Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Datadeling, connectiviteit en cybersecurity in de zorg

Welzijn en gezondheidszorg

Wil je als IT-, Innovatie-of operationeel manager de digitale transformatie in jouw zorgorganisatie leiden? Dit kortlopend traject biedt de ideale gelegenheid om diepgaande kennis op te doen over cruciale onderwerpen zoals datadeling, connectiviteit en cybersecurity. 

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt!

Programma

Sessie 1: NIS 2 en Cybersecurity (Cranium) | 12 september

Deze interactieve sessie begint met een informatief stuk over NIS2 en de rol van bestuurders en management in cybersecurity. Vervolgens worden deelnemers betrokken bij een interactieve workshop om concrete actieplannen te ontwikkelen voor het verbeteren van cybersecurity in hun organisaties. 

De experts van Cranium, Koen Verbeke, Bart Van Buitenen, Bjorn Sucaet en Rani Van Kwikkelberghe, zullen hun uitgebreide kennis delen en praktische begeleiding bieden om deelnemers te helpen hun beveiligingsstrategieën te versterken.

sprekers Cranium

 

Als Security Lead bij CRANIUM is Koen expert op het gebied van informatieveiligheid. ️Als consultant heeft hij diverse internationale organisaties geholpen met databeveiliging en privacy, en begeleidde hij ze succesvol naar ISO 27001-certificering. Rani is senior privacy consultant bij CRANIUM en vervult binnen diverse organisaties, met name in de gezondheidssector, de rol van DPO. Ze ondersteunt daarnaast ook andere DPO's en privacy professionals, en brengt via privacy scans en audits de GDPR-compliance van organisaties in kaart.Bart is een gevestigde naam in de wereld van privacy en security. ‍ Als oprichter van Dasprive vzw en co-host van de gelijknamige podcast, brengt hij complexe privacy-onderwerpen op een heldere manier over aan een breed publiek. ️Bjorn is privacy & security consultant bij CRANIUM. Hij volgt nauwgezet alle ontwikkelingen op het gebied van NIS2 en ISO27001. Bjorn heeft een ruime ervaring met zowel privacy als security aspecten centraal stonden. Denk hierbij aan DPIA's, privacy implementaties, ISO27001 implementatie en GDPR-audits

Locatie: Cranium, Excelsiorlaan 43, 1930 Zaventem

Datadeling en AI in het zorglandschap (InterSystems) | 24 september

Deze sessie belicht het belang van datadeling binnen het Belgische eHealth ecosysteem en biedt inzichten in hoe organisaties en hun netwerken informatie delen. Ontdek de opkomst van AI in de zorg, met voorbeelden van internationale toepassingen zoals GenAI. 

Andries Demont

 

Andries Demont van InterSystems, een ervaren expert in het Belgische eHealth-landschap, zal zijn uitgebreide kennis delen en praktische oplossingen bieden voor datadeling en AI-implementatie. Hij heeft technische achtergrond als ontwikkelaar en product owner ervaring en helpt zo integratoren en zorgbedrijven om robuuste en langetermijnoplossingen te creëren.

Locatie: Voka Kvk Vlaams-Brabant - Medialaan 26, 1800 Vilvoorde

Connectiviteit, 5G en Smart networks in de zorg (Proximus) | 3 oktober

Deze sessie staat volledig in het teken van connectiviteit in zorginstellingen, inclusief smart networks en de opkomst van 5G-technologie. 

Jurgen De Kleck en Kris Van Cauwenberghe van ProximusNXT zullen hun expertise delen over hoe de zorgsector kan profiteren van geavanceerde connectiviteitsopties en hoe deze kunnen worden geïntegreerd in bestaande infrastructuren.

Locatie: Voka Kvk Vlaams-Brabant - Medialaan 26, 1800 Vilvoorde

Onze deskundige sprekers, waaronder professionals met uitgebreide ervaring in eHealth-technologieën, cybersecurity en operationeel management, zullen je begeleiden door middel van interactieve presentaties, praktijkgerichte casestudy's en boeiende discussies.

Schrijf je in voor deze opleidingsserie en investeer in jouw professionele ontwikkeling en de toekomst van de zorgsector!

health visual

Een initiatief van

Contactpersonen

Jessie Weytjens

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Laurent Bettens

Adviseur Digitalisering Welzijn & Zorg

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus

Contactpersonen

Jessie Weytjens

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Laurent Bettens

Adviseur Digitalisering Welzijn & Zorg

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus