Skip to main content

Scouting Industrie 4.0 - Smart Warehousing

Vlaio logo                                                    voka logo

 

Iedereen heeft al wel een presentatie gezien van de vierde industriële revolutie, waarbij de theorie vaak evident lijkt. Maar in de industrie is zo’n digitale evolutie minder vanzelfsprekend, bedrijven kunnen niet zomaar hun infrastructuur en business model overboord gooien. Door bedrijven aan het woord te laten krijgen de deelnemers inzichten over de voorbereiding die noodzakelijk is om te kunnen transformeren. Welk proces moet er eerst aangepakt worden? Vervolgens worden we meegenomen voor een rondleiding doorheen de productie, zo koppelen we de theorie aan de praktijk!

Jouw onderneming toe aan een supply chain upgrade? Een slim magazijn verhoogt de productiviteit. Daarnaast worden er minder (menselijke) fouten gemaakt en is kostenoptimalisatie beter mogelijk. Maar wat houdt smart warehousing nou in en waar begin je? 

Met het 'Scouting 4.0: Smart warehousing'-traject speuren we naar 6 innovatieve bedrijven en brengen hen een bezoek. Deze Vlaamse pioniers hebben de eerste stappen gezet richting smart warehousing en trachten pijlers te integreren in hun bedrijfsproces.

Naast een getuigenis van het gastbedrijf, krijgen ook twee onafhankelijke providers van de technologie het woord. De focus ligt op het transformatieproces: 

 • Welke voorbereiding is noodzakelijk om te kunnen transformeren?  
 • Welke hindernissen bevinden zich op het pad?  
 • Welke technologie werd uiteindelijk gekozen? 
 • Hoe betrekken we onze medewerkers? 

Vervolgens worden jullie meegenomen voor een  interactieve rondleiding door het gastbedrijf en krijgen jullie uitleg over de verschillende processen, de opzet en de valkuilen. Zo koppelen we de praktijk aan de theorie.

Na de rondleiding staat netwerken centraal, terwijl je geniet van een hapje en drankje.

Doelgroep

Een begrip van wat een warehouse is en hoe een WMS werkt, is wel wenselijk.  Maar of je nu een logistical engineer bent of een order-picker, de CEO of de administratie van de vloot heftrucks verzorgt… je kan hier zowel herkenbare als nieuwe inzichten meenemen.

 • Technische directeurs 
 • Procesleaders 
 • Bedrijfsleiders KMO 
 • IT-managers 
 • Innovatiemanagers 
 • Logistiek managers 
 • Industrial Engineers 
 • Lean Experts 
 • Hoofd Technische dienst 
 • Manager smart factory 
 • Zaakvoerder KMO 
 • Niet voor adviesverlenende diensten-, service- en consultancy bedrijven. Concurrenten van gastbedrijven kunnen geweigerd worden voor het desbetreffende bedrijfsbezoek.

Programma

Sessie 1 Automation Is The Future Of Warehousing

De trend naar automatisering en digitalisering is ingezet. Welke concepten, technologieën en systemen zijn beschikbaar voor het magazijn van de toekomst? Om competitief te blijven stellen bedrijven zich de vraag welke keuzes zinvol zijn om hun magazijnen op een realistische manier te digitaliseren en automatiseren.

Sessie 2: Cobots & robots

Cobots, of collaboratieve robots, werken zij aan zij met mensen in plaats van hen te vervangen. Deze robots verbeteren de productiviteit en de workflow zonder de huidige processen in de fabriek volledig te verstoren.

Sessie 3: Smart Sustainability

Duurzaamheid wordt elk jaar belangrijker, en slimme technologie kan helpen om magazijnen duurzamer te maken door het totale energieverbruik te verlagen, de uitstoot te verminderen en te werken aan het elimineren van productieafval

Sessie 4: Warehousing on demand

Organisaties hoeven bij opslag niet langer te denken aan massale regionale hubs waarvoor langeafstandsvervoer over de weg nodig is (met alle kosten en milieueffecten van dien). In plaats daarvan kunnen ze het nu beheren als een nationaal of internationaal netwerk van kleinere faciliteiten die op verzoek kunnen worden uitgebreid of ingekrompen.

Sessie 5: Digital Twin

Kan helpen warehouse operaties te visualiseren en gegevens te coördineren uit bronnen zoals nieuwe IoT-sensoren. In een een tijdperk van 24/7 is het zeer moeilijk om zaken fysiek te testen. Digital twin is een oplossing hiervoor.

Sessie 6: Warehouse Management System  & Iot: A hyper-connected facility

Alle taken die te maken hebben met magazijnbeheer kunnen geautomatiseerd worden. Een WMF systeem toont per stellingen welke producten er te vinden zijn en brengt schaarse voorraad tijdig aan het licht.

Praktisch

Scouting 4.0 start op in mei met een kennismaking en een eerste bedrijfsbezoek. Je kan je nu reeds registreren gezien de beperkte plaatsen
Lidmaatschap van deze Scouting staat op de naam van het bedrijf, niet op een persoon. Indien je niet naar een sessie kan komen of iemand anders binnen de organisatie beter geschikt is voor een bepaald thema, staat het dus vrij iemand anders te sturen.

 

Contactpersoon

Arne Vanlaer

Adviseur digitalisering en innovatie

Wanneer

Prijs

1000 euro (excl. BTW)

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Lees hier onze voorwaarden.

MK - Advertentie Van Dessel
Advertentie VanRoey- nov