Skip to main content
Map
  • Nieuws

Nieuws

Alexander Close-Up Tommorow
Oost-Vlaanderen
Persbericht

"Sparren met twee is goud waard"

Bedrijven krijgen openstaande vacatures moeizaam ingevuld. Publicaties op jobsites en LinkedIn zijn niet langer het succesvolle recept voor het vinden van de perfecte kandidaat. De oplossing volgens Alexander Synhaeve, CEO van Tomorrow.be: gezien worden en top of mind zijn bij werkzoekenden. "Wij brengen het verhaal van de werkgever naar potentiële kandidaten, via video en performance marketing."

Upskill
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Ecosysteem Headstart voegt na 1 jaar 2 nieuwe hr-bedrijven toe aan portfolio

Precies 1 jaar geleden na de oprichting van Headstart door Timothy Desmet en Michiel Crommelinck, lanceert het Gentse ecosysteem 2 nieuwe start-ups. Upskill, opgericht door Bryo deelnemer Stefaan Hatamian, en Move37, opgericht door Toon Devloo, maken zo naast Sapience deel uit van het ecosysteem.

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? In dat geval, helpen wij je graag op weg.
Mechelen-Kempen
Nieuws

Zeven tips voor startende ondernemers in 2023

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? 

TAITO op de Micromobility Industries
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Belgische start-up TAITO wint prestigieuze prijs voor beste e-step op Micromobility Industries

De Belgische start-up TAITO heeft met zijn nieuwste product, de driewielige e-step Taito S1, de prestigieuze prijs gewonnen voor beste e-step op de Micromobility Industries-beurs in Amsterdam. Deze beurs, die beschouwd wordt als de grootste in Europa op het gebied van micro mobiliteit, erkent en beloont de innovatie van Voka Bryo ScaleUp deelnemer TAITO.

Van 'uurtje-factuurtje' naar duidelijke deliverable
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Van 'uurtje-factuurtje' naar duidelijke deliverable

Na 10 jaar HR-ervaring stapte Elke Haemelynck uit haar gouden kooi. Ze startte als freelancer in de HR-wereld. Nog eens twee jaar later merkte Elke op dat ze het freelance werk ontgroeid was en naar een ander business model wou evolueren, dat van Happy Humans.

Wenite
Oost-Vlaanderen
Persbericht

Wenite meet jouw werkgeluk

Met wetenschappelijk onderbouwde vragen bouwde Wenite een softwaretool waar werknemers een welzijnsscore uit kunnen halen en opvolgen. Daarmee wil de Gentse start-up op consistente basis advies geven over welke acties bedrijven op touw kunnen zetten rond welzijn en vooral welke impact die voortbrengen.

Staenis oprichters Tom Verstaen en Daisy Bohyn
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Start-up Staenis lonkt naar Amerikaanse markt met innovatief zelfbouwrooster voor dekvloeren

Met het nieuwe egalisatierooster van Staenis kunnen doe-het-zelvers en kleine zelfstandigen in de bouw nog eenvoudiger en veel goedkoper 'egaline' leggen. Het innovatieve zelfbouwsysteem dat de start-up ontwikkelde, maakt een gegarandeerd strakke uitvlaklaag mogelijk en zorgt voor een pak minder stress bij het plaatsen. Staenis wil na de grootste Europese landen nu ook graag de Amerikaanse bouwmarkt democratiseren.

Ontdek de drie winnaars van de Jong Voka Awards
Limburg
Nieuws

Ontdek de drie winnaars van de Jong Voka Awards

De drie grote laureaten van de Jong Voka Awards zijn bekend. Prolux steekt de Jong Voka Gen Z Award op zak, Laswerken Oyen is de winnaar in de categorie Straf Ondernemerschap, en ElaN Languages neemt de Mijlpaal mee naar huis.

Belgisch sportbier THRIVE tankt ruim 1 miljoen euro vers kapitaal
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Belgisch sportbier THRIVE tankt ruim 1 miljoen euro vers kapitaal bij familie achter Soudal

Twee jaar na de ontwikkeling en lancering van THRIVE, een gezond alcoholvrij (herstel)bier met proteïnen, haalt de jonge Belgische startup en Bryo ScaleUp alumni ruim 1 miljoen euro vers kapitaal op. Een groot deel van de investering wordt gedragen door de familie Swerts, die met hun bedrijf Soudal al actief is in de sportwereld.

Founders Bram Croon en Mathias Jennes
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Startup Foodm optimaliseert voedselvoorziening in ziekenhuisgroep Vitaz met slimme frigo’s

De zelfontwikkelde smartfridge van de Gentse startup Foodm is sinds kort te vinden op de afdeling pediatrie van ziekenhuis Vitaz (Sint-Niklaas), waardoor bezoekende ouders nu 24/7 de mogelijkheid hebben om een maaltijd te kopen. "Het is gewoon een win-win situatie voor alle betrokken partijen", klinkt het. 

Bestuur jong voka kempen
Mechelen-Kempen
Nieuws

Wij zoeken versterking!

Ben jij een jonge ondernemer, kaderlid of een echte netwerker met een sterk engagement? Ben je bovendien enthousiast, gedreven, creatief en communicatief? Dan is Jong Voka Kempen naar jou op zoek! 

Hoe Payflip zich profileert als de Netflix van de verloning
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Hoe Payflip zich profileert als de Netflix van de verloning

Co-founder en CEO van Payflip, Maura Nachtergaele, blies onlangs dertig kaarsjes uit. Na twee jobs in haar nog jonge carrière is het nu ‘derde keer, goede keer’. Deze enthousiaste onderneemster doet ons uit de doeken hoe ze met haar start-up het loonpakket van medewerkers boost.

Jong Voka Awards belichten jong ondernemerschap in Limburg
Limburg
Persbericht

Jong Voka Awards belichten jong ondernemerschap in Limburg

Drie inspirerende prijzen, een horde aan jonge ondernemers én een spetterende avondshow. Dat zijn de ingrediënten voor de allereerste Jong Voka Awards op dinsdag 16 mei. Met dit evenement wil Jong Voka Limburg jeugdig ondernemerschap in de provincie in de schijnwerpers plaatsen.

Pop-up UCLL
Vlaams-Brabant
Persbericht

Jong Voka Vlaams-Brabant bekroont beste pop-up van Leuvense UCLL-studenten

Voka - Kvk Vlaams-Brabant, Webhero, JBC en VlaJo reiken prijzen uit voor beloftevol ondernemerschap Donderdagavond 24 maart stelden 19 laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement aan de UCLL hun pop-up voor aan vier specialisten uit het bedrijfsleven: Voka-KvK Vlaams-Brabant, JBC, VlaJo en Webhero.

Seppe De Baerdemacker - Peak Coaching
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Personal training aan huis

Op een haalbare manier fysiek en mentaal fitter worden? Daar gaan ze bij PEAK Coaching voor. Seppe De Baerdemacker, CEO en founder van PEAK Coaching, legt ons uit wat zijn onderneming zo uniek maakt.

Max en Axelle Henrard (A+ Automation)
Limburg
Nieuws

Broer en zus succesvol aan het roer

Voordat Axelle Henrard als medezaakvoerder in A+ Automation stapte, een bedrijf dat haar vader heeft opgestart en dat ze nu samen met haar broer Max leidt, had ze al acht jaar Voka-ervaring, onder meer in het begeleiden van familiebedrijven. Die kennis komt haar nu dagelijks van pas.

Maplix team foto
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Maplix brengt de mobiliteitsstem van burgers in kaart

Burgers meer betrekken bij de mobiliteit van morgen. Die doelstelling heeft de Gentse start-up Maplix voor ogen. “Dankzij onze visualisaties sporen we blinde vlekken op en kunnen mobiliteitsbudgetten veel gerichter ingezet worden.”

OutKept foto
Oost-Vlaanderen
Nieuws

De buitenwipper voor cybercriminelen

Met OutKept zorgen Simon Bauwens en Dieter Tinel ervoor dat bedrijven zich beter wapenen tegen verdachte mails door simulatiecampagnes op maat te bouwen. "Onze samenwerking met een community van ethische phishers maakt ons wereldwijd uniek."

Start-up Bizzy gaat next level met slim advies van investeerders
Oost-Vlaanderen
Nieuws

Start-up Bizzy gaat next level met slim advies van investeerders

De start-up Bizzy, die een gebruiksvriendelijk platform ontwikkelt voor bedrijfsdata, haalde onlangs 800.000 euro op, boven op de ronde van 1,1 miljoen euro begin 2022. Een swingend gesprek met Hendrik Keeris, co-founder van Bizzy, en twee van zijn private investeerders, Laurence Levrau en Pieter Casneuf.

Het team van Jong Voka
Antwerpen-Waasland
Ledenverhaal

Nieuw bestuur Jong Voka rijdt uit in het Waasland

Vanuit het Waasland heeft Jong Voka Antwerpen-Waasland op vrijdag 30 september het nieuwe werkingsjaar afgetrapt. Naast een rondleiding bij Cordeel Group en Niko kon het 40-tal aanwezige ondernemers ook meteen kennismaken met het nieuwe bestuursteam van Jong Voka.

ING
SD  Worx