Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws

Nieuws

Custo
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Custo: "Een idee op zich is niets waard, het gaat om de uitvoering"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn van jonge scale-ups. Deze keer is het de beurt aan het Gentse Custo®: de eerste slimme brievenbus voor bij jou thuis. Onze redactie ging in gesprek met founder Francis Delplanque.

Gents AI bedrijf TechWolf haalt 40 miljoen op voor Amerikaanse expansie
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Gents AI bedrijf TechWolf haalt 40 miljoen op voor Amerikaanse expansie

Toonaangevend Gents AI-bedrijf TechWolf kondigt met trots de succesvolle afsluiting aan van een Series B-financieringsronde van €40,01 miljoen. Hiermee zullen ze inzetten op Amerikaanse expansie en bouwen aan de AI-infrastructuurlaag voor skill sets van werknemers.

Britse LexisNexis koopt Gentse scale-up Henchman
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Britse LexisNexis koopt Gentse scale-up Henchman

LexisNexis Legal & Professional®, een toonaangevende wereldwijde aanbieder van informatie en analyses, kondigde vandaag de overname van de Gentse scale-up Henchman aan. Henchman ontwikkelde een add-in waarmee advocaten en juristen wereldwijd sneller en efficiënter contracten kunnen opstellen vanuit hun eigen database, met AI als katalysator. Henchman is een Belgisch bedrijf, opgericht in 2020, met meer dan 170 juridische en zakelijke klanten wereldwijd, waaronder toonaangevende Amerikaanse en Europese advocatenkantoren en bedrijven.

Jong Voka bij De Tafel van Gert
Nieuws

Jong Voka bij De Tafel van Gert

Afgelopen dinsdag waren we met Jong Voka te gast in de studio's van Play Zuid voor een aflevering van De Tafel van Gert. Vanop de eerste rij mochten we de opname van het actuaprogramma vol interessante gasten bijwonen.

Jong Voka Ondernemers magazine Groeipijnstillers voor start-ups en scale-ups Bryo Hoe ga je door een exit?
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Visma lijkt wel een snoepwinkel, met al die extra kennis en ervaring"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn van jonge scale-ups. Deze keer is het de beurt aan Accountants Academy, een digitaal leerplatform voor accountants, dat onlangs werd overgenomen door Visma.

Wim Floré o2o Bicycle Leasing startup scaleup groeipijnstillers Voka tips voor startende ondernemers Voka Ondernemers magazine HR
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Vertrouwen geven, is vertrouwen krijgen"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. Deze keer is het de beurt aan o2o Bicycle Leasing, fietsleasebedrijf voor ondernemingen en de publieke sector. - Tekst Jolyn De Baets

Zoë Vossen
Limburg
Nieuws

Maak kennis met Zoë Vossen, derde generatie bij Vossen Fashion

Zoë Vossen werkt als inkoopverantwoordelijke in haar familiebedrijf Vossen Fashion. Heren die op zoek zijn naar mooie merkkledij, kostuums op maat of ready-to-wear, zowel voor exclusieve als casual gelegenheden, kunnen terecht bij de twee mooie Vossen Fashion-winkels in Hasselt en Tongeren. Ook voor verhuur van een kostuum of smoking kunnen ze er aankloppen.

Bob
Limburg
Nieuws

Maak kennis met Bob Daniëls van Intellisol

Sinds augustus 2023 is Bob Daniëls als tweede generatie en als Business Consultant actief in Intellisol, een kmo van 25 man. Die functienaam staat voor een veelvoud aan taken die te maken hebben met finance, verzekeringen, HR, marketing, legal, mee de baan op gaan … De ideale voorbereiding om straks het stokje over te nemen van zijn vader. Al zal dat nog wel een tijdje duren, want die is pas 54 jaar jong.

Roov Jong Voka Bryo scale-up Ondernemers magazine kapitaalronde kapitaalophalen begeleiding onderneming founder tech gent software app kapitaal ophalen funding fintech Frédéric Vandenhende
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Kapitaal ophalen was voor ons van moéten"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. ROOV, een Gents fintech bedrijf met 10 medewerkers, is deze maand aan de beurt. - Tekst Jolyn De Baets

ucll popup awards
Vlaams-Brabant
Persbericht

Jong Voka Vlaams-Brabant bekroont beste UCLL-popup

Vrijdagavond 22/02 reikten vier specialisten uit het bedrijfsleven (Voka-KvK Vlaams-Brabant, Webhero, JBC, VlaJo) awards uit aan de pop-ups van de UCLL-studenten Bedrijfsmanagement. Het betrof awards als ‘beste pop-up’, ‘beste omnichannel’, ‘beste webshop’ en 'beste team'.

Jan Vertonghen investering in gentse startup Hylyght blessures preventie
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Profvoetballer Jan Vertonghen investeert in Gentse startup Hylyght

De Gentse startup Hylyght kondigde zopas een succesvolle kapitaalronde van 375.000 euro aan. De Voka Bryo ScaleUp deelnemer ontwikkelt software voor blessurepreventie en -herstel, iets waar Rode Duivel Jan Vertonghen als één van de investeerders sterk in gelooft. Foto © Isosport

robin
Limburg
Nieuws

Maak kennis met Robin Paesen van To The Point Events

Van je hobby een beroep maken, wie droomt daar nu niet van? Dat is precies wat Robin Paesen van To The Point Events heeft gedaan. Sinds kort is hij samen met collega Reinhilde vennoot in het bedrijf dat Bart Koninckx al in 2007 heeft opgericht en waar hij al zes jaar in dienst is. Een uitspraak die hem tekent: “Fundamenteel is er niets veranderd. Ik heb altijd gewerkt alsof het voor mezelf zou zijn.”

Just Russel tips startup scaleup Jong Voka Bryo groeipijnstillers opschalen Leren loslaten is echt een groeiproces
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Leren loslaten is echt een groeiproces"

Wie groeit, kent groeipijnen. En moet snel kunnen schakelen tijdens het schalen. In deze nieuwe rubriek gaan we elke maand dieper in op een groeipijn bij jonge scale-ups. Just Russel, de HelloFresh voor huisdieren, bijt de spits af.

Holy Cow Voka Bryo Mijn beginjaren Van cacaoboer in India tot (h)eerlijke chocolade in België Voka Ondernemers magazine
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Van cacaoboer in India tot (h)eerlijke chocolade in België

In 2015 trok het koppel Ellen Taerwe en Luca Beltrami naar India om hun farmer fair en biologische cacaobedrijf op te starten. Vijf jaar later werd Holy Cow Chocolates geboren. “Als we iets doen, willen we het goed doen en ons differentiëren van andere spelers. Doordat we zo nauw betrokken zijn bij de volledige keten en een langetermijnrelatie opbouwen met cacaoboeren, kennen we ons product door en door. Mensen kopen onze chocolade en krijgen er een verhaal bij.”

Taito team
Oost-Vlaanderen
Nieuws

"Met TAITO willen we de perceptie rond e-steps positief ombuigen"

In april 2023 lanceerde de Gentse start-up TAITO met grote trom hun eerste versie van de driewielige e-step. Nog geen drie maanden later sleepte het bedrijf de prijs van beste e-step in de wacht tijdens Micromobility Industries, een prestigieuze beurs in Amsterdam. “Het is de bevestiging dat we de juiste weg zijn ingeslagen.”

Creative Therapy Cropped
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Spelenderwijs revalideren met een slim platform

Met revalideren of fit blijven op oudere leeftijd gaan meestal eentonige spieroefeningen gepaard. Het bracht Arno Penders en zijn team op het idee om Creative Therapy op te richten. “Met effectieve en wetenschappelijk onderbouwde producten en technieken versterken we de motivatie van patiënten om sneller en beter hun therapie uit te voeren.”

Sfeerbeeld Feweb Awards
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Prestigieuze awards voor Ballistix.digital, platform dat inplannen leerkrachten vereenvoudigt

Ballistix.digital, het bedrijf van het Brugs - Gentse ondernemerstrio Nikolas Taillieu, Jens Mostaert en Maarten Raes, valt in de prijzen. ​Tijdens de Feweb Awards 2023 sleepten zij zowel de Digital Impact-award als de App Champ of the Year-award in de wacht met een digitaal platform dat het inplannen van leerkrachten vereenvoudigt.

ING
SD  Worx