Skip to main content

Artificial Intelligence

Wat bieden wij jou?

Artificiële intelligentie kan voor bedrijven een oplossing bieden voor een aantal complexe problemen. Nog te weinig bedrijven weten wat de huidige stand van de technologie is en welke voordelen deze kunnen bieden in hun onderneming. Ben je benieuwd hoe Limburgse ondernemingen concreet bezig zijn met AI? De Business Club AI geeft inzicht in de belangrijkste facetten van AI via demo’s gekoppeld aan concrete cases van toonaangevende bedrijven in Limburg.

Duidelijke focus

De cases behandelen verschillende facetten van AI zoals chatbots, computer vision, machine learning en predictive analytics. Maak kennis met experten in het vakgebied artificiële intelligentie en ontdek vooruitstrevende cases van bedrijven uit de regio. Alle cases zijn toepasbaar, inspirerend en praktisch, ze komen immers rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit.

In deze sessies willen we ondernemingen inspireren en oriënteren op gebied van AI. We tonen cases en demo's die illustreren wat mogelijk is zodoende je zelf gemakkelijker een vertaalslag kan maken naar je eigen business case. In deze sessies staat ervaringsuitwisseling niet centraal zoals in onze netwerken. Heb je zelf veel ervaring rond data en AI en wel nood aan ervaringsuitwisseling? Dan kan het Netwerk Data Intelligence misschien wel een meerwaarde zijn.

 • 1 Duidelijke focus
 • + Best practices
 • + Inspiratie tours
 • 1 Lerend netwerk

Praktische informatie

Doelgroep

Deze Businessclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, CIO's,  IT of R&D managers, data analisten, ingenieurs, ... Kortom iedereen met interesse in AI die concrete inspiratie wil opdoen. Kan je een sessie niet aanwezig zijn dan kan je de uitnodiging doorsturen naar een collega binnen eigen onderneming. Een leuke manier om als team op eenzelfde golflengte te komen over een specifiek topic.

Bij concurrentiële deelnemers wordt dit voorafgaand geëvalueerd.

Programma
 • 30 November 2021 - Mogelijke toekomstscenario’s met AI

Jens Mortier & Michael Goris van Shape and Shift @ Flanders Make 
Vandaag zien we AI steeds meer verschijnen in onze bedrijfsprocessen en applicaties. Deze razendsnel evoluerende technologie roept ook belangrijke vragen op: waar gaat dit naar toe? Wat met onze jobs? Wat indien er computersystemen zouden ontstaan met dezelfde of zelfs superieure intelligentie als mensen?

 • 16 December 2021 - Machine Learning & Deep Learning (wordt verplaatst)

Sammy Deprez - Arinti.ai & Tim Buckinx - Epihunter @UD Woonlabo

Machine Learning houdt zich bezig met de ontwikkeling van software die haar eigen performance verbetert. Simpel gezegd leren de computersystemen van de data. Machine learning biedt ongekende mogelijkheden niet alleen voor nieuw te ontwikkelen software, maar ook voor uw bestaande applicaties. Ze identificeren patronen en kunnen zo (bijna) zelfstandig de best mogelijke keuzes maken. 

 • 25 Januari 2022 – AI Marketing Campagnes

Marco Piombo - Dignify & Sam Van Roosbroek @ JBC
Datagedreven campagnes gericht op het verbeteren van de algehele klantervaring. Dit kan door onder andere geautomatiseerde maar gepersonaliseerde berichten te sturen om klanten te informeren over bedrijfsnieuws, deals, evenementen en aankomende aanbiedingen. Kom hier te weten wat AI kan betekenen voor jouw marketing en hoe er verder gegaan kan worden dan algemene persona’s.

 • 22 Februari 2022 – Plenaire samenkomst - project & canvas - getuigenis

Michael Goris van Shape and ShiftVeroniek Hermans van Voka KvK - Limburg @ Corda
Een plenaire sessie waarbij we dieper ingaan op het AI canvas en jullie AI-projecten.

 • 29 Maart 2022 – AI for operational excellence

Jan Verhasselt - Yazzoom & Stefan Peerebooms @Tenneco

In deze sessie wordt getoond hoe AI ingezet kan worden om operational excellence te bereiken. Enerzijds door het continu bewaken en verbeteren van de werking van machines en productieprocessen en op die manier de OEE (Overall Equipment Effectiveness) te verbeteren. Anderzijds door AI in te zetten om aanbevelingen te geven over de optimale productieplanning en aankoopplanning en daarbij eventueel ook de vraag en de vermoedelijke prijs te voorspellen. 

 • 19 April 2022 – Computer Vision

Wouter Martens - Mr Watts & Gert Heylen @ Aperam
Computer Vision is de discipline die ervoor zorgt dat een computer een beeld kan interpreteren en begrijpen. Zo zijn bruggen bijvoorbeeld moeilijk bereikbare structuren waarbij één enkele inspectie heel wat voorbereiding en gespecialiseerd materiaal vraagt. Drones kunnen m.b.v. computer vision automatisch schade en scheuren herkennen. Visuele inspecties kunnen zo in de toekomst geautomatiseerd worden.

 • 10 & 17 mei 2022 - Individuele adviesdagen - expertenpanel & vragen 

Michael Goris van Shape and Shift & Veroniek Hermans  @ Voka KvK - Limburg
Een één op één adviesmoment om jouw project voor te leggen en feedback te vergaren.

 • 14 juni 2022 - Chatbots & Voice Assistants

Matteus Deloge - Craftworkz & Jurgen Indekeu @KBC

Hoe werken chatbots en op welke manier kunnen ze verrijkt worden met andere intelligente systemen? Wat is de waarde van chatbots in customer support of in een sales context? Verschillende mogelijke interfaces om met chatbots te praten worden besproken, van websites of apps tot messaging platforms en smart speakers.

 • 20 September 2022 - Predictive Analytics

Deevid De Meyer - Brainjar & Kim Rutten @Trendminer 

Predictive analytics wordt gebruikt om ontevreden klanten te identificeren en bedrijfsbeslissingen te ondersteunen. Een AI systeem kan voorspellen voor welke klanten er risico is om ze te verliezen als bedrijf en welke acties dit risico optimaal minimaliseren. Klantenmanagement is immers één van de grootste uitdagingen binnen elk bedrijf. 

 • 25 Oktober 2022 – Plenair pitchmoment - keynote - netwerk & afsluitmoment

Mieke De Ketelaere @ Voka KvK - Limburg
Afsluitsessie met een inspirerende keynote van Mieke De Ketelaere 

Lidmaatschap

Lidmaatschap van deze business club staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders af te vaardigen.

Meer info of inschrijven? 

Heb je interesse om deel uit te maken van deze business club? Ontdek alle informatie via onderstaande link. 

Klik hier

Met dank aan onze partners

business club artificial intelligence voka kamer van koophandel limburg

Contactpersoon

Veroniek Hermans

Senior adviseur innovatie & digitalisering