Skip to main content

Duurzaamheid intern communiceren: hoe draagvlak creëren?

In deze opleiding kom je meer te weten over hoe je efficiënt intern communiceert over de duurzaamheidsacties die je bedrijf realiseert of wil realiseren, zodat je iedereen meekrijgt in het verhaal.

Ondernemingen die inzetten op duurzaam ondernemen doen het economisch vaak beter, zijn veerkrachtiger in tijden van crisis, en tellen meer trotse werknemers en spontane sollicitanten. Maar een duurzame omwenteling brengt ook verandering met zich mee: van productieprocessen herdenken of het integreren van duurzaamheidscriteria in je aankoopbeleid tot de introductie van een fietsleaseprogramma. Waarom en hoe communiceer je hierover best met je werknemers? Hoe creëer je intern draagvlak, een noodzakelijke succesfactor voor duurzaam en impactvol ondernemen?

Programma
  • Inleiding over het belang van duurzaamheidscommunicatie
  • Tips & tricks voor communicatie die de stimulerende kracht van duurzaamheid strategisch inzet voor interne verandering en verbinding
  • Inzicht en inspiratie via voorbeelden en cases
  • Interactie met de deelnemers over concrete uitdagingen
Doelgroep

Deze opleiding is geschikt voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Voor iedereen die het intern draagvlak voor duurzaam ondernemen in zijn organisatie wil vergroten.

Geen bijzondere voorkennis vereist.

Docent

Saartje Boutsen, co-founder van duurzaamheidsadviesbureau Studio D. 

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Aantal opleidingsuren: 3 uren

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskosten. Opgelet: Bedrijf inschrijving = bedrijf factuur = bedrijf aanvraag KMO-portefeuille. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuille   MensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/opleidingen-limburg

Contactpersoon

Kenneth Stulens

Adviseur Duurzaam Ondernemen

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. btw

Niet-leden:
€ 255,00 excl. btw

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Propaganda
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
alk
Logo JAM
Trixxo