Skip to main content
  • Nieuws
  • “Hire for attitude, train for skills.”

“Hire for attitude, train for skills.”

  • 16/12/2020
Investeren in het talent van alle medewerkers ...

Investeren in het talent van alle medewerkers en hen kansen geven, is het potentieel van elke persoon maximaal benutten en ontplooien.

In een krappe arbeidsmarkt hebben we elk talent nodig, ook diegene met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Elk heeft zijn of haar eigen talenten en skills. We moeten onze blik verruimen en niet blijven zoeken (of enkel en alleen zoeken) naar die zogenaamde witte raaf.

Met het nieuwe ESF dossier Welt “inclusieve ondernemingen” 2020-2022 willen wij als Voka West-Vlaanderen bedrijven ondersteunen in wendbare loopbanen voor elk talent! 

Een inclusieve onderneming streeft naar een duurzame loopbaancultuur, die de verschillende talenten van alle werknemers ondersteunt. Daardoor groeien ondernemingen uit tot innovatieve en wendbare organisaties, gewaarborgd door zelfkritisch, toegankelijk en ondersteunend ondernemerschap.
 

Zet jouw onderneming op de kaart

Welke troeven heeft jouw onderneming qua mobiliteit en bereikbaarheid?
Zet deze extra info in de kijker: het draagt bij tot jouw employer branding als onderneming en kan de instroom van talent vergroten.

Alle info: https://www.naarjobsinwestvlaanderen.be/admin

Trendrapport 2021: kwetsbare groepen op de Vlaamse arbeidsmarkt

Publicatie: hier.

Nieuwe studie over de tewerkstelling van kansengroepen

Publicatie: hier

Whitepaper inclusief ondernemen

Publicatie: hier.
 

Contactpersoon

Nele Braem

Member Services - Arbeidsmarkt/HR

Projecten

Welt West-Vlaanderen

Welt is het traject van Voka dat ondernemingen helpt om in te zetten op een inclusief hr-beleid en om duurzame loopbanen te creëren ten goede van alle werknemers.

Meer info

ESF-project Actief op 2 sporen

Met het ESF-project Actief op 2 sporen biedt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen een oplossing voor de talrijke openstaande vacatures bij onze ondernemingen. Hiermee willen we bepaalde inactieve doelgroepen naar de arbeidsmarkt leiden.

Meer info