, maar zéker wel mogelijk. Via bedrijfsbezoeken geven we inzicht in de mogelijkheden.

Nieuws uit de communities

Contactpersonen

Jens De Vos

Directeur Projecten Voka-Project vzw

Heidi Logghe

Projectmanager Ondernemerschap Voka-CVBA

Elien Van Paepeghem

Assistente Projecten

Annelies Maes

Projectmanager Ondernemerschap

Astrid Demeulenaere

Projectmanager Internationaal Ondernemen & Jong Voka

Philip Bogaert

Projectmanager Financiering & Innovatie

Bryo

voor startende ondernemers

Accelero

voor (snelle) groeibedrijven

Plato

lerend ondernemersnetwerk

Mercurio

voor internationaal ondernemen

Transitio

voorbereiding op bedrijfsverkoop

Familio

voor overdracht van familiebedrijven

Word Voka lid

Als Voka lid heb je talloze voordelen.

Lid worden

Nog geen profiel?

Maak een profiel aan om gemakkelijk in te schrijven voor activiteiten, deelnemerslijsten te bekijken of inhoud te zien van communities waar je aan deelneemt.

Registreer hier
Propaganda
Accent
Domestic Services
Banque de Luxembourg
BMW Brussels
CapitalAtWork
Customer Collective
Deloitte
De Ridder
facilicom
GSJ Advocaten
ING
Logo Mensura
Proximus
Recrewtment
SD  Worx
BovaEnviro+
Tormans
G4S
CRM Group
Deloitte Private
pfl
Logo KPMG
Logo Premed
Logo Randstad
Soundfield
Jobat
alk
Logo JAM
Trixxo