Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Generatiewissel voorbereiden

In 16% van de Belgische familiebedrijven gaat de eigenaar de komende jaren met pensioen. Zij botsen nu op de vraag: willen de kinderen wel of niet in het bedrijf stappen? De overdracht van je bedrijf is een sleutelmoment dat je goed moet voorbereiden. Idealiter plan je de overdracht zo’n 10 tot 5 jaar voor je effectief denkt de stoppen. Dat doe je best samen, op een plek waar je de verschillende opties in alle openheid en discretie kan bespreken. Familio biedt precies dat aan!

Familio

Na een succesvolle eerste editie van het herwerkte Familio-concept organiseert Voka – Kamer Van Koophandel Mechelen – Kempen in 2022 een 2de ronde.

Dit traject richt zich exclusief op ondernemende families die over generaties heen willen praten en nadenken over de toekomst van het familiebedrijf. We brengen de families letterlijk en figuurlijk samen rond tafel en je kan netwerken met andere ondernemende families. 8 topsprekers brengen inspiratie om je familiebedrijf te laten floreren.
 

Ontdek het programma

Family Lab – Familiecharter

Exclusieve formule : schrijf samen met experten en andere familiebedrijven een familiecharter op maat van jouw bedrijf en familie.

Als eigenaar van een familiebedrijf besef je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om duidelijke afspraken te maken tussen familiale aandeelhouders, andere familieleden en het management. Toch zien we dat zeer weinig familiebedrijven hun spelregels formeel vastleggen, wat op termijn wel eens grote problemen kan opleveren. Daarom hebben we deze unieke formule gecreëerd. In een uniek kader schrijf je, samen met experten en andere familiebedrijven, een familiecharter op maat van jouw bedrijf. 

Ontdek het programma

Family Lab: Familiale opvolging is een traject en geen transactie

Nogal wat eigenaar-ondernemers denken dat ze het eeuwige leven hebben. Wanneer ze dan (plots) overlijden, blijkt er in veel gevallen geen toekomstplan te zijn voor het bedrijf.
Als pater/mater familias houdt u graag zo lang mogelijk alle opties tot overdracht open. Er is immers altijd wel wat anders te doen, het komt niet goed uit om er nu grondig over na te denken en sowieso is er nog tijd genoeg om de oefening te maken. De hoop dat in de toekomst alles vanzelf in de plooien valt, is echter ronduit naïef.

Ontdek het programma

Contactpersoon

Elien Vingerhoets

Plato coördinator & adviseur familiebedrijven