Presentatie Voka energiebenchmarkstudie

23/10/2017

Bent u als onderneming op zoek naar manieren om uw energiekosten te optimaliseren? Op maandag 23 oktober presenteren Voka vzw en PowerPulse de resultaten van hun energiebenchmarkstudie.

Meer dan dertig ondernemingen namen deel aan dit project, waarbij via een ‘Energy Health Check’ kostenbesparingen geïdentificeerd werden op de belangrijkste kostendrijvers: energiecontracten, aankoop elektriciteit/gas en kostenoptimalisatie van het productieproces. Met de studie in een laatste fase, zien de resultaten er veelbelovend uit. Graag delen we op 23 oktober de ervaringen van de deelnemers, best practices en beleidsaanbevelingen voor zowel ondernemingen als de overheid.

Zet maandag 23 oktober dus in uw agenda. We presenteren in een namiddagsessie de resultaten van de benchmarkstudie, inclusief praktische tips and tricks, voor alle geïnteresseerden.

Programma

  • 13:00 - 13:30  Keynote speech (dhr. Bart Tommelein, Viceminister-president van de Vlaamse Regering & Vlaams minister van Begroting, Financiën & Energie - TBC)
  • 13:30 - 14:15  Presentatie resultaten benchmarkstudie (PowerPulse)
  • 14:15 - 15:00  Naar een nieuwe tariefstructuur (Eandis en Infrax)
  • 15:00 - 15:30  Elektriciteit voor morgen (Voka)
  • 15:30 - 16:00  Slotwoord (dhr. Hans Maertens, gedelegeerd bestuurder Voka)

Afsluitingsdrink en netwerkmoment

 

Energiebenchmarkstudie