Skip to main content

Activiteiten

Internationale tewerkstelling: aandachtspunten rond sociale zekerheid, fiscale aspecten en Brexit
 • Online
Opleiding

Internationale tewerkstelling: aandachtspunten rond sociale zekerheid, fiscale aspecten en Brexit

In samenwerking met KPMG en SD Worx organiseren Voka Metropolitan en Voka - Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant een online seminarie over internationale tewerkstelling. We bespreken de sociaal-juridische (arbeidsrecht, sociale zekerheid) en de financiële (fiscaliteit, simulatie) aspecten waarmee u rekening dient te houden. In het tweede deel van het seminarie bespreken we de impact van Brexit op internationale tewerkstelling. Hoewel er een samenwerkingsovereenkomst werd gesloten, moet er toch rekening worden gehouden met enkele belangrijke verschillen. We voorzien voldoende tijd zodat u al uw vragen kan stellen aan onze experten.

Owner Buy Out
 • Online
Opleiding

Owner Buy Out

De ‘Owner Buy Out’ als alternatief antwoord op jouw overnamevraagstuk? Wanneer er wordt nagedacht over de opvolging van het bedrijf denken eigenaars vaak dat er slechts twee opties zijn: de zaak volledig verkopen, of gewoon verder doen. Een zogenaamde ‘Owner Buy Out’ (OBO) kan echter een interessante optie zijn die het beste van deze twee werelden combineert. Je ontdekt er alles over tijdens dit webinar!

Go International met Voka
Opleiding

Go International

Go International is een langlopend begeleidingstraject waarbij experten internationaal ondernemen jou alle praktische en theoretische informatie geven zodat je een exportstrategie kan uitwerken op maat van jouw bedrijf. Je krijgt hiervoor doorheen het traject ondersteuning van Voka. Samen zorgen we ervoor dat jouw bedrijf sterk, wendbaar en competitief blijft.

Groeien door overname
 • On- en offline
Opleiding

Groeien door overname

Heb je sterke groeiambities? En wil je deze voornamelijk realiseren door één of meerdere overnames? Bereid je voor op de ultieme kans en verwerf inzicht in het hele overnameproces dankzij deze interactieve sessies in samenwerking met Deloitte en Changefocus!

Vermogen en Familie
 • Online
Opleiding

Vermogen en Familie

Hoe bereid je een generatiewissel binnen je familiebedrijf voor? Hoe zorg je ervoor dat de overname haalbaar blijft voor alle partijen? En hoe kan je de toekomst van het familiebedrijf juridisch veiligstellen? Je komt het allemaal te weten tijdens het kortlopende traject 'Vermogen en Familie'!

ATA-carnet voor tijdelijke uitvoer
 • Online
Opleiding

ATA-carnet voor tijdelijke uitvoer

Neem je deel aan een beurs, tentoonstelling of sportwedstrijd? Wil je prototypes of handelsmonsters aan je buitenlandse klanten voorleggen? Ga je naar het buitenland om er een film of reportage te draaien? Heb je een renovatieproject buiten Europa? Al deze situaties zijn voorbeelden van tijdelijke invoer. Die tijdelijke invoer is onderworpen aan een bijzondere douaneregeling waarvoor specifieke procedures gelden die kunnen leiden tot complicaties, vertragingen en onverwachte kosten. Om dit te vermijden, kan je een ATA-carnet aanvragen, een paspoort voor je goederen.

Financiële basiskennis_websitebanner
 • On- en offline
Opleiding

Financiële basiskennis

Financiële cijfers, zoals opgenomen in balans en jaarrekening, blijven voor velen abstracte begrippen. Dat is spijtig, want het bevat een rijkdom aan informatie waaruit je veel kan opsteken: over de eigen organisatie maar ook over die van klanten, leveranciers en andere potentiële zakenpartners. Wat staat er juist op een balans? Hoe kan ik een resultatenrekening beter interpreteren? Wat is de cashflow? Hoe kan ik zien of de organisatie, wiens jaarrekening ik in handen heb, wel financieel gezond is?

Waardebepaling van een onderneming
 • Online
Opleiding

Waardebepaling van een onderneming

Heb je een correct inzicht in de waarde van je onderneming? In de nasleep van COVID-19 en de veranderingen die het gevolg zijn van deze crisis, is het als ondernemer hoe dan ook belangrijk om opnieuw stil te staan bij de waarde van je bedrijf. Misschien overweeg je wel een overlating of overname, of ben je bezig met de opvolging binnen het familiebedrijf, financiële reorganisaties, de in- en uittreding van aandeelhouders of vennoten? Dan zal het bepalen van de waarde van de onderneming steeds deel uitmaken van het beslissingsproces. Maar hoe bepaal je nu die waarde?

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?
Opleiding

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?

Veranderende mobiliteitswetgeving dwingt bedrijven steeds meer tot het in vraag stellen van hun eigen parkeerbeleid. Dat is ook nodig, want een slimme parkeerstrategie en doordacht parkeermanagement zijn belangrijke pijlers binnen elke onderneming. Zoekt ook jouw bedrijf antwoorden op het parkeervraagstuk? Ben je benieuwd hoe parkeermanagement een middel kan zijn om een ‘modal shift’ te realiseren? Tijdens dit webinar gaan we samen met experten Freya De Muynck (Traject) en Frédéric Pairoux (RTBF) en aan de hand van een concrete case dieper in op het thema.

Brexit: stricter border controls as from October 1st
 • Online
Opleiding

Brexit: stricter border controls as from October 1st

As from 1 October 2021 there will be changes to the import process of certain goods which will be subject to sanitary and phytosanitary controls. Additional requirements must be fulfilled in order to import them to the UK market. During our webinar we are pleased to outline on the new requirements and highlight what actions should the Belgian exporters and UK importers take to duly comply with the new requirements. 

Alles wat je moet weten over de Incoterms 2020
 • Online
Opleiding

Alles wat je moet weten over de Incoterms 2020

Tijdens een webinar op 30 september krijg je een update over Incoterms® 2020. Zijn er nieuwe Incoterms® bijgekomen? Krijgen een aantal bestaande Incoterms® een nieuwe invulling? Welke incoterm kan je verder gaan gebruiken in het kader van de Brexit? Is Ex Works de ideale oplossing? Deze online opleiding geeft je niet alleen meer inzicht in alle veranderingen, ook een praktische basisopleiding over Incoterms® komt aan bod.

Basisopleiding douane voor beginners
 • Online
Opleiding

Basisopleiding douane voor beginners

Wil je je kennis over de douaneregelgeving uitdiepen of opfrissen? Tijdens deze online opleiding krijg je niet enkel inzicht in de douanewetgeving, maar leer je ze ook correct toepassen. Verwacht je aan een praktijkgerichte douanestoomcursus die je onderdompelt in de belangrijkste douanebasisbegrippen, -documenten, en -procedures. 

Seminarie: bewijs van btw-vrijstellingen bij internationale handel
 • Online
Opleiding

Seminarie: bewijs van btw-vrijstellingen bij internationale handel

Indien je goederen verkoopt aan afnemers in het buitenland of andere lidstaten pas je op je facturen wellicht regelmatig een btw-vrijstelling (of vereenvoudigingsregel) toe voor internationale en intracommunautaire transacties. Tijdens elke btw-controle dienen deze vrijstellingen door jou als leverancier te worden bewezen. Indien je deze vrijstelling niet of onvoldoende kan aantonen, kan de vrijstelling bij een btw-controle verworpen worden met alle negatieve gevolgen van dien.

Interculturele vaardigheden bij internationaal ondernemen
Opleiding

Interculturele vaardigheden bij internationaal ondernemen

Ben je internationaal actief? Dan krijg je te maken met andere culturen. Laat eventuele cultuurverschillen echter geen obstakel vormen bij internationale verkoop! Tijdens deze praktijkopleiding leer je hoe zakendoen voor je internationale partner(s) werkt.

ING
Proximus
SD Worx
Logo Premed
Logo Randstad