Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Voorbereiden als opvolger

Kom jij uit een ondernemend nest? Ben je volledig overtuigd van jouw rol binnen het familiebedrijf of twijfel je nog over je eigen toekomstpad? De sprong wagen om in het bedrijf van de familie te stappen, gaat niet over één nacht ijs.

Daarom bieden we verschillende formules aan die jou kunnen ondersteunen in jouw zoektocht naar antwoorden!

Plato Next Gen

Deel ervaringen met zonen en dochters uit andere familiebedrijven en ontdek hoe je de vorige generatie kan overtuigen van jouw inbreng.

Werk je vandaag als zoon of dochter mee in het familiebedrijf en denk je eraan om het over te nemen? Hoe ga je om met het overnemen van de leiding van je ouders? Opvolging, verantwoordelijkheden, vooroordelen, leidinggeven, verbindend communiceren, feedback geven, salesgesprekken, … Samen gaan we aan de slag met jouw vragen.

Familio

Dit traject richt zich exclusief op ondernemende families die over generaties heen willen praten en nadenken over de toekomst van het familiebedrijf. We brengen de families letterlijk en figuurlijk samen rond tafel en je kan netwerken met andere ondernemende families. 8 topsprekers brengen inspiratie om je familiebedrijf te laten floreren.

Ontdek het programma

Family Lab – Familiecharter

Exclusieve formule : schrijf samen met experten en andere familiebedrijven een familiecharter op maat van jouw bedrijf en familie.

Als actief familielid binnen het familiebedrijf besef je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. Toch zien we dat zeer weinig familiebedrijven hun spelregels formeel vastleggen, wat op termijn wel eens grote problemen kan opleveren. Daarom hebben we deze unieke formule gecreëerd. In een uniek kader schrijf je, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter op maat van jouw bedrijf. 

Ontdek het programma.

Familiebedrijven Dox interiors
Familiebedrijven familiecombo's Unimark

Contactpersoon

Elien Vingerhoets

Plato coördinator & adviseur familiebedrijven