Skip to main content
Opleiding businessclub

Voka Businessclub Innovatie vanaf 16 mei 2019

Innovatie is een absolute must voor de groei van een bedrijf, want enkel zo kan je je onderscheiden van je concurrenten. Innoveren betekent nieuwe materialen verkennen, nieuwe producten ontwikkelen, nieuwe businessmodellen invoeren enzovoort. Daarvoor zijn contacten met een inspirerend netwerk cruciaal. De Businessclub Innovatie brengt bedrijven, kennisinstellingen en onderzoeksgroepen met focus op innovatie en transformatie samen en creëert op die manier nieuwe opportuniteiten.

De Businessclub Innovatie biedt inspirerende bijeenkomsten ‘on the field’ over productontwikkeling en innovatie. Bedrijven, onderzoekers en experten presenteren op een interactieve manier hoe zij omgaan met innovatie. Hun cases gaan over technologische innovatie en over de vermarkting ervan, over open innovatie en samenwerking met een universiteit of een kennisgroep enzovoort. Ongeacht of het bedrijf groot of klein is, de verhalen zijn herkenbaar, toepasbaar en inspirerend. Ze hebben namelijk één ding gemeen: ze zijn praktisch en komen rechtstreeks uit de bedrijfsrealiteit. In 2019 maken deelnemers van de Businessclub kennis met acht innovatiecases. 

Alle sessies van de businessclub worden georganiseerd in samenwerkingen met de R&D departementen van de casebedrijven. Tijdens een bijeenkomst is er telkens eerst een algemene voorstelling van het gastbedrijf met een rondleiding. Daarna zoomen we in op een innovatiecase bij het bedrijf. Tot slot is er ruimte voor discussie en ervaringsuitwisseling. Deze innovatieclub staat open voor bedrijfsleiders, innovatiemanagers, R&D managers, designers, ingenieurs… Kortom iedereen die over de haag wilt kijken van zijn/haar bedrijf en sector om inspiratie op te doen.

Programma

Materialise
Sinds 1990 heeft Materialise een enorme kennis en ervaring opgebouwd in het domein van software-oplossingen en 3D printing. Die expertise wil het bedrijf inzetten voor innovaties in productontwikkeling die resulteren in een betere en gezondere wereld.

P&G
Elke dag gebruiken 2,5 miljard mensen producten die ontwikkeld werden bij het Brussels Innovation Center van Procter & Gamble. Op basis van consumentenonderzoek identificeert het bedrijf verwachtingen, wensen en noden omtrent producten.

Droneport - Euka
DronePort is bezig met het opzetten van een uniek ecosysteem met een infrastructuur en diensten om onderzoek, innovatie en ondernemerschap in de ruimtevaart- en drone-markt te faciliteren. DronePort Incubator is de thuisbasis voor start-ups, organisaties en onderzoeksteams die deze nieuwe markt ontwikkelen, ervoor produceren of er diensten voor verlenen. De incubator bevordert de kruisbestuiving tussen onderzoek en productontwikkeling: de basis voor innovatie en ondernemerschap!

Sirris
Het meest gediversifieerde Additive Manufacturing machinepark van Europa, testlabo's voor materiaal- & productanalyses, de grootste klimaatkamer van Europa, een micron-nauwkeurige verspaningsmachine… Je kan het zo gek niet bedenken of onderzoekscentrum Sirris heeft het.

Lindemans
Bij brouwerij Lindemans worden autentieke lambiek- en lambiekafgeleide bieren van uitmuntende en consistente kwaliteit gebrouwen. Als familiale onderneming houdt men vast aan unieke brouwmethodes in de unieke biotoop van de Zennevalei, maar gaat men op een eigentijdse en toekomstgerichte wijze om met de unieke lambiektraditie.

Microsoft Technology Center
Aan de hand van presentaties en demo's krijgen bedrijven inzicht in de impact die technologie, en vooral artificiële intelligentie, op hun activiteiten kunnen hebben.

Brussels airport
De wereld is non-stop in verandering. Als toegangspoort tot de wereld evolueert Brussels Airport continu mee, zonder haar authenticiteit en uniek karakter uit het oog te verliezen. Men kiest voor een duidelijke koers die richting geeft aan onze ambities en het pad effent voor toekomstige mijlpalen. “We verbinden mensen, bedrijven en gemeenschappen, in het hart van Europa, en creëren welvaart en welzijn.” Bij Brussels Airport gelooft men dat verbindingen essentieel zijn in het leven. Ze scheppen namelijk nieuwe opportuniteiten en verrijken organisaties en mensen. Brussels Airport beschikt – als centraal knooppunt in Europa – over een werkelijk unieke locatie en biedt toegang tot Brussel, België en de wereld. Brussels Airport verbindt 'als kloppend hart' mensen en organisaties en is een motor voor welvaart en welzijn.


The Compost Bag Company
Plastic afval vormt een enorm milieuprobleem. Niet-afbreekbaar plastic vervuilt niet alleen de natuur, maar ook allerhande systemen van organische recyclage, zoals compostering en vergisting. Dat probleem wil The Compost Bag Company terugdringen. Daarom ontwikkelt, produceert en commercialiseert The Compost Bag Company alternatieve en 100% bio-afbreekbare producten op basis van hernieuwbare, natuurlijke grondstoffen. Op die manier wil het bedrijf een positieve bijdrage leveren aan de valorisatie van organisch afval. The Compost Bag Company wil particuliere en professionele gebruikers comfort bieden en sensibiliseren om slim te sorteren en gft-afval vrij van traditioneel plastic te houden. Zo kan het organisch afval gerecycleerd worden tot hoogwaardig compost, een perfecte bodemverbeteraar voor land- en tuinbouw. En dat zonder de bodem te vervuilen met microplastics.

Wanneer

Prijs

Leden: € 1.000 (excl. btw)
Niet-leden: € 1.300 (excl. btw)

 

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Made In Vlaams-Brabant
ING
Proximus
SD Worx
Logo Athlon
Logo Premed
Logo Randstad