Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
  • Entrepreneurship World Cup

Entrepreneurship World Cup

De inschrijvingen voor de editie van 2024 zijn afgelopen. Interesse voor de volgende editie? Laat het ons weten.

Maak je ondernemersdroom werkelijkheid met de Entrepreneurship World Cup, een spannende competitie georganiseerd door Voka in samenwerking met GEN-Global. Deze prestigieuze wedstrijd opent de deuren naar een wereld van ondernemerskansen en biedt pre-starters, startups en scale-ups een unieke kans om hun ideeën te laten excelleren op het wereldtoneel.

Of je nu een beginnende ondernemer bent, of al enige tijd actief, met je deelname aan de Entrepreneurship World Cup heb je een inspirerende uitdaging en maak je kans op fantastische prijzen. Bereid je voor om je ondernemersreis te versnellen en je netwerk uit te breiden dankzij EWC en de samenwerking tussen Voka en GEN-Global.

  • 1 Boeiende uitdaging
  • 2 Idea - Early - Growth Stage
  • 3 Prestigieuze competitie

Deelnemen

Deze internationale wedstrijd staat open voor pre-starters, startups en scale-ups (max. 10 jaar actief op de datum van de internationale finale in het najaar van 2024). 

Meer informatie en de uitgebreide toelichting bij alle voorwaarden om te kunnen deelnemen en de categorieën waarbinnen je kan deelnemen kan je terugvinden via de webpagina van EWC.

In België geniet je dankzij Voka en zijn partners van:

Uit de winnaars van de Belgische wedstrijd wordt één vertegenwoordiger geselecteerd die kans maakt om deel uit te maken van de internationale top 100. Als Belgisch vertegenwoordiger kan je:

  • Deelnemen aan de EWC Bootcamp
  • Toegang krijgen tot  de Global GEN-startersclub

Ben je als Belgisch vertegenwoordiger geselecteerd bij de internationale pool van 100 finale kandidaten uit meer dan 30 landen dan reis je in het najaar van 2024 naar Rijad om deel te nemen aan de 'Global Finals' en maak je kans op internationale visibiliteit en (geld)prijzen

Timeline

Belgische finale: 25 maart 2024

De 3 winnaars van de Entrepreneurship World Cup zijn gekend

  • Gerben Peeters van Mappalink (Idea stage), Christina Hadinoto van Contour Lab (Early stage) & Jorim Rademaker van Manual.to (Growth stage) gaan naar huis met hun welverdiende erkenning. Deze startups blinken uit binnen hun categorie en zetten jong ondernemerschap in de spotlight
  • Manual.to won niet enkel binnen de categorie Growth stage, maar gaat ook naar huis met een ticket voor de Global Competition in Riyad!
EWC-bootcamp: september tot oktober 2024

De Belgische finalist (manual.to) neemt deel aan een combinatie van virtuele trainingssessies en direct, één-op-één mentorschap om zich voor te bereiden op de Global Finals.

Mondiale finalisten zijn ingeschreven in de GEN Starters Club, die een wereldwijd netwerk van gelijkgestemden, mentorschap en andere ondersteunende diensten biedt om leden te helpen hun doel te bereiken en het volledig potentieel uit hun startup te halen.
 

 

Global Finals (Riyad): december 2024 (exacte datum TBD)

100 finalisten strijden in één globale pool voor een kans om zich te kwalificeren voor de EWC Global Finals. De 100 internationale EWC finalisten hebben toegang tot trainingssessies met mentoren, een netwerk met potentiële investeerders, en strijden op het podium in Riyad (Saoedi-Arabië) om in totaal $1 miljoen aan prijzen en inkind ondersteunende diensten.
 

Contactpersoon

Annelies Maes

Projectmanager Starten, Snelle groei & Financiering

Internationale boost geven aan jouw startup?

Schrijf je dan in voor de Entrepreneurship World Cup - een internationale wedstrijd voor startups met mooie prijzen!

Indienen
Bryo

 

Accelero