Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • Online platform zorgt voor nieuwe showroombeleving

Online platform zorgt voor nieuwe showroombeleving

  • 27/03/2024

8 medewerkers, 2 families

Bij tegelhandel Kwanten in Pelt kan je op meer dan 1.000 m2 terecht voor een uitgebreide keuze aan tegels, vinyl, laminaat en parket. Alles om vloeren en wanden stijlvol te bekleden. Je krijgt er ook waardevol en persoonlijk advies van de deskundige verkoopsters. Nieuw is dat je binnenkort al een eerste keuze zal kunnen maken op hun nieuwe online platform, compleet met simulatie en berekening van het aantal tegels.

Kwanten startte 60 jaar geleden als zaak voor bouwmaterialen. 45 jaar terug specialiseerde Hedwige Van de Vorst zich samen met haar toenmalige echtgenoot Leon Kwanten in tegels. In 1998 kwam Kristel Vanbaelen er werken als verkoopster en eind 2016 nam Kristel de zaak over. Hedwige is nog steeds actief als ervaren verkoopster en ook Hedwiges dochter Hannelore werkt er inmiddels 20 jaar. Sinds een paar jaar stapte ook Kristels zoon Lars Dewachtere (27) in de zaak. Dochter Marite Dewachtere (24) ziet zichzelf op termijn hetzelfde doen. Zij neemt alvast deel aan de NextGen-trajecten die Voka organiseert, om zonen of dochters van familiebedrijven klaar te stomen voor een mogelijke overname. Marite: “In de eerste sessie van het NextGen-traject leerden we onszelf en ons bedrijf impactvol pitchen. Dat vond ik alvast interessant, zeker ook om te netwerken met andere familiebedrijven. Volgende sessies zullen gaan over hoe je als zoon of dochter instapt in je familiebedrijf.”

20 appartementen, 20 dossiers
Kristel heeft de algemene leiding en adviseert graag klanten in de showroom. Ze staat ook in voor de facturatie en volgt grote werven op, zoals nieuwe appartementsgebouwen waar elke eigenaar tegels mag komen kiezen. Kristel houdt van die contacten en is pas tevreden als de klant dat is. Daarnaast is Kristel veel bezig met netwerken: “Heel belangrijk vandaag om met je bedrijf naar buiten te komen.”  

Kwanten online: trendsetter voor Limburg
Lars is vooral achter de schermen actief. Hij staat in voor aankoop, logistiek en marketing. En is volop bezig met het nieuwe online platform. Dat wordt een digitale toonzaal en daarmee is Kwanten zeker een pionier in de tegelbranche. In de fysieke showroom zal er bij elke tegel een QR-code staan die je alle info geeft op je gsm. Lars: “Stilstaan is achteruit gaan. Het is vandaag een must om online aanwezig te zijn, zodat klanten ook vanuit hun luie zetel of eender waar een simulatie kunnen maken van hun interieur met een bepaalde vloer. Via de calculator kunnen ze zien hoeveel tegels of parket ze nodig hebben voor hun ruimte. De producten uit de doe-het-zelf-shop zoals lijm, voegsel en profielen zal je op termijn online kunnen bestellen.”

Persoonlijk advies
“Al blijft persoonlijk contact in de showroom superbelangrijk,” vult Kristel aan, “daarin geven we onze klanten advies zodat ze niet voor verrassingen komen te staan. Leg je bijvoorbeeld tegels van 1 m2 op je vloerverwarming, vergeet dan geen uitzettingsvoegen te voorzien. Ook onderhoudstips geven we mee, zoals geen vette producten gebruiken om je keramische vloer te poetsen. Zo beleven klanten vele jaren plezier aan hun vloer en bevelen ze ons aan bij hun vrienden.”

Het blijft in de familie
Kristel: “We zijn een klein en hecht team, daar zetten we op in. De meesten werken hier al vele jaren, er is weinig verloop. Van de 8 mensen die hier werken, maken er 5 deel uit van 2 families. ’s Middags eten we samen en zo is iedereen goed op de hoogte van het reilen en zeilen. Als er problemen opduiken, dan bespreken we dat samen. We gaan ook op teambuilding, vorig jaar hebben we in Italië een tegelfabriek bezocht.” 

Contactpersoon

Julie Oris

Adviseur eigenaar-ondernemers

Verhoog je zichtbaarheid

Met onze mediapartnerships kan je intekenen op diverse communicatiepakketten en jaardeals. Zo bereik je een enorm lezerspubliek van ervaren en beginnende ondernemers en geïnteresseerden allerhande.

word jij onze mediapartner?

Artikel uit publicatie