Inspiratieontbijt: Peter Vyncke

13/03/2018

Bent u ook benieuwd naar het ondernemersverhaal van Peter Vyncke? Nieuwsgierig naar de weg die hij reeds bewandelde? Of zijn blik op de toekomst? Op dinsdag 13 maart 2018 om 7u45 deelt Peter Vyncke, CEO van het gelijknamige bedrijf VYNCKE N.V. zijn ideeën het ‘Huis van de Limburgse Ondernemer'

Peter Vyncke

VYNCKE N.V. is een familiebedrijf, opgericht in 1912 en gaat al vier generaties mee. Het bedrijf bouwt industriële energie-installaties die biomassa (proces)afvalstromen omzetten in groene (proces)energie. Het heeft vestigingen over heel de wereld, wat van hen een echte wereldspeler maakt. Met een jaarlijkse omzet van 100 miljoen, werd VYNCKE N.V. in 2014 voor de zevende keer West-Vlaamse Trends Gazelle. In 2016 werd het bedrijf bekroond tot Onderneming van het Jaar.

 

Samen met zijn broer Dieter, leidt Peter Vyncke sinds 2002 het familiebedrijf uit Harelbeke. In zijn studentenjaren aan de KULeuven werden Peters ondernemerschapscapaciteiten al snel duidelijk, als praeses van Ekonomika. Vanaf dat moment had hij de smaak te pakken en mag hij al meerdere onderscheidingen tot zijn oeuvre toeschrijven: zo werd hij in 2007 JCI Jonge Vlaamse Ondernemer en in ’15 en ’16 genomineerde voor Manager van het Jaar. Verder is hij bestuurder van Voka – KvK West-Vlaanderen, maar bovenal houdt hij van reizen en ziet hij de wereld als zijn dorp. Kortom: Naast een familiemens, is Vyncke een man van de wereld.

 

Programma

07u45: Ontvangst met luxeontbijt

08u05: Welkomstwoord Johann Leten,
              gedelegeerd bestuurder 
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg

08u10: Uiteenzetting Peter Vyncke, 
              CEO VYNCKE N.V.

09u10: Vragenronde

09u40: Slotwoord Francis Wanten, 
              voorzitter 
              Voka - Kamer van Koophandel Limburg

10u00: Einde

 

a t

 

e

Tags