Skip to main content
Transitio Oost-Vlaanderen
Transitio

Transitio Oost-Vlaanderen

Met het besloten en discreet lerend netwerk Transitio wil Voka Oost-Vlaanderen een antwoord bieden op de vragen: ‘Hoe zie ik de toekomst van mijn bedrijf’ en ‘Hoe garandeer ik de continuïteit en waarde van mijn bedrijf?’. Transitio begeleidt u in 10 sessies naar een concreet actieplan voor uw overname.

Inhoud van het traject

Transitio

Transitio is een discreet opleidingstraject dat u begeleidt naar een succesvolle overdracht. Dankzij de kennis die u opdoet tijdens dit traject bent u beter geïnformeerd voor het moment dat u beslissingen moet nemen en kunt u een eventuele verkoop of overdracht vlotter laten verlopen.

Doorheen de sessies dagen wij u uit om de verworven inzichten te vertalen naar uw eigen bedrijf. Zo hebt u op het einde van het traject ook een concreet actieplan klaar. Een goede voorbereiding van een dergelijk dossier kan immers tot 5 jaar in beslag nemen.

Wat u krijgt

 • Een kick-offmoment en 9 workshops
 • Samen leren in een exclusieve, besloten en beperkte groep
 • Leren in alle discretie
 • Een klankbord met mede-ondernemers
 • Een concreet actieplan om mee aan de slag te gaan

 

Praktisch

Op 16 oktober (1 volle dag) zal het groeitraject Transitio opstarten in de Voka Box (Lammerstraat 18, 9000 Gent)

Thema's

 • Waardebepaling
 • Strategie en structuur
 • Sterkte- en zwakteanalyse
 • Overdrachtsovereenkomst
 • Opstellen van een overdrachtplan
 • Overdrachtscenario's in kaart brengen
 • Zoektocht en keuze van kandidaat-overnemers
 • Marktkennis en sectoranalyse (versch. stakeholders)

Mentoren

Karel Vercruysse

Karel (links) is actief in de begeleiding van kmo's en familiebedrijven bij overdrachten van aandelen of een handelsfonds. Daarnaast is hij M&A-adviseur binnen Deloitte Accountancy & Advisory, waarbij we alle competenties kunnen aanbieden die aan bod komen bij een overdracht van aandelen in een ‘end to end’ benadering.

Filip Hoornaert

Filip (rechts) is sinds 2014 eigenaar en CEO van Aqtor!. Hij nam het bedrijf in 2014 over en bouwde verder aan een duurzame en digitale toekomst. Dankzij zijn ondernemerschap en ervaring groeide Aqtor! verder en volgenden er nog enkele overnames. Zijn bevindingen en kennis wil hij nu delen om andere kmo’s te ondersteunen.

Mentoren

5 tips voor een succesvolle verkoop van je bedrijf

✔️ Onderschat de duur en intensiteit van het overdrachtsproces niet, en begin tijdig. Het kan tot 5 jaar duren om een verkoop goed voor te bereiden.

✔️ Zorg voor een correcte inschatting van de waarde van je bedrijf. Er zijn verschillende methoden om je bedrijf te waarderen. Het is belangrijk deze te kennen, en met de koper een compromis te vinden over welke jullie zullen hanteren.

✔️ Koester realistische verwachtingen over de eventuele samenwerking met de nieuwe eigenaar mocht je beslissen om een bepaalde termijn als CEO uit te doen post-acquisitie.

✔️ Verlies de menselijke relaties tussen koper en verkoper niet uit het oog. Onderschat ook niet de emotionele impact van het overdragen van je bedrijf op jezelf.

✔️ Laat je adviseren over de juiste overnamestructuur en financiering door professionals die dag in dag uit met M&A bezig zijn.

Wil je meer informatie rond dit groeitraject? Laat hieronder je gegevens achter en wij contacteren je zo snel mogelijk!

Meer info via https://www.voka.be/privacy