Skip to main content
  • Nieuws

Nieuws

Tuinfeest lokt 1.200 ondernemers naar Antwerpse ZOO
Voka-Persbericht

Tuinfeest lokt 1.200 ondernemers naar Antwerpse ZOO

Na een onderbreking van twee jaar heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland vrijdag weer aangeknoopt met de traditie om zijn uitgebreide netwerk van ondernemers op de drempel van de zomer samen te brengen in de Antwerpse ZOO.

Industry on Stage opent de deuren naar een koolstofarme industrie
Voka-Persbericht

Driekwart van industrie heeft al concreet stappenplan naar nuluitstoot in 2050

Driekwart van de industriële bedrijven in de regio Antwerpen en het Waasland werkt al met duidelijke, wetenschappelijk onderbouwde doelstellingen om klimaatneutraal te zijn tegen 2050. En bij de helft ervan is de reductie van CO2 meegenomen in de beoordeling van de bedrijfsprestaties.

Bert Mons
Voka-Persbericht

Weinig actiebereidheid in West-Vlaamse ondernemingen

Voka West-Vlaanderen: "Nationale actiedag is aanslag op concurrentiekracht van onze bedrijven" Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen stelt in het algemeen een beperkte actiebereidheid vast op de vloer van de West-Vlaamse ondernemingen.

Mercurio Voka Antwerpen-Waasland - begeleiding naar buitenlands succes
Voka-Persbericht

Zestig bedrijven krijgen begeleiding naar buitenlands succes

Internationaal gaan is voor bedrijven een logische stap om hun omzet te doen groeien. Met zes programma’s ondersteunt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland daarom een zestigtal bedrijven in het opstarten of uitbouwen van hun business in het buitenland.

Bert Mons
Voka-Persbericht

Escalerende loonkosten: 86% van ondernemingen vraagt indexaanpassing

1 op de 6 grote bedrijven overweegt delokalisatie van activiteiten In een enquête van Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen geeft bijna 9 op de 10 ondernemingen aan dat een indexaanpassing overwogen moet worden om de stijgende loonkosten binnen de perken te houden.

lia's
Voka-Persbericht

Voka – KvK Vlaams-Brabant bekroont Extraqt als beste Startup tijdens eerste editie Leuven Innovation Awards

Tijdens de allereerste Leuven Innovation Awards (LIA’s), georganiseerd door Leuven Value Network, mocht Voka – KvK Vlaams-Brabant de award voor beste Startup uitreiken aan Extraqt. “We juichen jong ondernemerschap enorm toe. Combineer dat met innovatie en je krijgt een mix die vonken kan geven.

eva de bleeker
Voka-Persbericht

Staatssecretaris Eva De Bleeker te gast op eerste politiek diner van Voka – KvK Vlaams-Brabant

Vilvoorde, The Bistronomy - Staatsecretaris Eva De Bleeker beet de spits af van een reeks ontmoetingen tussen Vlaams-Brabantse ondernemers, managers en toppolitici. Zo wil Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant beide werelden nog dichter bij elkaar brengen.

Voka KvK – Vlaams-Brabant wil kloof arbeidsmarkt verkleinen met regionale Talentenmarkt in Leuven
Voka-Persbericht

Voka KvK – Vlaams-Brabant wil kloof arbeidsmarkt verkleinen met regionale Talentenmarkt in Leuven

Vrijdag 3 juni organiseert Voka – KvK Vlaams-Brabant een Talentenmarkt in Leuven. Een initiatief waarmee het de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd wil bieden. Insteek: relevante partners zoals onderwijsinstellingen en werkgevers met elkaar in contact te brengen.

foto
Voka-Persbericht

Staking in openbare sector is onverantwoordelijk

De staking in de openbare sector is onverantwoordelijk en gevaarlijk. Op een moment dat de concurrentiepositie van onze bedrijven al erg wankel is, schoppen de stakers ze verder onderuit.

foto
Voka-Persbericht

miK laat ondernemers bloeien

Biodiversiteitsactie tekent start van campagne Klimaatambassadeur 2022 miK, het milieu-infopunt voor kmo's van Provincie Vlaams-Brabant en Voka - KvK Vlaams-Brabant geeft met een ludieke actie de aftrap van de wervingscampagne voor Klimaatambassadeur 2022.

Scale-up
Voka-Persbericht

Maak van Vlaanderen dé scale-upregio van Europa

Voka West-Vlaanderen zet sterk in op de begeleiding van snelle groeibedrijven West-Vlaanderen moet een Europese topregio worden die groeibedrijven de meeste kansen biedt om succesvol te worden.

Port Xpert dompelt jongeren onder in realiteit van haven en industrie
Voka-Persbericht

Port Xpert dompelt jongeren onder in realiteit van haven en industrie

Jongeren in real life laten kennismaken met de jobkansen in de industrie; dat is de doelstelling van Port Xpert Industrie, een nieuw programma dat het Antwerpse Havencentrum en Voka Platform Industrie ontwikkelden voor studenten uit het 5de en 6de jaar middelbaar onderwijs.

ING
SD  Worx