Inspiratieontbijt: Carmina Coenen

04/12/2018

Het tijdperk van de machine is aangebroken. Is het niet eng om te weten dat het IQ van de computer het onze moeiteloos overstijgt? Gelukkig ontbreekt de combinatie met hetgeen waar wij als mens wél over beschikken: emoties. Daarop mogen we bij deze artificiële intelligentie blijven vertrouwen, volgens Carmina Coenen.

carmina coenen

Coenen heeft meer dan 15 jaar ervaring in IT-bedrijven. Ze werkt elke dag met de laatste nieuwe technologieën in het innovatieve bedrijf Salesforce. Als director solution engineering schrijft ze over haar ervaringen in het veld en over vrouwen in de technologiesector. De sector waar ze zowat als enige vrouw haar mannetje staat in een door mannen gedomineerde wereld.

Salesforce, de pionier in cloudcomputing, startte in 1999 als producent van onlinesoftware voor het beheren van klantendata. Waar er vroeger nog overtuiging nodig was om klanten zover te krijgen tot het gebruik van ‘de cloud’, is de marktverschuiving vanzelf gebeurd en het begrip onfeilbaar. Het bedrijf richt zich op de toekomst en focust op disruptiviteit in een veranderende consumentenbranche. De voorbije jaren heeft het partnerships afgesloten met giganten zoals Amazon, Google, Microsoft en sinds kort ook met Apple.

Ondertussen telt het bedrijf meer dan 30 000 medewerkers wereldwijd en is goed voor een omzet van 10 miljard per jaar. En Salesforce blijft ambitieus met het oog op blijvende groei van cloudtoepassingen. Toch is naast de gemaakte winst het minstens even belangrijk dat de medewerkers zich inzetten voor vrijwilligerswerk, volgens hun corporate citizen-principe. Hoewel Salesforce inmiddels een gevestigde naam is geworden, zet het bedrijf op zijn conferentie Dreamforce - in thuishaven San Fransisco - jaarlijks graag in de verf dat het nog altijd een buitenbeentje is.

 

Programma

07u45: Ontvangst met luxeontbijt

08u05: Welkomstwoord Johann Leten,
              gedelegeerd bestuurder
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg

08u10: Uiteenzetting Carmina Coenen, 
              Director Solution Engineering Salesforce

09u10: Vragenronde

09u40: Slotwoord Francis Wanten, 
              voorzitter 
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg

10u00: Einde

 

e

Tags