Skip to main content
Map

Innovatie

Wat bieden wij jou?

Weet jij waar de echte innovatie-pioniers mee bezig zijn? Om als bedrijf voorop te blijven op de rest, is het belangrijk om ogen en oren open te houden. Business Club Innovatie geeft inzicht in toonaangevende innovatieve bedrijven en hun strategieën, maar biedt je tegelijk ook een persoonlijk ontwikkelingstraject.

Duidelijke focus

De Business club innovatie is een begeleidingstraject voor zij die door middel van innovatie willen groeien. Het traject bevat een mix van collectieve en individuele momenten om een optimaal klankbord te bieden voor jouw veranderingsplannen.  

Wat mag je verwachten?

 • Intake om jouw innovatiedoel scherp te zetten in samenwerking met VLAIO
 • Opstart- en eindsessie focust zich op jouw individueel actieplan onder leiding van experten
 • 10 inspirerende bezoeken met inkijk in hun veranderingstraject en financiering*
 • Een groep van 15 deelnemers als Raad van Advies, bovenop de expertenpool van innovatiepartners
 • Mogelijkheid tot adviesmomenten met de Limburgse Voka innovatie ambassadeurs
 • Screening mogelijkheden om jouw project financieel te steunen samen met VLAIO bedrijfsadviseurs
 • 1 Duidelijke focus
 • + Best practices
 • + Inspiratie tours
 • 1 Lerend netwerk

Praktische informatie

Doelgroep

Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs, ... 

Tijdens de Business Club ondervind je aan den lijve enerzijds strategische veranderingen, maar laat het anderzijds ook toe om anderen binnen het bedrijf te betrekken.

Programma
 • Duurzame innovatie en automatisering met AI @Bebat - Dinsdag 22 november 2022 

Bebat en hun operationele poot Sorbat zijn verder aan het werken op vlak van automatisatie/robotisering met gebruik van artificiële intelligentie voor hun sorteerlijn. Daarnaast ontwikkelt Bebat en Sorbat de grotere industriële batterijen uit onder andere E-mobility (EV-batterijen) Batterijdiagnose methodologie, nieuwe technieken, hergebruik programma's, stadia om levensduur van de batterij of module te verlengen conform principes circulaire economie. 

 • Nieuwe technologieën en productie innovatie @Flanders Make - Dinsdag 13 december 2022

Flanders Make is het strategisch onderzoekscentrum voor de maakindustrie. Vanuit onze vestigingen over heel Vlaanderen stimuleren we open innovatie via hoogkwalitatief onderzoek. Daarnaast kunnen bedrijven met ons samenwerken rond een innovatie op maat.  Tot slot bieden we ook een uitgebreid aanbod aan test- en validatie infrastructuur voor het testen en valideren van je producten en productie. Ons doel is bij te dragen tot de technologische ontwikkeling van de voertuigen, machines en fabrieken van de toekomst. 

 • Alle info over innovatie subsidies met Vlaio @T2-campus - Dinsdag 17 januari 2023 

 

 • Digitale aansturing en Quick responds manufacturing - Industrie 4.0 @Provan - TBC                                                                                         Provan levert 'tailor made metal solutions' en richt zich daarbij vooral op totaalprojecten. Ze besloten om op een andere manier te gaan produceren waarbij ze een van de eerste bedrijven waren die voluit voor Quick Response Manufacturing (QRM) kozen. De strategie doordringt de ganse organisatie met de focus op doorlooptijdverkorting. Een focus op ‘tijd’ in plaats van ‘kosten’ dus. Paperless werken en digitalisering staan bijgevolg ook centraal bij deze ‘Factory of the Future’-winnaar.             

 

 • Research en development van innovatieve producten en ze in de markt brengen @Punch Powertrain - Dinsdag 28 maart 2023

Bij Punch Powertrain werken we voortdurend aan innovatieve technologieën en oplossingen die de transmissies en aandrijflijnen van morgen vormgeven. Bovendien weten we de beschikbare technologie van vandaag te optimaliseren en intelligenter te implementeren om onze transmissies en aandrijflijnen efficiënter en dynamischer te maken.

 • R&D en product innovatie @Globachem - Dinsdag 18 april 2023   

Globachem helpt telers hun gewassen gezond te houden en zodoende hun productie te optimaliseren door een breed gamma bestaande en innovatieve ontwikkelingen. Zodoende draagt Globachem, als een flexibel en dynamisch familiaal bedrijf, bij tot het produceren van voldoende en veilig voedsel voor een stijgende wereldbevolking met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Daarnaast zetten we ook in op innovatie op onze afdeling logistiek en supply chain. Ons doel is om een vaste innovatieve waarde te zijn in de wereldmarkt van gewasbescherming. 

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Meer info of inschrijven? 

Heb je interesse om deel uit te maken van deze business club? Meer informatie of je inschrijven kan via onderstaande button. 

Schrijf je hier in!

Met dank aan onze partners

business club innovatie

Contactpersoon

Mathias Huybrechts

Adviseur innovatie & digitalisering