Overslaan en naar de inhoud gaan
Map
Voka Opleiding

Scoor met online video: van strategie tot publicatie

Marketing & Sales

Een goeie persoonlijke video geeft je onderneming een boost: authenticiteit, expertise, zichtbaarheid en betrokkenheid schieten de hoogte in.

Dankzij deze opleiding leer je met weinig tijd en middelen sterke online video's maken, gebaseerd op jouw commerciële doelen. Welke verhalen vertel je, hoe vertel je ze en hoe verspreid je ze het best. Dat krijg je in 3 sessies helemaal onder de knie!

Leer in deze opleiding anders denken over verhalen vertellen en (online) video en boost je marketing!

Waar draait online video om? En vooral, waar draait het niét om?

In deze opleiding leer je met zo weinig mogelijk tijd en middelen een zo groot mogelijke impact te maken met personal video's. Je eindigt het traject met minstens één gepubliceerde videopost die commercieel relevant is.

Programma

Sessie 1 – Je strategie opzetten

Doel

Anders gaan denken over verhalen vertellen met (online) video en je ideëen kaderen. 

Voorbereiding

Je formuleert minstens 1 specifieke doelgroep en doelstelling. Een doelstelling kan zijn: meer bekendheid, meer zichtbaarheid, meer verkoop, een specifiek product verkopen, etc. 

In deze sessie...

...maken we kennis met de wondere wereld van online video. We overlopen de marketing funnel en hoe video hierin werkt. Samen analyseren we enkele voorbeelden en verzinnen we manieren om die voorbeelden te verbeteren. Uiteindelijk gaan we zelf aan de slag met een eigen funnel die we met video opbouwen. We gebruiken hiervoor uniek didactisch materiaal. 

Sessie 2 – Zelf aan de slag gaan

Doel

De beginselen van storytelling leren en toepassen in een kwalitatieve opname van jezelf.

Voorbereiding

Je krijgt een boodschappenlijst met daarin suggesties, waarbij je kan kiezen om een aankoop te maken. Dit is an sich niet verplicht, maar het is wel handig om tijdens de sessie met die materialen gecoacht te worden.

In deze sessie...

...overlopen we enkele best practices van het opnemen op smartphone, en leren we hoe een verhaal gestructureerd opgebouwd wordt voor online communicatie. Na de break ga je zelf aan de slag met de smartphone en maken we een korte voorstelling van hun organisatie.

Sessie 3 – Naar buiten komen

Doel

Begrijpen hoe video online werkt op verschillende kanalen en dit kunnen toepassen. 

Voorbereiding

Je krijgt aan het einde van sessie 2 de opdracht de video die we maakten, te hermaken. Je mag die tot 3 werkdagen voor de sessie doorsturen om feedback te ontvangen en eventueel aanpassingen te doen.

In deze sessie...

...gaan we elkaars video’s kort analyseren. Vervolgens overlopen we de belangrijkste (video)kanalen. Je leert waar een performante videopost aan moet voldoen. Na de break zet je je videopost online volgens de geleerde best practices.

Lesgever

Brecht Wouters, managing director en video strategist bij Epic Frame

Met de steun van

Contactpersoon

Laurens Vanbets

Adviseur Digitalisatie & Innovatie

Adres

Voka KvK Vlaams-Brabant, kantoor Leuven
Tiensevest 170
3000 Leuven

Wanneer

Prijs

€550 (excl. btw)

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Lees hier onze annulatievoorwaarden.

Proximus
Dyls februari2024