Skip to main content
  • Home
  • Activiteiten
  • Nieuwe en alternatieve verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders
Logo Kameracademie

Nieuwe en alternatieve verloningstechnieken voor bedrijfsleiders en aandeelhouders

Fiscaal voordelig geld uit uw vennootschap halen o.a. via toekenning opties

Als bedrijfsleider wil je zo weinig mogelijk belastingen betalen op het inkomen dat je uit jouw vennootschap haalt. 

Tijdens dit seminarie krijg je actueel overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouders zijn van ‘hun’ vennootschap. 
In een steeds strenger wordende fiscale omgeving, is het moeilijk geworden om op een interessante manier geld uit de vennootschap te halen waarbij zowel de belastbare winst van de vennootschap geminimaliseerd wordt als tevens de belastingdruk bij ontvanger geminimaliseerd wordt. 

In dit kader bespreken we een relatief nieuwe en fiscaal interessante alternatieve bezoldigingstechniek voor bezoldigde bestuurders/zaakvoerders van Belgische vennootschappen (zowel operationele vennootschappen als managementvennootschappen). Deze innovatieve techniek is gebaseerd is op de gratis toekenning van aandelenopties van een bevek aan de zaakvoerder-bestuurder van de vennootschap.  Deze techniek laat, bij naleving van bepaalde voorwaarden, toe om een bijkomende bezoldiging toe te kennen aan de bestuurder die aftrekbaar is in hoofde van de vennootschap, en bij de ontvanger tegen een vooraf vastgelegde beperkte fiscale last belast wordt.

Programma

  • Overzicht van de mogelijke bezoldigingstechnieken voor zaakvoerder/bestuurders die tevens aandeelhouder zijn van eigen vennootschap
  • Principes en context van nieuwe bezoldigingstechniek
  • Praktijkvoorbeeld

Resultaat
Na dit seminarie zal u in staat zijn om diverse bezoldigingstechnieken te vergelijken zodat u fiscaal voordelig geld uit uw vennootschap kan halen.

Doelgroep en voorkennis
Aandeelhouders - Bedrijfsleiders 
Accountants - Belastingconsulenten - Boekhouders - Revisoren 

Jouw trainer
Michelle Bovy - CEO B-Sure 
Gastdocent UHasselt – Vermogensbeheer – Handelswetenschappen/Minor Finance
 

Adres

Voka - Kamer van Koophandel Mechelen - Kempen (Locatie Mechelen)
Onze-lieve-Vrouwestraat 85
2800 Mechelen

Wanneer

Prijs

Leden:
€ 170 Excl. BTW

VROEGBOEKKORTING: t.e.m. 6 september 2019 betaal je als Voka lid slechts € 153.

Niet-leden:
€ 255 Excl. BTW

Extra info

Het is op dit moment niet mogelijk om te registreren voor deze activiteit.

Voorwaarden

Om privacyredenen geven we mee dat op dit event mogelijk beeldmateriaal wordt gecreëerd - in vorm van foto en/of film - dat nadien via Voka-mediakanalen kan worden gebruikt.

KMO-portefeuille
Bespaar tot 40% op jouw deelnameprijs. Het projectbedrag is € 170 voor leden van Voka en € 153 voor niet-leden.  Indien je inschreef voor 7 september is het bedrag € 255. De aanvraag dient te gebeuren ten laatste 14 kalenderdagen na aanvang van de opleiding. Ons erkenningsnummer is DV.O104982.
Meer info: www.kmo-portefeuille.be

Annulatievoorwaarden
Annulering van jouw inschrijving is, uitsluitend schriftelijk (per e-mail), mogelijk tot 10 werkdagen voor het begin van het seminarie. Vanaf 10 werkdagen blijft bij annulering het volledige inschrijvingsgeld verschuldigd. Jouw plaats mag echter altijd door een collega worden ingenomen.

Meer info
kameracademie.mk@voka.be
Tel: 015/45 10 20

ING
Logo Mensura
Proximus
SD  Worx
Deloitte Private
pfl
Varo
Intervest Offices & Warehouses - Greenhouse