Skip to main content

Activiteiten

Balans lezen
  • Online
Opleiding

Balans lezen

Door de Coronacrisis zijn heel wat bedrijven in financiële moeilijkheden terecht gekomen. Publieke cijfers zullen daarom vaker ingekeken worden alvorens met een nieuw bedrijf in zee gegaan wordt om problemen te vermijden. Dit praktisch seminarie geeft u inzicht in de belangrijkste cijfers en ratio's uit de jaarrekening.

De winnende offerte
Opleiding

De winnende offerte

U heeft een klantenbezoek gebracht of een video call gehad: u weet wat uw klant wenst. Op basis hiervan maakt u een voorstel om digitaal op te sturen, te presenteren ter plaatse of online.

BTW Classes: Btw-maatregelen om uw cashflow te verbeteren
Opleiding

BTW Classes: Btw-maatregelen om uw cashflow te verbeteren

Cash is king. Dat hebben wij onthouden van de voorbije periode. Er werden heel wat tijdelijke maatregelen ingevoerd om uw cashflow te ondersteunen, ook op het vlak van btw. Echter voorziet de btw-wetgeving nog enkele andere middelen waarmee u uw cash positie permanent kan verbeteren. We lichten u deze btw-regels graag toe tijdens dit seminarie.

Export in coronatijden: India
  • Online
Opleiding

Webinar Export in coronatijden: India

COVID heeft India in zijn greep. De lockdown, het verminderde consumentenvertrouwen en de verstoring van het productieapparaat leiden tot een aanzienlijke krimp van de economie. Flanders Investment & Trade (FIT) en Voka organiseren een webinar met de FIT vertegenwoordigers uit India.

Praktische online douanetools
  • Online
Opleiding

Praktische online douanetools

Welke digitale tools verlichten uw job bij internationale handelstransacties? Tijdens deze digitale workshop geven we u een handig overzicht en nuttige gebruikstips.

Financieel management voor niet-financiëlen
Opleiding

Financieel management voor niet-financiëlen

Een crisissituatie zorgt voor veel onzekerheden op financieel gebied. Zijn mijn klanten nog solvabel? Hoe maak ik bijkomende middelen vrij? Hoe hou ik mijn kosten onder controle? Maak ik niet te veel schulden? Een sterk financieel beleid begint met een goed financieel inzicht. Tijdens deze opleiding voor niet-financiële zaakvoerders en managers loodsen we u doorheen de belangrijkste principes van financieel management.

MBA Highlights 2020
Opleiding

MBA Highlights 2020

Voka Oost-Vlaanderen organiseert i.s.m. Solvay Brussels School of Economics and Management deze exclusieve opleidingsreeks rond ondernemerschap en management.

Onderhandelen tot de deal
Opleiding

Onderhandelen tot de deal

Een “nee” heb je, een “ja” kun je krijgen Een “Nee” is een automatische reflex van mensen. We verkiezen de status quo en verliezen niet graag wat we al hebben. Vandaar de vele redenen om toch maar niet (zoveel) te kopen, nog niet te kopen, niet te veranderen, te kiezen voor wat we al kennen, voor de goedkoopste,… Verkopen is dus dikwijls “hordenloop”, de horden zijn de weerstanden van mensen en bedrijven om te beslissen, te gaan voor een “ja”.

Beyond Borders USA
Opleiding

Beyond Borders USA

Dit lerend netwerk biedt expertise en ervaringsdeling tijdens een kort maar intensief traject. Startend vanuit export naar de VS eindigen we bij het openen van een vestiging.

Start2Sell
Opleiding

Start2Sell

Verkopen is een vak dat je kan leren. In deze opleiding met veel praktische tips en verrijkende inzichten krijg je als startende verkoper alle knepen van het vak aangereikt om op korte termijn professioneel te gaan verkopen. Van het online voorbereiden van je prospectie, over doeltreffende verkoopgesprekken, het opvolgen van je contacten en het afsluiten van een deal.

douane
Opleiding

Hoe besparen op invoerrechten

Tariefclassificatie, vrijhandelsakkoorden en het gebruik van bijzondere douaneregelingen hebben allemaal een impact op de invoerrechten die u betaalt bij invoer van producten in de EU.

Een duurzaam en strategisch verloningsbeleid
Opleiding

Een duurzaam en strategisch verloningsbeleid

We weten dat het verloningsbeleid niet het enige is dat mensen motiveert maar het blijft wel een belangrijk facet in het aantrekken en behouden van uw medewerkers. Wat kan je doen om mensen gemotiveerd te houden op korte en lange termijn? Wat is haalbaar en past bij jouw bedrijfscultuur? Ook de corona crisis zorgde voor enkele uitdagingen op vlak van verloningsbeleid.

Domestic Services
Banque de Luxembourg
Deloitte
ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
BovaEnviro+
GutzandGlory
G4S
Soundfield
Jobat