Skip to main content

Activiteiten

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?
  • Online
Opleiding

Parkeermanagement voor bedrijven: hoe omgaan met parkeren?

Veranderende mobiliteitswetgeving dwingt bedrijven steeds meer tot het in vraag stellen van hun eigen parkeerbeleid. Dat is ook nodig, want een slimme parkeerstrategie en doordacht parkeermanagement zijn belangrijke pijlers binnen elke onderneming. Zoekt ook jouw bedrijf antwoorden op het parkeervraagstuk? Ben je benieuwd hoe parkeermanagement een middel kan zijn om een ‘modal shift’ te realiseren? Tijdens dit webinar gaan we samen met experten Freya De Muynck (Traject) en Frédéric Pairoux (RTBF) en aan de hand van een concrete case dieper in op het thema.

Summer School Internationaal Ondernemen
Opleiding

Summer School Internationaal Ondernemen

Heb je internationale ambities? Of ben je al internationaal actief maar kan je ondersteuning gebruiken bij de uitbouw van je internationale sales? Schrijf je dan zeker in voor onze ‘Summer School’, een 5-delig traject waarbij je je samen met enkele experten verdiept in verschillende aspecten van internationaal ondernemen!

Internationaal Distributiemanagement_web
Opleiding

Internationaal distributiemanagement

Tijdens een seminarie op 13 juli, dat Voka Vlaams-Brabant in samenwerking met Minds&More organiseert, richten we onze blik op internationaal dealermanagement. Daarbij overlopen we de diverse strategische, juridische en tactische topics rond ‘distributie en dealer marketing’.

Internationale marketing & sales
Opleiding

Internationale marketing & sales

Om internationaal succesvol te zijn, is een goede voorbereiding essentieel. Welke doelgroep wil je bereiken? Wat zijn de behoeften van je potentiële klanten? En hoe ga je hen juist bereiken? Dergelijke zaken neem je op in een zogenaamd marketingplan. Zo’n plan helpt je om koers te houden en toe te werken naar het behalen van je doelstellingen. Je ontdekt er alles over tijdens deze sessie op 27 juli, waarbij we je helpen bij het opzetten van een strategisch en innovatief marketingplan!

Internationale financiering, pricing & risicobeheer
Opleiding

Internationale financiering, pricing & risicobeheer

Financieringsmogelijkheden, betalingsinstrumenten, financiële risico's, ... Voor wie internationaal wil gaan ondernemen, is inzicht in dergelijke zaken absoluut onmisbaar. Geen nood: je ontdekt er alles over tijdens deze sessie op 10 augustus!

Internationale verkoop: e-commerce
Opleiding

Internationale verkoop: e-commerce

De wereldwijde e-commerce is de laatste jaren aan een niet te stoppen opmars bezig, en neemt door corona alleen maar verder toe. Om relevant te blijven als bedrijf, is het belangrijk om de boot niet te missen. Tijdens dit seminarie op 31 augustus helpen we bedrijven met internationale ambities daarom op weg met hun e-commercestrategie.

Brexit: stricter border controls as from October 1st
  • Online
Opleiding

Brexit: stricter border controls as from October 1st

As from 1 October 2021 there will be changes to the import process of certain goods which will be subject to sanitary and phytosanitary controls. Additional requirements must be fulfilled in order to import them to the UK market. During our webinar we are pleased to outline on the new requirements and highlight what actions should the Belgian exporters and UK importers take to duly comply with the new requirements. 

Alles wat je moet weten over de Incoterms 2020
  • Online
Opleiding

Alles wat je moet weten over de Incoterms 2020

Tijdens een webinar op 30 september krijg je een update over Incoterms® 2020. Zijn er nieuwe Incoterms® bijgekomen? Krijgen een aantal bestaande Incoterms® een nieuwe invulling? Welke incoterm kan je verder gaan gebruiken in het kader van de Brexit? Is Ex Works de ideale oplossing? Deze online opleiding geeft je niet alleen meer inzicht in alle veranderingen, ook een praktische basisopleiding over Incoterms® komt aan bod.

Basisopleiding douane voor beginners
  • Online
Opleiding

Basisopleiding douane voor beginners

Wil je je kennis over de douaneregelgeving uitdiepen of opfrissen? Tijdens deze online opleiding krijg je niet enkel inzicht in de douanewetgeving, maar leer je ze ook correct toepassen. Verwacht je aan een praktijkgerichte douanestoomcursus die je onderdompelt in de belangrijkste douanebasisbegrippen, -documenten, en -procedures. 

Interculturele communicatie met buitenlandse zakenpartners
Opleiding

Interculturele communicatie met buitenlandse zakenpartners

Ben je internationaal actief? Dan krijg je te maken met andere culturen. Laat eventuele cultuurverschillen echter geen obstakel vormen bij internationale verkoop! Tijdens deze praktijkopleiding leer je hoe zakendoen voor je internationale partner(s) werkt.

Zakendoen met Frankrijk
  • Online
Opleiding

Zakendoen met Frankrijk

Wist je dat Frankrijk de op één na belangrijkste afzetmarkt is voor Vlaamse ondernemers? Met de Olympische Spelen van 2024 in het vooruitzicht zullen de opportuniteiten in deze markt bovendien alleen maar toenemen. Hoewel Frankrijk een buurland is, is het toch belangrijk om op de hoogte te zijn van de soms minimale verschillen en subtiliteiten die eigen zijn aan zakendoen in Frankrijk. Tijdens deze infosessie, georganiseerd i.s.m. de Frans-Belgische Kamer van Koophandel en Flanders Investment and Trade, geven we je tips & tricks en praktische informatie om van jouw exportverhaal een succesverhaal te maken!

Mercurio: Go International
Opleiding

Mercurio: Go International

Heeft jouw onderneming nood aan een internationale strategie? Dan is Mercurio Go International precies wat je zoekt! Tijdens dit traject, bestaande uit 7 sessies, werken we samen met jou een gedetailleerd exportplan uit op maat van jouw bedrijf. Zo blijf je ook in het buitenland sterk, wendbaar en competitief.

Beyond Borders Zweden
Opleiding

Beyond Borders Zweden

Wist u dat de Zweedse economie één van de sterkste en meest stabiele economieën van Europa is? Om succesvol door te breken in deze markt is een grondige voorbereiding essentieel. Welke kansen liggen er voor uw onderneming? En hoe kan u zich voorbereiden op een succesvolle marktintroductie? U komt het allemaal te weten tijdens ons interactief begeleidingstraject ‘Mercurio Beyond Borders’!

Zakendoen met China
Opleiding

Zakendoen met China

China heeft één van de grootste en belangrijkste economieën ter wereld. De Chinese economie draait voornamelijk op export. Dat maakt het land sterk afhankelijk van de wereldwijde vraag naar producten, wat ook voor onze ondernemers heel wat kansen biedt. Welke zakelijke opportuniteiten zijn er precies, en waarop moet je zoal letten? Je ontdekt er alles over tijdens deze infosessie op 2 december!

ING
Proximus
SD  Worx
Logo Premed
Logo Randstad