Overslaan en naar de inhoud gaan
Map

Tech@venture Singapore

 • Hybride

Schaal internationaal @Singapore. Voka Tech@venture biedt - met de focus op specifieke tech hotspots - begeleiding bij het opstellen van jouw actieplan, door de drempels die groei afremmen weg te nemen en jou te ondersteunen bij het opzetten van een vestiging en fundraising. Wil jij je activiteiten uitbreiden naar Azië? Kom alles te weten over de mogelijkheden tijdens interactieve sessies en een werkbezoek naar Singapore. 

Singapore, de toegangspoort tot de Aziatische markt

Singapore wordt vaak beschouwd als  hetopkomende ‘Silicon Valley van Azië’. De laatste decennia is deze stadstaat uitgegroeid tot één van de belangrijkste tech ecosystemen. Met een doorgedreven ondersteuning van start-ups door de overheid, de meest innovatieve economie in Azië, de aanwezigheid van hooggeschoold talent  en het gemak van zakendoen in Singapore, is het de perfecte toegangspoort tot de Aziatische markt.

Met het traject Voka Tech@venture Singapore nemen we je mee in het tech ecosysteem van Singapore. Doel? Jou ondersteunen om internationaal te schalen, een vestiging op te zetten, financiering op te halen en de eerste contacten te leggen met potentiële klanten, partners en investeerders. Kortom, dit traject biedt de handvatten om er succesvol door te breken!

Voor wie?

 • Je runt een technologische scale-up en minder dan 10 jaar oud.
 • Je beschikt over een voldoende matuur businessmodel.
 • Je bent overtuigd dat er potentieel is in Singapore & Azië, maar je hebt nog geen concreet plan van aanpak.
 • De aanwezigheid van durfkapitaal en resources in businessdevelopment is een pluspunt.
 • Aanwezige markttractie vanuit Azië is een pluspunt, maar geen must om deel te nemen.

Programma

Voortraject

Tijdens het tweedaagse startmoment leer je de andere deelnemende scale-ups beter kennen. Onder andere volgende topics komen dan al aan bod:

 • Hoe maak je je bedrijf, je interene structuren en processen en jezelf als CEO, klaar voor internationale expansie?
 • Inzichten in het tech ecosysteem van Singapore en Azië
 • Ervaringsdeskundigen aan het woord: Vlaamse ondernemers lichten toe hoe zij de stap naar de Aziatische markt hebben gemaakt. Ze delen hun actieplan en de uitdagingen op hun pad.

Tijdens verschillende avondsessies in het voortraject neem je uiteenlopende aspecten van zakendoen in Singapore en Azië onder de loep. Zo zoom je in op belangrijke legale, fiscale en financiële aspecten. Ook rond de beste aanpak op vlak van hr en sales krijg je meteen bruikbare informatie mee.

Werkbezoek Singapore

Tijdens een vijfdaags werkbezoek in Singapore volg je verschillende workshops. Daarbij verdiep je je in de Aziatische way of working en leg je interessante contacten.

Volgende zaken komen aan bod*:

 • Minstens vier individuele afspraken met potentiële investeerders, partners en klanten om jouw value proposition af te toetsen aan de Aziatische markt en de eerste contacten te leggen voor een mogelijkse samenwerking
 • Het ecosysteem van investeerders in Singapore & Azië
 • Pitchnight: pitch je onderneming aan investeerders, experten en mentoren.
 • Inspiratie en kennisopbouw via bezoeken aan techbedrijven (start- en scale-ups, incubatoren, ...) in Singapore
 • Rondetafel met Vlaamse ondernemers in Singapore: spreek met verschillende ervaringsdeskundigen die met hun Belgisch bedrijf de Aziatische markt veroverden.
 • Workshops rond finance, marketing, legal, ... ter ondersteuning bij het betreden van de Aziatische markt

*Het programma van het werkbezoek wordt verder ingevuld van zodra de profielen van de deelnemende bedrijven gekend zijn. Op die manier kunnen we deelnemers een zo sterk mogelijk programma op maat aanbieden.

Natraject 

Je bespreekt met de andere deelnemers de outcome van het werkbezoek naar Singapore en brengt vervolgstappen in kaart.  

Individuele begeleiding

Doorheen het traject is er ruimte voor een drietal individuele gesprekken om jouw voortgang en uitdagingen te bespreken.

 

Dit traject wordt georganiseerd door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, in samenwerking met Universiteit Antwerpen, VLAIO en FIT.

Zij namen al deel aan Tech@venture 👇

‘Dankzij Tech@venture kunnen we onze internationale plannen versnellen met een satellietkantoor in New York City’, vertelt Michiel  Valee, CEO van Dockflow in het artikel van Bloovi. Hij wist in New York het meest te overtuigen met zijn pitch en zo won hij een virtueel kantoor voor een halfjaar in New York. In Het Laatste Nieuws zei hij het volgende: ‘Tijdens de week in New York hebben we veel connecties kunnen leggen. We hebben met onze pitch heel hard ingespeeld op de visie en vooruitzichten van ons bedrijf. Dat is belangrijk voor Amerikanen. Ze kopen graag een toekomstproject.’

Michiel Valee - Co-founder van Dockflow, deelnemer van Voka Tech@venture – New York

Michiel Valee - Co-founder van Dockflow

 ‘Voka Tech@venture was een gebalanceerde mix tussen gebruiksklare hands-on tips, ervaringsuitwisselingen en best practices. Hiermee zet Alberts enkele stappen vooruit bij het uitzetten van de roadmap voor internationale expansie. Als hoogtepunt van het traject hebben we tijdens de week in New York met boots on the ground het potentieel van de markt kunnen ontdekken. Doordat de organisatie tot in de puntjes geregeld was, konden wij als deelnemende ondernemers de focus behouden op het uitbouwen van ons internationaal netwerk.’

Hans Simillion – CTO van Alberts, deelnemer van Voka Tech@venture – New York

Hans Simillion, CTO van Alberts

 ‘Voka Tech@venture was een gebalanceerde mix tussen gebruiksklare hands-on tips, ervaringsuitwisselingen en best practices. Hiermee zet Alberts enkele stappen vooruit bij het uitzetten van de roadmap voor internationale expansie. Als hoogtepunt van het traject hebben we tijdens de week in New York met boots on the ground het potentieel van de markt kunnen ontdekken. Doordat de organisatie tot in de puntjes geregeld was, konden wij als deelnemende ondernemers de focus behouden op het uitbouwen van ons internationaal netwerk.’

Josefien Vanhuyse – CEO van Neanex, deelnemer van Voka Tech@venture – New York

Josefien Vanhuyse – CEO van Neanex

Lichting Tech@venture- New York 2022 👇

  

Lichting Tech@venture- New York 2022
Banner Vlaio -Digitalis

Contactpersoon

Sven De Vocht

Directeur dienstverlening

Wanneer

Prijs

De deelnameprijs bedraagt €2.500 excl. BTW en reis- en verblijfskosten.
Dit voordelig tarief voor Vlaamse ondernemingen is mogelijk door de steun van VLAIO.

VLAIO Voka

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

imu - vzw - obd 1
Proximus
Dyls februari2024
Banner belgian coast hotels
AW_Welt_6stappenplan
imu - VZW - Maattwerk