Skip to main content
Nieuwe fusiehaven moet groei ondernemingen faciliteren
Voka-Persbericht

Nieuwe fusiehaven moet groei ondernemingen faciliteren

Alfaport Voka, de koepel van Antwerpse havenwerkgevers, is positief over de langverwachte havenfusie van Antwerpen en Zeebrugge. ‘De bedrijven die wij vertegenwoordigen, zien Antwerpen en Zeebrugge al langer als complementair.

douane experten
Nieuws

WG douane experten Alfaport Voka dd. 28/04

Op 28 april komen de leden van de douane werkgroep in de schoot van Alfaport Voka samen voor hun periodiek overleg over een aantal douanethema’s die van belang zijn voor de sector  

diffuus stof
Nieuws

Rapportage diffuse stofemissies

Bedrijven rapporteren hun niet-geleide stofemissies in het Integraal Milieujaarverslag sinds deze voorwaarde van kracht werd in Vlarem II artikel 4.1.8.1.

Haven Antwerpen
Nieuws

Haven-akkoord moet ook 24/7-werking garanderen

Alfaport Voka, de koepel van Antwerpse havenwerkgevers, is opgelucht over het akkoord rond de verdere ontwikkeling van de haven. ‘Dit was geen makkelijk parcours. Maar als vertegenwoordiger van de klanten van de Antwerpse haven hebben we altijd constructief toegewerkt naar een compromis.

ECA
Nieuws

Haven-akkoord moet ook 24/7-werking garanderen

Binnen het Verbond Ommeland werken verschillende partijen al geruime tijd samen aan een compromis om een gezamenlijk kader op te zetten voor de ontwikkeling van, onder andere een containergetijdendok op linkeroever (ECA), gekoppeld aan verdere natuurontwikkeling, erfgoedbeleving en ontwikkeling van

douane antwerpen
Nieuws

Contactgegevens regionale douanediensten Antwerpen

De dienst van de regionale centrumdirecteur van de Algemene Administratie van de Douane en Accijnzen in Antwerpen heeft op 11 maart een update van de nota gepubliceerd waarin de contactgegevens zijn opgenomen van de douanediensten die actief zijn binnen de regio Antwerpen.