Skip to main content
Prijs Ondernemen

Stem op jouw favoriet

Negen winnaars komen in aanmerking voor de Prijs Ondernemen van Voka Mechelen-Kempen die uitgereikt wordt tijdens De Prijs Ondernemen op donderdagavond 30 september 2021. Jouw stem telt mee. Deze publieksstemming telt namelijk mee voor 1/3 van de punten. De andere 2/3 worden verdeeld door een een jury van professionals, elk met hun eigen expertise. Klik hieronder om je stem uit te brengen.

Stemmingsreglement

Stemmingsreglement

Het publiek krijgt de kans om op haar favoriet te stemmen tussen woensdag 1 juli 0:00 en 31 augustus 2020 23:59. De lokale besturen zetten hun winnaar op verschillende manieren in de kijker en mobiliseren de leden van Voka en andere stakeholders in hun regio om online te stemmen voor hun award winnaar. Voka - KvK Mechelen-Kempen behoudt gedurende de hele periode een neutrale positie.

Online stemmen gebeurt via de website: https://www.voka.be/mk

Stemmingsprocedure

 • 1 stem per mailadres
 • Elke stem die op het systeem binnenkomt en correct is, wordt meegeteld
 • Stemmen die te vroeg of te laat binnenkomen, worden niet meegeteld
 • Dubbele stemmen worden niet meegeteld

Gerechtsdeurwaarder

De stemmingsprocedure zal verlopen onder toezicht van gerechtsdeurwaarderskantoor Eyskens & Segers te Turnhout, Warandestraat 13

In geval van overmacht, technische storingen of enig probleem van welke aard of oorsprong, waardoor een geldig stemkanaal verstoord wordt of uitgeschakeld wordt, dan beslist de gerechtsdeurwaarder over het verloop van de stemmingsprocedure.

Deze publieksstemming telt mee voor 1/3 van de stemmen. De andere 2/3 worden verdeeld door een professionele jury.

Professionele jury

De 9 Voka Lokaal award winnaars stellen zich persoonlijk voor aan een professionele jury. De 9 winnaars komen in aanmerking voor de Prijs Ondernemen van Voka Mechelen-Kempen. Daarnaast komen ze ook in aanmerking voor de Prijs Innovatie van Voka - Mechelen-Kempen. 

De jury kiest de winnaar Prijs Ondernemen en Prijs Innovatie autonoom en onpartijdig nadat de 9 kandidaten de kans kregen om zich uitgebreid voor te stellen. 

De leden van de jury zijn: 

 • Marc De Geyter: Voorzitter en financieel expert 
  senior advisor economic relations, Nationale Bank van België 
 • Kurt Peys: Innovatie & Internationaal Ondernemen
  algemeen directeur, Team Bedrijfstrajecten Agentschap Innoveren en Ondernemen
 • Filip Dhelft: Innovatie & Internationaal Ondernemen
  regiodirecteur Kempen, ING   
 • Mieke Dijckmans: Human Resources 
  kantoordirecteur KMO Mechelen, SD Worx
 • Koen Schelkens: Duurzaam Ondernemen
  investor relations officer, Fluvius

 

Dit waren de winnaars van 2020

BelOrta - Winnaar Voka Lokaal Mechelen
BelOrta, dat zijn groenten en fruit van bij ons. Ze komen immers vers van de telers dicht bij huis. BelOrta is een echte coöperatie van, voor en door de leden-telers. Ze werken hecht samen met één doel: jou elke dag opnieuw topkwaliteit in groenten en fruit bieden. Ze voelen zich nauw betrokken bij elke stap en kunnen dus 100% transparantie garanderen. BelOrta is dan wel van hier: voor de allerbeste kwaliteit gaan ze net heel ver. Bij alles wat ze doen, staan engagement en duurzaamheid bovendien voorop. Gezond, vers en vooral héél lekker.
Bekijk hier het filmpje waar we hen verrassen met het winnen van de Voka Lokaal Mechelen award.
https://www.belorta.be/
DiBO - Winnaar Voka Lokaal Kempen Oost
DiBO is al meer dan 40 jaar een familiebedrijf in Arendonk en uitgegroeid tot de specialist in het ontwikkelen en produceren van kwalitatieve, hoogstaande hogedrukreinigers. Eén van hun sterktes is innovatieve technologie en dit toepassen in de duurzame machines die ze bouwen. Ze hebben een GreenBoiler ontwikkeld waardoor de C0²-uitstoot verminderd wordt met 50 procent en daarbovenop met een brandstofbesparing van 18 procent. DiBO staat voor Duurzaam, Innovatief, Betrouwbaar en Onderhoudsvriendelijk.
Bekijk hier het filmpje waarin we bekendmaken dat ze de Voka Lokaal Kempen Oost award gewonnen hebben.
https://www.dibo.com/nl-be/
Emergo Group - Winnaar Voka Lokaal Klein-Brabant/Vaartland
Emergo Group uit Puurs herbergt twee gespecialiseerde bedrijven onder één dak: Emotec en Emotrade. Wie over een brug rijdt, komt direct in contact met hun werk. Want met Emotec zijn ze specialist in kleine en grote metaalconstructies. Van zogenaamde lifting frames tot volledige fietsbruggen en ook brugvoegen. Met Emotrade zijn ze gespecialiseerd in preventieve waterdichting. Daarnaast beschikken ze ook over een zeer uitgebreid gamma producten voor bouw en industrie. Constructie, speciale technieken, montage en trading: hun mensen weten waar ze mee bezig zijn.
Bekijk hier het filmpje waar we hen verrassen met het winnen van de Voka Lokaal Klein-Brabant/Vaartland award.
https://www.emergo.be/
Heylen Group - Winnaar Voka Lokaal Kempen West
Heylen Group is een industriële holding die investeert in ambitieuze ondernemingen en ondernemers wereldwijd. Vandaag zijn ze actief in tien sectoren, met zo’n 2.400 mensen. Heylen Group creërt kansen voor mensen die willen ondernemen. Als partners en bedrijfsleiders binnen de groep. Maar evenzeer voor mensen die hun bedrijf willen overlaten en de volgende stap willen zien die hun bedrijf kan maken. Haar wortels heeft dit bedrijf in Herentals maar ondertussen zijn ze geëvolueerd naar een internationale holding met een zeer duidelijke missie: de wereld veroveren met een ondernemersgeest en een passie voor zaken. Enkele van de merken binnen de groep zijn: Link21, Boretti, Finventory en Dru.
https://www.heylengroup.com/
Narviflex - Winnaar Voka Lokaal Kempen Zuid
Familiebedrijf Narviflex is de grootste transportbandenfabrikant van de Benelux. Tussen 1994 en nu is het bedrijf gegroeid van 7 werknemers naar meer dan 150, verspreid over zes vestigingen. Ze zijn in heel uiteenlopende sectoren actief. Wie op vakantie gaat en zijn koffer op de band legt, komt eigenlijk in aanraking met hun werk. Negen op de tien keer is die transportband van Narviflex. Maar ze zijn in meer sectoren actief: van koekjesproducenten tot de Waalse staalindustrie. Daarnaast zijn ze ook actief in de vervangingsmarkt voor transportbanden.
Bekijk hier het filmpje waarin we bekendmaken dat ze de Voka Lokaal Kempen Zuid award gewonnen hebben.
https://www.narviflex.eu/homepage-nl/
PFL - Winnaar Voka Lokaal Midden Kempen
Met 20 jaar ervaring is PFL uit Beerse een audiovisuele expert in de Europese eventindustrie en daarbuiten. Elk jaar ondersteunen ze meer dan 1500 producties. Het is zelfs uitgegroeid tot een echte groep. Naast PFL, maken ook Abbit (internationale marktleider virtuele events), Wimec (meeting- en eventlocatie in de gebouwen van Wurth in Turnhout) en Gr8t (creatie van thematische belevingen voor organisatoren van events) er nu deel van uit. In augustus gaat de eerste buitenlandse vestiging open, in Barcelona.
Bekijk hier het filmpje waar we hen verrassen met het winnen van de Voka Lokaal Midden Kempen award.
https://www.pfl.be/
Q-lite - Winnaar Voka Lokaal Kempen Noord
Q-lite uit Baarle-Hertog levert LED-oplossingen die ervoor zorgen dat jouw boodschap de nodige aandacht krijgt. Al meer dan 30 jaar zijn zij fabrikant van slimme displays. Hun LED displays kom je overal tegen, onder andere via de digitale stoepborden, de groene LED-kruizen bij de apothekers, dynamische verkeersborden, multifunctionele scoreborden… Dankzij zelfontwikkelde LED-software zijn de schermen eenvoudig bestuurbaar. Door de visie van de familiale aandeelhouder hebben ze de laatste jaren grote stappen kunnen zetten op het vlak van innovatie en duurzaamheid.
https://www.q-lite.com/nl/
Vosschemie Benelux - Winnaar Voka Lokaal Neteland
Vosschemie Benelux is er al meer dan 50 jaar. In 1968 begon hun ondernemersverhaal met een partnership tussen vader Remi De Moor en Klaus Willem Voss van Vosschemie Gmbh. In 2009 heeft de tweede – en huidige - generatie het roer overgenomen. Het familiebedrijf in Lier verkoopt systemen in koudhardende kunststoffen en composietmaterialen aan de industrie en de doe-het-zelfmarkt. Het gaat om onder andere epoxy- en biohars, plamuur en siliconen.
Bekijk hier het filmpje waar we hen verrassen met het winnen van de Voka Lokaal Neteland award.
https://www.vosschemie-benelux.com/nl
Wicreations - Winnaar Voka Lokaal Zuiderkempen
Wicreations creeërt speciale constructies en effects voor de entertainment industrie. Alles wat beweegt op een podium wordt ontworpen en gemaakt door Wicreations. Ze verzorgen shows van Rammstein, The Rolling Stones, de musicals 14-18 en 40-45. Wicreations met hun team van technische experts bedenken unieke concepten en werken die volledig uit, klaar voor gebruik. Motion Control is hun specialiteit. Ze kunnen mensen laten vliegen door de zaal. Ze kunnen allerlei objecten in alle richtingen laten bewegen, denk aan de musicals met de bewegende tribunes en schermen.
Bekijk hier het filmpje waarin we bekendmaken dat ze de Voka Lokaal Zuiderkempen award gewonnen hebben.

https://www.wicreations.com/

Informatie over de Prijs Ondernemen in andere talen

Language: English
Langue: français

Partners Prijs Ondernemen

 

Contactpersoon

Christine Vos

Coördinator events

Logo Mensura
Proximus
SD Worx
Deloitte Private
pfl