Skip to main content

Seminarie: Verpakkingswetgeving: een stand van zaken

Met de shift naar een meer circulaire economie is het belangrijk om up-to-date te blijven met de verpakkingswetgeving. Weet u nog welke verplichtingen er zijn hieromtrent? Voka West-Vlaanderen helpt u wegwijs en zet alles op een rijtje tijdens dit seminarie.

De eerste verpakkingswetgeving dateert in België van 1994, die is uiteraard steeds uitgebreid en dat zal niet onmiddellijk stoppen met de tendens naar een circulaire economie. De technische mogelijkheden om te recycleren nemen toe, waardoor ook de recyclagevereisten strenger worden. Afval bestaat als het ware niet meer en materialen moeten zo lang mogelijk hoogwaardig in omloop blijven. De huidige verpakkingswetgeving met de uitgebreide producenten verantwoordelijkheid en de terugnameplicht, die geldt wanneer verpakkingen op de markt worden gebracht, dateert van 2008, maar blijft vaak onderbelicht bij diverse KMO’s. 

U ziet mogelijk niet altijd meer welke verplichtingen voor uw bedrijf van toepassing zijn op vlak van verpakkingswetgeving. Filip Vangeel, manager circulaire economie bij Valipac, zet het allemaal even op een rijtje en belicht de nieuwe wetgeving die op elke onderneming afkomt. Op het einde van dit seminarie zal u dus weten aan welke verplichtingen uw onderneming moet voldoen, nu en in de nabije toekomst. 

Programma 

  • U krijgt een overzicht op de verpakkingswetgeving in Vlaanderen en Europa. 
  • U begrijpt aan welke verplichtingen uw onderneming moet voldoen op vlak van verpakkingswetgeving. 
  • De recente toekomstige wijzigingen in de wetgeving hebben na deze sessie geen geheimen meer voor u. 

Spreker 

Ing. Filip Vangeel ontwikkelde jarenlang verpakkingen bij Procter & Gamble en was verantwoordelijk voor het strategisch beleid voor verpakkingsprojecten. Sinds 2018 staat hij aan de andere kant van de keten en spitst hij zich toe op de verpakkingen die uit de markt gaan en hoe die materialen optimaal in te zamelen en in te zetten in de circulaire kringloop. 

Inschrijven voor dit seminarie kan via deze link. Voor meer info kunt u terecht bij Sarah Spenninck.

Contactpersoon

Sarah Spenninck

Adviseur duurzaam ondernemen en innovatie

Adres

Voka | Brugge (O-Forty bedrijvencampus)
Kapellestraat 138
8020 Oostkamp

Wanneer

Prijs

  • Voka-leden: 190 euro
  • Niet-leden: 290 euro

Voka is erkend opleidingsverstrekker in het kader van de kmo-portefeuille (www.kmo-portefeuille.be). Dit betekent dat deze opleiding voor 20% of 30% gesubsidieerd wordt door de Vlaamse overheid, mits uw bedrijf aan de voorwaarden voldoet. Uw aanvraag dient te gebeuren ten laatste binnen de 14 kalenderdagen na de eerste sessie. Registratienummer: DV.O104126.

Aantal opleidingsuren: 3

KMO-portefeuille

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

Vraag het @ Voka

Een prangende vraag? Wij antwoorden binnen de 2 werkdagen!

Stel hier uw vraag
Accent
ING
Proximus
SD  Worx
CRM Group