Skip to main content
Map
Momo_Collective_Voka_Antwerpen-Waasland_December
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Designerkleding dragen kan ook met een beperkt budget’

Zin om stralend gekleed het nieuwe jaar in te duiken, zonder je evenwel blauw te betalen voor je outfit? Daarvoor biedt Morgane De Mazière jou een mogelijke oplossing met Momo Collective, haar onlineplatform dat liefhebbers van designerkleding ontzorgt bij het uitlenen van stukken.

Innovatieve starterssteun i.s.m. Vlaio
Voka nationaal
Nieuws

Innovatieve starterssteun

VLAIO (het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen) biedt starters opnieuw de kans op begeleiding en een vast steunbedrag via de oproep 'Innovatieve Starterssteun'.

Marie-Catherine_Voka-Antwerpen-Waasland_Oktober
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Thuis blijven wonen mag niet gelijkstaan aan sukkelen’

Je oude dag willens nillens slijten in het woon- en zorgcentrum: met dat klassieke, maar weinig aantrekkelijke vooruitzicht voor senioren wil Marie-Cathérine Legon breken. ‘Uit onderzoek blijkt dat slechts tien procent van hen die stap wil zetten’, weet De Thuisblijfcoach.

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen
FAQ

Het Verschil tussen Zelfstandige in Hoofdberoep en Bijberoep: voor- en nadelen

Als je overweegt om zelfstandig ondernemer te worden in België, moet je een belangrijke beslissing nemen: ga je voor het statuut van zelfstandige in hoofdberoep of bijberoep? Deze keuze zal aanzienlijke gevolgen hebben voor je financiële situatie, sociale zekerheid en algemene levensstijl. In dit artikel zullen we het verschil tussen deze twee statuten onderzoeken en de voor- en nadelen ervan bespreken.

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer
FAQ

Een Succesvolle Start: hoe je een zaak start als beginnende ondernemer

Het starten van een eigen zaak is een opwindende en uitdagende onderneming. Als startende ondernemer sta je aan het begin van een reis vol mogelijkheden en kansen. Het is echter ook een reis die goed doordacht en zorgvuldig gepland moet worden. In dit artikel delen we belangrijke stappen en inzichten voor startende ondernemers om met vertrouwen aan hun zakelijke reis te beginnen. 

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming
Mechelen-Kempen
Nieuws

Trots op de werkvloer verhoogt het succes van je onderneming

We leven in een enorm veeleisende maatschappij waar ‘meer ‘en ‘beter’ de evaluatienormen bepalen. De lat ligt ontzettend hoog. Je moet presteren. Continu. Zonder fouten. Dat is niet vol te houden en vooral … dat kan toch anders? 

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? In dat geval, helpen wij je graag op weg.
Mechelen-Kempen
Nieuws

Zeven tips voor startende ondernemers in 2023

Uit cijfers van Statbel blijkt dat steeds meer personen de stap maken naar het ondernemerschap en aan de slag gaan als zelfstandige. Misschien ben je één van hen of overweeg je eenzelfde sprong in het diepe? 

interview met Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts van StudentPlek
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘We leren bedrijven hun latere medewerkers kennen’

Studenten een rustige, veilige ruimte in Sint-Niklaas bieden waar ze gefocust kunnen werken en studeren: met dat doel riepen Ghizlane Benabdellah en Yassine Aernouts goed een jaar geleden StudentPlek in het leven. Intussen mag hun initiatief al rekenen op de medewerking van zeven locaties.

cheatah
Vlaams-Brabant
Nieuws

Zondigen zonder zonde - de lancering van koekjesmerk Cheatah

Je krijgt maar een kans om je product in de markt te zetten. Met deze gedachte in het achterhoofd bedacht diabetespatiënte en verpleegster Helga Walschot samen met een branding bureau een heel concept rond haar “guilt free cheats”: de Cheatah koekjes.

Cubitec in het ondernemersmagazine van Voka Antwerpen-Waasland
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Projecten rond duurzaamheid maken ons blij’

Het Antwerpse Cubitec ontwikkelt software en IoT-oplossingen voor kmo’s en corporates in de duurzame sector. ‘We zouden ook soep kunnen uitdelen om de wereld beter te maken.

Smile! Bryo zet haar tanden in DentPlanet
Mechelen-Kempen
Nieuws

Smile! Bryo zet haar tanden in DentPlanet

Mohammed Ahmed: tandarts by day, ondernemer by night. Mohammed stapte met een duidelijk doel het Bryo-verhaal in. Zo snel mogelijk de plastic afvalberg, en dus de hoge CO2 -uitstoot, in de medische sector verlagen. Eerst dicht bij huis, daarna wereldwijd. Hoe hij dat doet?

Tim Pichal van TiPi solutions
Antwerpen-Waasland
Nieuws

‘Van babyborrels tot Graspop onze tenten zijn overal gewild’

Met het wisselvallige Belgische weer spelen organisatoren van openluchtevents meestal liefst op veilig en dat speelt dan weer het Antwerpse TiPi Solutions in de kaart. Voor allerlei outdooractiviteiten en -evenementen, van babyborrels over televisieopnames tot de grootste muziekfestivals, levert zaakvoerder Tim Pichal tenten in allerlei vormen en formaten.