Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

From Waste 2 Profit

Let's create a WIN_WIN with waste!

Zestien ton per persoon. Dat is de hoeveelheid grondstoffen die in Europa jaarlijks gebruikt wordt. Tien ton daarvan gaat naar structurele zaken (denk aan infrastructuur, huisvesting, duurzame goederen) en zes ton verlaat de economie als afval. In ons huidige economische systeem wordt die gigantische afvalberg alleen maar groter. Bovendien geraken tal van grondstoffen uitgeput. Hoog tijd dus om daar iets aan te veranderen. Met het Interreg-project From Waste 2 Profit zochten we naar oplossingen voor dit probleem door kmo’s uit de Maas-Rijnregio aan te moedigen om in te zetten op afvalbeheer.

from waste 2 profit

Wat is 'From Waste 2 Profit'?

In het project From Waste 2 Profit werkten de projectpartners aan het versterken van het afvalbeheer binnen bedrijven uit de Maas-Rijnregio. Voor kleinschalige bedrijven lijkt duurzaamheid vaak omslachtig en duur. Nochtans is het omgekeerde waar: een duurzame strategie levert concurrentiële voordelen op, bevordert economische groei en creëert nieuwe banen.

Afvalbeheer (bijvoorbeeld in de vorm van hergebruik of recycling) is een eerste stap op weg naar duurzaamheid en circulariteit. Door er prioriteit aan te geven, merk je als bedrijf al snel de voordelen op.

  • Je bespaart kosten.
  • Je inkomsten verhogen.
  • Je hebt een beter milieurapport.

Resultaten

Samen hebben we het From Waste 2 Profit project mooi afgerond! 

•    14 uitgevoerde audits, goed voor 42 specifieke maatregelen voor afvaloptimalisatie
•    40 afvaloptimalisatieprojecten, goed voor totale investeringen van een kleine €5 miljoen
•    Financiële hefboom: €1.484.444 financiële steun uitgekeerd met behulp van Interreg EMR, goed voor totale investeringen van €4.939.595
 

Lees meer over 'From Waste 2 Profit'

Let's create a win-win with waste! Met het Interreg-project From Waste 2 Profit pakten we het afvalprobleem aan en moedigden we kmo’s uit de Maas-Rijnregio aan om in te zetten op afvalbeheer. Zo activeren we hen om een eerste stap te zetten richting duurzaamheid en circulariteit. Want afval is vaak een grote kostenpost en minder afval levert bedrijven net meer op: minder kosten, nieuwe inkomsten en een beter milieurapport. Ontdek op de ‘From Waste 2 Profit’ website hoe we dat deden.

Ontdek het hier 

Kick-off event From Waste 2 Profit

Kick-off event From Waste 2 Profit

Met dank aan onze partners

  from waste 2 Profit  partnerlogo's

Gefinancierd door

interreg sponsot

Het W2P-project wordt uitgevoerd in het kader van het Interreg VA Euregio Maas-Rijn Programma, met € 2,6 miljoen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Door EU-fondsen te investeren in Interreg-projecten, investeert de Europese Unie rechtstreeks in economische ontwikkeling, innovatie, territoriale ontwikkeling, sociale inclusie en onderwijs in de Euregio Maas-Rijn.

Contactpersoon

Ilse Briers

Adviseur Duurzaam Ondernemen