Skip to main content
  • Home
  • Limburg
  • Opvolging en erfplanning 2020 (uitgesteld)
EO

Opvolging en erfplanning 2020 (uitgesteld)

Is schenken altijd de beste optie of kan verkoop een valabel alternatief zijn?

Deze opleiding wordt uitgesteld ten gevolge van de maatregelen van de overheid omtrent het coronavirus. Wij volgen de situatie op de voet. De opleiding wordt uitgesteld naar een latere datum. Inschrijven is nog steeds mogelijk.

In Vlaanderen zullen de komende 5 jaren heel wat (familie)bedrijven een generatiewissel kennen. Veel ondernemers liggen wakker van de continuïteit van hun onderneming en de opvolging ervan.

Ben je zelf deze stap aan het overwegen? Wat komt er allemaal bij kijken? Wanneer begin je eraan? Wat zijn de verschillende mogelijkheden om het bedrijf over te laten? Of heb je al een eerste stap gezet en zoek je nog inspiratie?

Wij geven een overzicht van de verschillende planningstechnieken die relevant kunnen zijn bij een familiale planning met bedrijfsvermogen. Hierbij komen verschillende rechtstakken aan bod (erfrecht, familiaal vermogensrecht, vennootschapsrecht, fiscaal recht, …).

Eigenaars-Ondernemers en hun familiale opvolgers

Dieter Vanneste – Adviseur financiële planning / Ondernemingsadvies bij KBC

Jenne Van Opstal – Adviseur financiële planning / Estate planning bij KBC

KMO-portefeuille

Tussenkomst via KMO-portefeuille mogelijk. Bespaar een aanzienlijk deel op de prijs van de opleidingskost. Aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Voor specifieke voorwaarden zie www.kmo-portefeuille.be.

KMO-portefeuilleMensuraProximus

Vind alle opleidingen via www.voka.be/limburg/kameracademie

Contactpersoon

Carolien Houbrechts

Adviseur eigenaars-ondernemers

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Limburg
Gouverneur Roppesingel 51
3500 Hasselt

Wanneer

Prijs

Voka-leden:
€ 195,00 excl. BTW

Niet-leden:
€ 255,00 excl. BTW 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

100% van de deelname is verschuldigd als de annulering op minder dan 14 kalenderdagen voor de activiteit plaatsvindt. De annulering moet schriftelijk gebeuren (per e-mail). Een vervanger mag steeds jouw plaats innemen.

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

POM
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo