Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Nieuws
  • "Aansluiten bij een lerend netwerk van Voka is de investering meer dan waard!"

"Aansluiten bij een lerend netwerk van Voka is de investering meer dan waard!"

  • 16/01/2023

ECCA, een familiaal servicelaboratorium, telt op dit moment 130 medewerkers. Drie daarvan zijn Bart Aesaert, Sophie Sleuyter en Henri Declercq. Om de groei van ECCA optimaal vorm te geven, sparren ze iedere maand met een groep gelijkgestemden over hun salesuitdagingen.

Bart Aesaert draagt de verantwoordelijkheid van de zogenaamde dienstenpoot. “ECCA bestaat uit twee belangrijke delen: het lab en onze diensten. Alle diensten, van customer support tot planning, hebben we gecentraliseerd. De collega’s die onder dit team zitten staan in direct contact met onze klanten,” zegt Bart. “Wij zijn voor de volle 100% een familiebedrijf. Het pur sang familiegevoel zit in elke vezel. We vinden het heel belangrijk om te weten hoe onze klanten zich voelen binnen de samenwerking en weten maar al te graag hun toekomstperspectieven. Om het reilen en zeilen van onze klanten te kennen, is persoonlijk contact belangrijk. Onze grootste meerwaarde die wij bieden? We luisteren naar hun noden", zegt Bart. “We willen niet dat onze klanten een nummer worden, dat zit niet in ons DNA”, vult salesmanager Sophie aan. “Binnen onze salesafdeling waken we hier sterk over. Het zit echt ingebakken bij de collega’s”, lacht Bart. 

More than a lab 

“Klantenbinding is een van onze prioriteiten. Onze slogan is duidelijk: ‘more than a lab’. Bij ECCA starten we steeds met een analyse, dan gaan we op basis van onze in-house wetenschappelijke kennis een meerwaarde bieden. We zijn een partner voor de klanten. Dat uit zich vooral in onze mogelijkheden naar problem solving. Het stopt dus niet na de analyse, we denken verder na met hen,” zegt Bart. “Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘container-verhaal’. Tijdens de eerste coronagolf was er een enorm tekort aan mondmaskers. Voor de ziekenhuizen, die tevens ook klant zijn bij ons, zochten wij op korte termijn een oplossing. Samen met een partner hebben wij een methode aangeboden waarbij we in containers gebruikte mondmaskers konden ontsmetten. Dit was een hele grote hulp voor zowel de ziekenhuizen als andere zorginstellingen.” 

Door zaken te delen, merk je dat veel professionele uitdagingen, los van je eigen bedrijfswereld, gelijklopend zijn. Door deel te nemen aan zo’n lerend netwerk ontdek je nieuwe inzichten.

Investeren in de organisatie en in jezelf 

Naast het opbouwen van een hechte klantenrelatie, hecht het drietal ook veel belang aan het opbouwen van een sterk netwerk waarmee ze kunnen sparren. Alle drie zijn ze aangesloten bij een lerend netwerk waarbij ze gedurende één jaar samenkomen met gelijkgestemden en experten om kennis en ervaringen rond bepaalde salesthema’s te delen. “Bij ECCA willen we groeien door te werken aan onze organisatie, maar ook aan onszelf. Dit doen we door aan te sluiten bij de lerende netwerken van Voka Oost-Vlaanderen. Mensen leren kennen die dezelfde functie hebben als jou in een andere sector, is enorm interessant. Eens gaan luisteren hoe een ander het doet en met welke problemen zij geconfronteerd worden. Iedereen kan in absoluut vertrouwen zaken delen met elkaar. Je kan netwerken én bijleren van elkaar. Die zaken neem je op en vertaal je dan naar jouw eigen organisatie. Het is echt een netwerk waar je, los van de vaste contactmomenten, op kan terugvallen,” vertelt Bart. “Daarnaast kom je in een groep terecht van verschillende generaties. Dat maakt het ook zo interessant. Ik steek altijd nieuwe zaken op, zoals nieuwe communicatiemiddelen om in contact te komen met prospecten. De andere deelnemers delen hun input en dan kan je onmiddellijk aftoetsen of dit interessant is voor ECCA. De sessies draaien om pure kennisoverdracht en in interactie treden met elkaar,” zegt Henri. 

Hulp van een expert 

Naast het sparren met de andere deelnemers, zetelt er ook een expert tijdens de sessies. Deze expert deelt onder andere zijn of haar expertise met de groep en stelt de deelnemers ook een aantal kritische vragen waar men tijdens de sessies mee aan de slag kan gaan. “De expert praat steeds vanuit zijn ervaring en geeft duidelijke, persoonlijke feedback. De voornaamste key takeaway is dat we soms onze krijtlijnen opnieuw moeten vastleggen. Hiermee bedoel ik dat we onze focus voor ogen moeten houden, om zo verder te kunnen groeien”,  zegt Sophie. “Dat geldt voor mij ook. Ken en behoud je markt door scherp en gefocust te blijven. Voka noemt het een lerend netwerk en dat is het ook voor de volle 100%, het is de investering meer dan waard.”   

"Aansluiten bij een lerend netwerk van Voka is de investering meer dan waard!"

Wil jij net zoals Bart, Sophie en Henri sparren met gelijkgestemden?

Neem dan zeker contact op met onze collega Regine.

Iets voor jou of een collega?

Contactpersoon

Regine Vyverman

Opleidingen - Arbeidsmarkt