Skip to main content
Charter techniekpromotie

Uitreiking Charter voor Techniekpromotie 2020

Voka - Kamer van Koophandel Limburg, Confederatie Bouw Limburg en de Provincie Limburg nodigen de partners van FIRST LEGO League graag uit op de plechtige overhandiging van de certificaten van het Charter voor Techniekpromotie.

Voor veel bedrijven is het vinden van goed geschoold technisch personeel een enorm uitdaging, daarom pakken Voka – KvK Limburg en Confederatie Bouw Limburg - samen met de Provincie Limburg -  het probleem bij de bron aan. 
 
Dat doen we met de FIRST LEGO League!  Die brengt jongeren op een unieke en creatieve manier in contact met techniek en wetenschappen.  Zo willen we het imago van het technisch onderwijs verbeteren en STEM-opleidingen promoten.

Meer dan 1400 leerlingen inspireren we via 37 Limburgse scholen met deze unieke LEGO-wedstrijd. Al die 1400 meisjes en jongens gaan in de klas aan aan de slag om een interactieve robot te bouwen en te programmeren op een wedstrijdtafel.  Daarnaast gaan ze ook een innovatieve oplossing zoeken voor een probleem in hun omgeving.
 
De resultaten mogen gezien worden!
Tijdens deze editie op Corda Campus kon één van onze Limburgse teams doorstoten naar de Benelux finale in Breda waar ze de eerste plek konden veroveren en zo zich rechtstreeks konden plaatsen voor het wereldkampioenschap in Detroit.  Dit had een Belgisch team nog niet eerder gedaan!
 
De FIRST LEGO League is alleen maar mogelijk dankzij de steun van enthousiaste partnerbedrijven. Deze bedrijven ontvangen dit jaar het charter als erkenning voor hun bijdrage aan het promoten van techniek bij jongeren:

Partners FLL 2019-2020

Met de steun van:

Partners FIRST LEGO League

 

Adres

Bouwcampus - Confederatie Bouw Limburg
Wetenschapspark 33
3590 Diepenbeek

Wanneer

Prijs

Dit gratis event is enkel toegankelijk voor de partners en genodidgden van Techniekpromotie en FIRST LEGO League.  

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Hulp nodig?

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Logo KPMG
Logo Hands
Logo G4S
Logo JAM
Ethias
Trixxo