Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • Een praktische kijk op waardebepaling van uw onderneming
EO

Een praktische kijk op waardebepaling van uw onderneming

Workshop: Theorie is goed maar praktijk is beter.

Steeds meer eigenaars-ondernemers willen een zicht hebben op de waarde van hun onderneming. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Een familieregeling, het aantrekken van een investeerder, een kapitaalsverhoging, het Management Buy Out of  Buy in, een aankoop of een verkoop van een onderneming.

Maar klopt de uitspraak dat er ‘evenveel waarderingsmethoden zijn, dan mensen die waarderingen opmaken’?

 

Programma

  • Redenen voor het opmaken van een waardering
  • Twee grote strekkingen in waardebepaling. Substantie versus Rendement.
  • De belangrijkste normalisaties
  • Verschil tussen waarde en prijs
  • Capita Selecta en Vraag/Antwoord

Didactische aanpak

Een goede mix van theorie en praktijk.

Na het schetsen van een theoretische basis wil de trainer vooral zijn ervaring delen welke hij opdeed in een aantal dossiers waar hij zelf betrokken partij was. Interactie met de deelnemers wordt gestimuleerd.

Docent

Peter Manet, zaakvoerder, Manet Management in Motion. Investeerder, (extern) bestuurder, finance specialist en ervaren trainer en gastprofessor.

Peter (Sint-Truiden, °1962) startte zijn carrière in bedrijfseconomische functies bij Philips en De Ster disposables. Nadien was hij senior consultant en manager bij Ernst & Young en director en vennoot bij Deloitte. Na 13 jaar in consulting vulde hij general management functies in als interimmanager (oa bij Tabacofina / BAT). In 2004 deed Peter, samen met een collega, een MBO van een Limburgse KMO. Zijn participatie verkocht hij in 2011 en een jaar later startte hij samen met Davy Jonckers, Yontec, inmiddels uitgegroeid tot dé Trendsgazelle 2018 in de categorie middelgrote ondernemingen.  Ook was hij eind 2018 mede-oprichter van cheQ, een interim-, werving en selectiekantoor met unieke focus op technische profielen. Inmiddels participeert hij in Groenbedrijf Vanvlierden, Theuwissen Auto-onderdelen, Bleu Beauté, Cynex alsook in een aantal andere dossiers en is hij extern bestuurder bij o.m. Licata Vini. Hij is al meer dan 10 jaar vaste trainer in financiële en bedrijfseconomische opleidingen bij Voka en is al 8 jaar programma-directeur en bezieler van Voka MBA-Highlights. Daarnaast is hij al jaren EMS-professor aan de KUL-Campus Brussel.

Erkenningsnummer KMO-portefeuille:

DV.O105507

Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

Week van de bedrijfsoverdracht

KMO-portefeuille   Mensura    Proximus

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 190,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 250,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo