Skip to main content
Map
Voka Lerend Netwerk

Plato Finance Waasland

Financieel

Plato Finance, jouw hulplijn voor de financiële vraagstukken van jouw onderneming

Beste ondernemer, 

Weet jij al de beste manier om nieuwe financieringen te vinden? Of om te komen tot de meest optimale financieringsmix? En ben jij helemaal mee met de termen op vlak van fiscaliteit?

In Plato Finance vind je een platform om met jouw bedrijf op financieel vlak nieuwe stappen vooruit te zetten. 

Plato Finance brengt financieel verantwoordelijken samen om ervaringen uit te wisselen over financiële en operationele topics. Vanuit verschillende inzichten en benaderingen helpt dit traject je om jouw financieel beleid te optimaliseren.


Volgens het beproefde concept van Plato kom je een jaar lang maandelijks samen met collega-ondernemers. Tijdens de kick-off bepalen de vijftien groepsleden samen de agenda voor de tien groepssessies. Op een interactieve manier deel je onderling kennis en ervaringen met elkaar. De coaching van ervaren meters en peters zorgt daarbij voor extra meerwaarde. Deze enthousiaste kaderleden uit grote bedrijven of ervaren kmo-bedrijfsleiders delen al te graag hun expertise met jou. In hun rol zijn ze een klankbord voor al jouw ideeën en vragen.

Doelgroep :
Plato Finance richt zich naar eigenaars, zaakvoerders, leidinggevenden of financieel verantwoordelijken van bedrijven in het Waasland.(aantal werknemers tss +/-10-50)

Een greep uit de mogelijke gesprekstopics: 

  • De jaarrekening en de balans correct interpreteren. Fiscaal vs. bedrijfseconomisch: wat zijn de essentiële verschillen?     
  • Waardecreatie bij ondernemingen: wat houdt dit concreet in?       
  • Een overzicht van verschillende financieringsvormen en hun specifieke criteria.      
  • Aan de slag met risk assessment in jouw bedrijf, van toenemend belang voor je bestuurdersaansprakelijkheid.
  • Bewust omgaan met kostprijzen en marges. 
  • Van vreemd kapitaal tot de verkoop van jouw bedrijf.  
  • Het abc van digitaliseren 

Maak kennis met jouw Plato-meter en -peter
Deze Plato-groep mag rekenen op de deskundige begeleiding van Edwig Tanghe en Ha Phan.

Edwig Tanghe heeft decennialang financiële functies op directieniveau bekleed bij zowel kmo’s als multinationals. Hij is een gepassioneerd ondernemer, die mee aan de wieg heeft gestaan van onder andere Buurtslagers/Bon‘Ap, StoryMe, BCFA en School for Butlers. Momenteel is hij via Resolvus betrokken bij de doorstart van e5. Hij is ook medeauteur van het boek ‘Veerkracht bij Ondernemers’.
Ha Phan is een ondernemende CFO met meer dan vijftien jaar aan internationale ervaring in financiële functies en op managementniveau in de dienstverlenende en maritieme sector, zowel in Europa als in Zuid-Amerika. Ze beschikt over sterke onderhandelingscapaciteiten en heeft jarenlange ervaring op vlak van technologische innovatie, cashflow- en changemanagement met een can-do-houding.

Aanmelden 
Nog vragen? Of meteen inschrijven?

Krijg alle informatie bij Plato-coördinator Evy Gordts op 03-232 22 19 of via evy.gordts@voka.be
 

Contactpersoon

Evy Gordts

Plato-coördinator regio Waasland

Adres

Van der Valk hotel Beveren
9120 Beveren

Wanneer

Prijs

Deelnemen aan dit jaartraject bedraagt €1000 excl. btw.

Extra info

Deze activiteit is volzet.

Voorwaarden

Kmo-portefeuille
Deze opleiding wordt reeds gesubsidieerd door Vlaio. 
De kmo-portefeuille is hierdoor niet van toepassing. 
 
Coronamaatregelen
Deze activiteit wordt georganiseerd met respect voor de veiligheidsmaatregelen die op dat moment gelden. We houden ingeschreven deelnemers een week vooraf op de hoogte over eventuele extra maatregelen of wijzigingen.
 

Voorwaarden
Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

AW_Digitalisering
AW_Welt_6stappenplan
AW_Welt Whitepaper Inclusieve leidinggevende